https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Beltinci v znamenju Markovega senja

25.04.2019 ob 11:00  

Danes, 25. aprila goduje Marko zato so Občina Beltinci in Komuna, Javno komunalno podjetje Beltinci v sodelovanju z ZTK Beltinci organizirali Markovo senje.

V centru Beltincev, med prodajalno Mercator in gostiščem Zvezda Beltinci, so tako pripravili stojnice, na katerih je mogoče kupiti sadike, mesne izdelke, košare in številne druge ročne izdelke.

Dogajanje so popestrili tudi s kulturnim in zabavnim programom z Beltinsko plej bando, nastopom otrok Vrtca Beltinci ter pevci mešanega pevskega zbora DU Beltinci.

Leta 1918, ko naj bi v Beltincih s trškimi ali tržnimi pravicami dobili sejemske pravice, je bilo v Beltincih na leto pet sejmov, med njimi tudi Markov sejem. V tistem času so na sejmu prodajali in kupovali različne kmetijske pridelke, danes pa so na stojnicah predstavljeni predvsem rokodelski izdelki.

Senje, ki se je začelo že ob 8. uri zjutraj bo potekalo do 17. ure.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2019 ob 14:01 Piki gost

      Ecekovo senje bi se moglo zvati😄😄

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2019 ob 12:49 puurdi gost

      ka pa naši so ga nej bilij na ton senji ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2019 ob 13:51 gost

      S TUJIM PERJEM SE JE NAJLAŽJE KITITI.PA NAJ ŽUPAN POVE KOLIKO JE DODANA VREDNOST.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2019 ob 14:49 Beltinčar gost

      To senje , ki je v četrtek, ko so delovni ljudje v službah, je namenjeno lokalnim upokojencem in pijančkom ki čakajo poceni špricer in langaš. Nedelja je dan za kaj takega in brez reklame da se v Beltincih kaj dogaja od tega ni nobene koristi za občino, vsa čast pa starejšim ki se trudijo kar naredit in speč. Čez kako leto bo to itak zamrlo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2019 ob 14:50 SOVA gost

      S TUJIM PERJEM SE JE NAJLAŽJE KITITI. ŽUPAN NAJ POVE KOLIKO JE DODANA VREDNOST TEGA SEJMA V EVRIH.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2019 ob 17:23 nešinfar gost

      Tole je bil sejem , v pravem pomenu besede. Tukaj ni bilo kiča, kot je drugje. Hvala vsem tistim ,ki so se trudili ,da je sejem tako lepo uspel! Hvala tudi (mikijevomi) šanki za prijazno postrežbo in pevcem, ki so nam lepo popestrili sejemski popoldan .HVALA !!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.