https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Uspeh mladih slovenskih znanstvenikov v Maleziji

27.4.2019  

Iz malezijskega Kuala Lumpurja se pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije v domovino vrača ekipa mladih znanstvenikov.

Našo državo so zelo uspešno zastopali na mednarodnem tekmovanju mladih znanstvenikov International Conference of Young Scientists 2019 (ICYS), namenjeno naravoslovnim znanostim.

Niko Farič z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je za svojo nalogo »Sinteze nanodelcev z ujetimi ekstrakti grenivkinih pečk ter določitev koloidnih lastnosti disperzij« (mentorica Mateja Godec) prejel bronasto odličje.

Ekipo mladih slovenskih raziskovalcev sta dopolnjevala še dijaka Srednje šole Črnomelj Anže Rom in Vid Kavčič. Tekmovanja sta se udeležila prek projekta za nadarjene Rast in sta za svoja predstavitvena plakata prejela zlati odličji. Vid je zlatu dodal še bronasto odličje za svojo raziskovalno nalogo z naslovom »Kako prelisičiti ocean«. Mentor obeh tekmovalcev je mag. Marko Rožič.

Našo ekipo je spremljala Vesna Fabjan s Srednje šole Črnomelj.

Foto: Fb Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.