https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radio Maxi novi lastnik Vestnika

26.04.2019 ob 17:30  

Skupina Večer je prodala celoten portfelj revij, ki izhajajo pod njenim okriljem. Večer revije je kupil Svet24, Tretje revije je kupila družba Media24, Podjetje za informiranje, ki izdaja pomurski Vestnik, pa je kupil Radio Maxi.


»Na uredništvo Večera, ki dobro in stabilno posluje, sklenjen posel ne bo vplival. Naša usmeritev ostaja še naprej zagotavljati profesionalno novinarstvo in kakovostne vsebine za Večer na nacionalnem nivoju. Do transakcije je prišlo zaradi strateške odločitve vodstva skupine Večer, da se osredotoči na splošnoinformativne medije, sploh v luči napovedanega združevanja s časopisom Dnevnik,« so pojasnili v vodstvu skupine Večer.

Dodali so, da je naslednji razvojni korak, ki ga bodo naredili na slovenskem trgu, vzpostavitev družbe DV Mediji, ki bi izdajala Večer in Dnevnik.

Družba Dnevnik in Skupina Večer, ki omenjena časopisa izdajata sta združitev napovedali že avgusta lani. Ministrstvo je predhodno soglasje za združitev njunih medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji izdalo sredi decembra, o napovedani združitvi pa mora odločiti še agencija za varstvo konkurence.

Svet24 sicer spada pod okrilje skupine Media24, ki jo obvladuje Martin Odlazek, medtem ko je družba Radio Maxi v lasti Radia Maksi, katere lastnik je Infonet media Lea Oblaka. Kot so zapisali na Večeru, vse edicije poslujejo dobro in so v dobri kondiciji.

* Naslovna fotografija: imo-real.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2019 ob 1:02 konc gost

      Radio Maxi = Vestnik Mini

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2019 ob 5:36 Čergoli gost

      Kaj pa naš Nepujszag??? Sem slišal, da bo postal večinski lastnik Orban. Za njega pa bo kupoval Sandor Petofi. A je kdo kaj slišal o tem????

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 7:06 Roman gost

        Pa kakšen primitiven komentar je bil to? Kaj sploh hočeš povedat? Nisem vedel, da imajo večer, vestnik, maxi in nepujsag kaj skupnega. Majmun

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 9:23 slo-hu gost

        Nepujsag finansira slovenska vlada, število prodanih izvodov pa je verjetno okoli 500, od tega 100 različnim inštitucijam.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2019 ob 9:03 gost

      Je tvoj stari oče, oče in vsi tvoji. Nagradno vprašanje, torej kaj si ti?????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2019 ob 16:06 gost

        SLO-HU....NEPUJUSAG FINANCIRA SLOVENSKI ZAVEDNI NAROD..Z MINIMALCI..KOD OGROŽENO MADZAR XYZ ..KI PO 70 LETIH IZVIRA NE VE...ODKODD IZVIRA...SAMO - SAMI SLOVENSKI OBRAZI IN PRIIMKI!???

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2019 ob 21:33 kuku gost

      Pogrešali smo te, gorički znanstvenik r12dna. Kdaj izide ven tvoja knjiga?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.