https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan upora proti okupatorju obeležili tudi v Radencih

Radenci, 27.04.2019 ob 13:00  

Včeraj, 26. aprila je v Radencih, na ploščadi pred Bistrojem Erinox potekala prireditev v počastitev dneva upora proti okupatorju.


Najprej so se praproščaki in člani veteranskih organizacij s simboličnim pohodom odpravili od Vrtca Radenci do prireditvenega prostora.

Sledila je slovesnost s slavnostnim nagovorom predsednika KO borcev za vrednote NOB Radenci, Darjana Mencigarja. V bogatem kulturnem programu je sodeloval Pihalni orkester Gornja Radgona ter pevski duet Sara in Valter. Po uradnem delu prireditve je sledilo prijetno in sproščeno druženje.



Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2019 ob 13:23 DF gost

      Kje je bil pa zupan Leljak? Na urgenci, ker je videl rdece peterokrake zvezde?????????

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2019 ob 14:10 gost

      Oh , kako lepo , spet so majski hrošči prilezli na plano , ja bravo .

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2019 ob 20:14 gost

      KAJ SPLOH PRAZNUJEMO SLOVENCI DANES ???? KPS je bila 27. aprila 1941 zaveznica Hitlerjeve Nemčije Komunistična partija Slovenije (KPS) je bila kot del Komunistične partije Jugoslavije sekcija Kominterne in kot taka zaveznica Hitlerjeve Nemčije. Danes se tudi na zahodu redko sliši, je pa dejstvo, da sta Nemčija in Sovjetska zveza (SZ) bili zaveznici in da sta začeli drugo svetovno vojno na isti strani: Nemčija je napadla Poljsko 1.septembra 1939, SZ pa 17. septembra, napadi na druge države so sledili. Državi sta podpisali 23.avgusta 1939 Hitler-Stalin pakt (tudi Ribbentrop-Molotov pakt po zunanjih ministrih, ki sta ga v imenu Hitlerja in Stalina podpisala) in 28.septembra 1939 še Mejno in prijateljsko pogodbo. Obe sta vsebovali tajni protokol, v katerih sta si državi razdelili sosednja ozemlja. IN TO MI SLAVIMO DANES

      10 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2019 ob 11:39 gost

      DF - ti se ne oglašaj ker nisi ne Prekmurec in ne Slovenec, tebe je kaki Rus gor napravo na tvojem mesti bi si dal DNK preveriti, da si boš na jasnem.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 12:10 DF gost

        Bolje biti RUS ( SO ZELO DOBRI LJUDJE IN SO OSVOBODILI SVET POSASTI, IMENOVANE HITLER! ) kot zadrt vojscak SDS. Kaksen zupan je to, da s svojimi obcani ne praznuje drzavnega praznika??????

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2019 ob 12:21 gost

      DF bravo. Enkrat tudi ti si povedal resnico, si me presenetil.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2019 ob 13:48 čondraš gost

      DF, haha, pravi pacient, Rusi so osvobajali Svet, vsak ki se malo spozna na zgodovino, ve da so Rusi osvajali Svet in si tudi podredili potem noge neodvisne države, ne samo v sklopu SZ ampak tudi sicer ( Češkoslovaška, Madžarska, Romunija...). Ti si pravi hepan, te svoje zgodbe komunajzarske pa bi glih ble primerne za one dementne na slikah ki jih izkoriščajo za partizanske prireditve, te pa siromaki sploh ne vedo kje so.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2019 ob 14:18 DF gost

        Glavno, da vi in belouske veste kje ste, ko se zberete v Lepeni. Kaj delajo Americani in NATO ( desnicarji ) po svetu????? Sirijo " demokracijo " z orozjem, rusijo domove, .......... in povzrocajo begunce. Ti je kaj poznano?

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2019 ob 15:15 Sodor gost

      A to so vsi iz Dosorja prisli na kapljico in čevap ?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.