https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostno proslavili 20. praznik občine Rogašovci

29.04.2019 ob 14:15  

Občina Rogašovci je v nedeljo, 28. aprila, na igrišču ob OŠ Sveti Jurij slavnostno proslavila 20. občinski praznik. Slavnostna govornica je bila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.


Zbrane sta na proslavi nagovorila župan občine Rogašovci Edvard Mihalič in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, ki je spregovorila o preteklih investicijah in prihodnjih načrtih.

Po besedah Bratuškove so lansko leto preplastili skoraj dva kilometra ceste med Rogašovci in Kramarovci. Predvidoma letos bodo uredili še 3,5 kilometra regionalne ceste med Pertočo in Fikšinci. Za vse skupaj bodo namenili več kot dva milijona evrov. Dodaten milijon bo ministrstvo oz. Direkcija RS za infrastrukturo namenila za dograditev pločnika na regionalni cesti Cankova - Kuzma.

Uredili bodo cesto, pločnike, avtobusna postajališča in zaščitili kanalizacijo, vodovod in električno omrežje v naseljih Ropoča, Pertoča in Večeslavci. Prenovili bodo še tri kilometre dolgo cesto na relaciji Cankova - Kuzma. V letu 2021 pa bosta predvidoma preurejena tudi mostova čez potok v Sotini in čez Kučnico v Fikšincih.

Župan občine Edvard Mihalič je podelil tudi občinska priznanja, ki so jih prejeli dr. Slavko Buček in štirje zlati maturanti: Monika Skledar, Adrijan Rogan, David Flegar ter Katja Recek.

Sledila je pogostitev in zabava s Tanjo Žagar in skupino Avantura, ob večernih urah pa s skupino Weekend band.

Pri pripravi dogodka vsako leto pomaga ena od vasi v Občini Rogašovci. Tokrat so svojo pomoč nudili vaščani in vaščanke Svetega Jurija in njihovo prostovoljno gasilsko društvo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2019 ob 17:09 20 gost

      20 let, vau, vau, vauuu...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2019 ob 8:16 Gasilec gost

      Poleg kuzmiške računovodkinje bi še mogo Lovenjak sedeti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2019 ob 22:31 gost

      Kera pa je ta luštna v rdečem ob Mihaliču🥰?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.