https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V murskosoboški bolnišnici se obetajo številne aktivnosti

03.05.2019 ob 6:05  

V murskosoboški bolnišnici bodo mednarodni dan medicinskih sester obeležili z raznolikimi aktivnostmi. Mednarodni dan, ki se obeležuje 12. maja, se praznuje že vse od leta 1965. Dan namenjen vsem medicinskih sestram sveta in njihovi dejavnosti pri bolnikih.


12. maja praznujejo medicinske sestre in zdravstveni tehniki v Sloveniji in po vsem svetu. Na ta dan, leta 1820, se je rodila prva medicinska sestra na svetu, humanistka in ustanoviteljica modernega sestrinstva Florence Nightingale. Praznik vseh strokovnjakov zdravstvene in babiške nege bo letos odmeval pod geslom: »Medicinske sestre in babice, zagovornice zdravja za vse.«

5. maja pa se obeležuje mednarodni dan babic, ki ne pomagajo samo pri porodih, ampak nudijo celovito skrb za žensko v njenem celotnem reproduktivnem obdobju, pomembno vlogo imajo tudi v preventivni dejavnosti na vseh nivojih zdravstvenega varstva. Ideja o praznovanju mednarodnega dneva babic se je na pobudo različnih babiških združenj, vključenih v Mednarodno zvezo babic, rodila v poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, uradno pa mednarodni dan babic praznujejo od leta 1992.

Medicinske sestre so največja poklicna skupina izvajalcev zdravstvenega varstva, predstavljajo več kot polovico vseh zaposlenih. Njihovo poslanstvo je skrb za zdrave in bolne v vseh življenjskih obdobjih od rojstva do smrti, vse dni v letu, podnevi in ponoči.
 
V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo mednarodni dan medicinskih sester obeležili s pestrim izborom aktivnosti: v ponedeljek, 6. maja, med 9. in 13. uro bo v avli kirurškega bloka promocijska stojnica ob mednarodnem dnevu higiene rok, kjer bodo v sodelovanju z dijaki  Srednje zdravstvene šole Murska Sobota s pomočjo didaktičnega pripomočka preverjali ustreznost razkuževanja rok, učili o pomenu in namenu razkuževanja rok in opozarjali na pomen higiene rok v zdravstvenih ustanovah. V popoldanskem času bo v sodelovanju s Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja v jedilnici Službe bolnišnične prehrane in dietoterapije strokovno srečanje Čista roka je varna roka. V okviru tega  strokovnega srečanja bo potekala tudi predstavitev  različnih izdelkov, ki so nastajali na temo akcije (makete, pesmi, spisi ...). Med prispelimi bodo izbrali 3 najbolj izvirne in jih nagradili s praktičnimi nagradami, vsi ostali sodelujoči bodo prejeli zahvalo za sodelovanje pri promociji higiene rok.

V sredo, 8. maja bo dan odprtih vrat Ginekološko-porodniškega oddelka, ko bodo v avli oddelka med 13. in 16. uro poleg dejavnosti oddelka še podrobneje predstavili dojenje, urodinamiko, samopregledovanje dojk, vaje za krepitev mišic medeničnega dna, HPV, Nifty test, pregled nuhalne svetline in porod v vodi, možen bo tudi ogled porodnega bloka. V četrtek, 9. maja pa bo ob 9. uri krvodajalska akcija študentov in predavateljev Alma Mater Europaea ter dijakov in profesorjev Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki se jim bo pridružila tudi uprava bolnišnice. Ob krvodajalski akciji bo v avli kirurškega bloka promocijska stojnica, kjer se bo možno temeljiteje informirati o krvodajalstvu, merili pa bodo tudi krvni sladkor in pritisk.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2019 ob 18:49 Katastrofalna bolnica gost

      Najslabša bolnica na svetu. Svetlobna leta za vsemi ostalimi bolnicami. Katastrofa, zaposleni še večja katastrofa. FUJ. Najslabše na urgenci, nesposobni do amena, človeku ne vejo vzeti niti kri, ne da bi pa še kaj drugega delali. Sramota

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.05.2019 ob 20:45 marko gost

        hallo či ti ne paše pa si nezadovolen idi na hrvaško.Maš kartico pa vse ka ti tan ponujajo veselo skoristi.Mogoče ti še dajo za prevozne stroške.Pa lep večer

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2019 ob 20:49 marko gost

      Ja pa še to san pozabo ka je najvažnejše.Maš dobre doktore pa še boukše medicinke ka ti fajn zemejo kri.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2019 ob 20:53 marko gost

      Ja pa še eno,to ti priporočan ka san vse tou kvaliteto vido po TV.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2019 ob 8:56 Jebotejevšek gost

      Marko ti idi v ormož ti ga toplo priporočan. Malo pitaj okoli kelko ljudi se strinja z prvim komentarom pa boš vido ka je bolnica rakičan eno sranje.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2019 ob 12:47 gost

      Pa potovalko s sabo vzemi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.