https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nov mejnik v številu dnevnih obiskovalcev stolpa Vinarium

02.05.2019 ob 10:30  

Razgledni stolp Vinarium je na včerajšnji prvi maj zabeležil rekordno število obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, to je 2.121. Doslej je bil rekorden obisk zabeležen prav tako 1. maja pred dvema letoma, ko je stolp obiskalo 1.912 obiskovalcev.


Praznični dnevi sicer veljajo za najbolj obiskane na lendavski turistični atrakciji, ki jo letno obišče nekaj manj kot 100.000 obiskovalcev; skupno število obiskovalcev od otvoritve 2. septembra 2015 pa vse do konca letošnjega aprila je več kot 330.000. Prav včerajšnji dan velja za vrhunec po številu prodanih vstopnic, ko je bila presežena meja 2.000 – o čemer priča tudi vrsta za ogled, ki se je vila skorajda vse do glavne ceste. 

Obiskovalci so tako včeraj v sklopu organiziranega prvomajskega praznovanja na stolpu imeli možnost nakupa na stojnicah z lokalno ponudbo izdelkov, okrepčali so se lahko z langošem, domačim narezkom ter se posladkali z votlim kolačem ter okusili vino lokalnih vinarjev.

Obiskovalce je dopoldne pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je množici zaželel prijeten praznik dela in jim dobro počutje na stolpu. Za zabavo je skrbel glasbeni duo, ki je obiskovalce zabaval vse do poznega popoldneva.

Obiskovalci so si prav tako že lahko ogledali novo v nizu razstav v kupoli razglednega stolpa, kjer so velikonočne pirhe štirih dežel v razstavnih vitrinah zamenjale panjske končnice. Razstava z nazivom Pridni kot čebele je nastala v sodelovanju lendavskega društva čebelarjev in Dvojezične osnovne šole II Lendava in bo na ogled ves maj – ko se obeležuje tudi svetovni dan čebel.

Sicer pa je stolp s 1. majem prešel tudi na daljši obratovalni čas, in sicer med 9.00 in 21.00; tudi v prihodnje se obetajo dogodki, povezani s kulinariko, kulturo in športom, ki popestrijo dogajanje na lokaciji. Sam stolp pa je očitno tudi privlačna lokacija za posebne trenutke, pred dnevi se je namreč na vrhu stolpa zaročil mlad nizozemski par.

Foto: Tomaž Galič


 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2019 ob 13:33 DF gost

      Pocakajte, da Expano zalavfa, boste videli rekord.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2019 ob 15:43 gost

      Sem bil na tem kao stolpu,nič posebnega premajhna višina mi ni bilo zanimivo.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2019 ob 11:05 Ne laži gost

      Glavno ka se šinfa, dajte se sprijazniti ka je stolp zgodba o uspehu, eni te isti keri so že pred otvoritvijo napovidavali polom dale vrtajo. Nej ka bi slučajno kaj v Pomurji uspelo, škodoželjneži grijste se. Da bi bar še Expano uspešno zalaufo, tou trbej želeti nej pa samo slabo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.05.2019 ob 11:11 DF gost

        Ker ne vem, bom tebe vprasal. Tako od oka je samo od vstopnic dobila obcina vec kot 1,5 milijona evrov. Kaj so obcani imeli od tega? Ne filozofski esej, temvec v dveh stavkih, prosim.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2019 ob 14:54 gost

      Nejde se tukaj za šinfanje,ampak mi slovenci se imamo za super sposoben narod, pa smo brez ene avtoindustrije v gradbeništvi vse glavni arhitekti takši pa ovakši vse jim pamet na glavi ven ide,te pa te bougi stolpček ha ha ite malo v svejt,ka te vidli kaj so stolpi in stolpnice.Primer v Černobili je oklep,ki preprečuje sevanje iz poškodovanega reaktorja visok 110 metrov,pa nihče ne omenja o kakšni posebni mojstrovini.Mi pa nekaj cevi na vzkriž,pa nekaj stekla in že imamo stolp visok nekaj čez 50 metrov.Še dobro,ka je na griču, da se malo bolj daleč vidi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.