https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V mestnem parku prikazali telesno vadbo za bolnike s srčnim popuščanjem

06.05.2019 ob 13:30  

Danes sta Center za zdravje in razvoj Murska Sobota ter Splošna bolnišnica Murska Sobota v mestnem parku Murska Sobota, na zelenici pred gradom, pripravila osrednji dogodek Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju.


Dogodek je bil tokrat bolj športno obarvan, saj so bile predstavljene in praktično prikazane telesne vadbe za bolnike s srčnim popuščanjem.

Zbrane je najprej nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je tudi ambasador Programa, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojan Korošec ter direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, Peter Beznec. Doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak je predstavila rezultate raziskave o izvajanju vedenj samooskrbe pri bolnikih s srčnim popuščanjem, prof. dr. Mitja Lainščak pa je predstavil pomen telesne vadbe za omenjene bolnike.

Nato je sledila praktična predstavitev več vrst telesne vadbe z aktivno udeležbo obiskovalcev in sicer so se lahko seznanili z osnovnimi elementi nordijske hoje (pod mentorstvom mag. Silve Nemeš, učiteljice nordijske hoje), spoznavali in preiskusili so nekaj elementov thai chia z mojstrom Antonom Žitkom ter Vlasto Petric in Suzano Horvat.

Obiskovalci pa so lahko opravili različne meritve telesne zmogljivosti in izvedli vaje razegovanja z diplomiranimi fizioterapevti Metko Vlaj, Božo Gider, Majo Lukovnjak in Jernejem Balažicem iz Službe za fizikalno in rehabilitacijsko medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota.

V sklopu kampanje Nepopustljivo srce, katere del je bil današnji osrednji dogodek pa so že ali še bodo pripravili naslednje dogodke in aktivnosti: Srce obvešča, Srce kolesari, Srce riše, Srce posluša, Srce hodi, Srce snema ...

Organizatorji, ambasadorji in vsi, ki sodelujejo v Programu verjamejo, da bo slogan Nepopustljivo srce živel še po koncu Programa in, da bo take vrste sodelovanje različnih strokovnjakov v prihodnosti najbolj primeren in uspešen pristop za boljše zdraje in blaginjo posameznika in s tem celotne družbe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.