https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Brezplačno predavanje o čustvih otrok in njihovih staršev

08.05.2019 ob 14:00  

V Centru za družine Murska Sobota v sredo, 15. maja 2019, ob 18. uri v Modrem salonu v I. nadstropju Dvorca Rakičan, organizirajo brezplačno predavanje z naslovom: "ČUSTVENI SVETOVI OTROK IN NJIHOVIH STARŠEV."


Posamezniki se razvijamo v svetu odnosov, znotraj katerih se oblikuje naš čustveni svet. Kot dojenčki se najprej srečamo s čustvenim svetom naših staršev. V kolikor je ta umirjen, raznolik, sprejemajoč, bolj se v njem umirimo, nismo za svojo raznolikost kaznovani in dobimo dovoljenje za lastno čustveno izražanje in razvijanje. V kolikor pa je čustvenih svet staršev poln stisk, nerazrešenih vsakdanjih težav in obremenitev, pa je dovzetnosti in prostora za njihovo raziskovanje našega čustvenega sveta okrnjeno, včasih zelo majhno. Na vse to se prilagodimo, včasih sprejmemo ta svet za svojega. A vse to v nas povzroča zmedenost, zlitost s čustveno vsebino, ki nikakor ni naša in vodi do krivičnega stanja, ko prostora za sebe ne zmoremo več najti. Ne kot otroci in ne kot starši.


Na brezplačnem predavanju bodo podani odgovori na vprašanja:

- Kaj pomeni biti čustveno prisoten kot starš v odnosu z otrokom?  

- Kako zaznavati in razmejevati lasten odrasli čustveni svet od otrokovega?

- Kakšne stiske in obremenitve nam otežujejo prisotnost in dovzetnost za stik z otrokovo enkratno čustveno notranjostjo in za čustveni razvoj družine?

- Kaj pomeni čustveni razvoj in kaj nam omogoča?

Primeri iz prakse: čustveni svet zapuščenosti in neslišanosti otrok in staršev.

Predavanje bo v dvorcu Rakičan vodila Nina Koštomaj, mag. zakonske in družinske terapije, strokovna vodja svetovalnice za žrtve nasilja Društva za razvoj in izvajanje programov pomoči svetovalnica Kapljica - pomoč žrtvam nasilja in zakonska in družinska terapevtka. Pri svojem vsakodnevnem svetovalnem in terapevtskem delu se srečuje z otroki in njihovimi starši, s partnerji, zakonci in s posamezniki. Oblikovala in izvajala je že več oblik skupin za varno in sočutno starševstvo ter skupin za otroke in mladostnike.

Aktivnost je brezplačna, prijave pa zbirajo:

- preko prijavnice, ki jo najdete TUKAJ,
- preko e-maila: druzina@ris-dr.si (posredujete le ime in priimek) ali
- preko telefonske številke: 02 535 18 96.

Program je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.