https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Spoznaj ECooL-Tour

16.05.2019 ob 6:05  

ECooL-Tour je turistični produkt, ki ga oblikuje uporabnik sam po svojih željah. Povezuje obstoječe iniciative trajnostnega turizma in vzpostavlja nov skupni čezmejni turistični produkt, modularno sestavljen iz turističnih storitev vezanih na ohranjanje naravne in kulturne dediščine na območju Prekmurja, Podravja, Medžimurja in Varaždinske regije. Na pokušino vas v soboto, 17. maja, vabijo na Eko festival na Eko socialno kmetijo Korenika v Šalovce.


Voden ogled zeliščnega vrta s predstavitvijo načel permakulture, sprehod po živalskem parku, predstavitev domačije Rotceni, ki spada pod zaščiteno kulturno dediščino, tradicionalne prekmurske jedi in pester kulturni program z otroško folklorno skupino Domanjševci, ljudskimi godci in pevci Gorički lajkoši in KAT & The DEDO’s – to je nekaj utrinkov pestrega dogajanja, ki ga bodo predstavili v okviru kampanje EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019. Z njo želijo skupaj s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pokazati, da lahko rezultate projektov evropske kohezijske politike vidimo na vsakem koraku.

Projekt je namreč podprt z evropskimi sredstvi in je v prvi vrsti namenjen organiziranim skupinam in turističnim agencijam, posredno pa tudi posameznikom in majhnim skupinam, ki si samostojno modularno oblikujejo svoj itinerarij enodnevnih ali večdnevnih potovanj, polnih pristnih, enkratnih in avtentičnih doživetij. Njegov ključni rezultat bo nov čezmejni turistični produkt, ki bo povezal naravne in kulturne vrednote na območju Prekmurja, Podravja, Medžimurja in Varaždinske regije ter vzpostavil model skupnega upravljanja in trženja produktov ter storitev trajnostnega turizma.

V društvu za socialno vključenost Mozaik, ki vodi projekt, zato spodbujajo sodelovanje raznolikih deležnikov ponudbe trajnostnega turizma in vključujejo lokalno prebivalstvo, ki s tem pridobiva nove podjetniške priložnosti. Razvijajo turistično ponudbo, ki povečuje privlačnost območja in zagotavlja povečano število obiskovalcev ter privabljanje novih ciljnih skupin gostov, ki jim bodo zagotovili pristna, enkratna in avtentična doživetja.

Tako vas zagotovo čaka to soboto v Šalovcih, sicer pa gre samo za enega od več kot 100 dogodkov, ki se ta teden odvijajo v več kot 50 krajih po Sloveniji. Preko njih lahko spoznavamo, da je naš vsakdan boljši in lepši tudi zaradi dobrih projektov, ki smo jih uresničili s pomočjo evropskih sredstev. Več o dogodku in kampanji na eu-skladi.si.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

PR

    Fotogalerija