https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V prvem četrtletju povečali prihodke in dobiček

17.05.2019 ob 6:00  

Skupina Kofola, pod okrilje katere med drugim sodi tudi Radenska, je v prvem četrtletju povečala vse ključne gospodarske kazalnike. Prihodki skupine so se povečali za 7,6 odstotka na 50 milijonov evrov. Bruto dobiček iz poslovanja se je ustavil pri 4,6 milijona evrov, kar je 12,2 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju.


Češko-slovaški trg je v prvem četrtletju na medletni ravni povečal prihodke za 4,1 %. V prvem četrtletju je Kofola na tem tržišču v segmentu HoReCa zabeležila rekordno velik tržni delež; na Slovaškem je prvič presegel 40 %, s pomembnim prispevkom točene Kofole. Med pomembnimi novicami s slovaškega trga je tudi začetek prodaje in tržne kampanje za Kláštorná Kalcia, naravno mineralno vodo z visoko vsebnostjo kalcija in magnezija.


Regija Adriatic je znova dosegla pozitiven rezultat, saj je Skupina na tem tržišču dosegla dvomestno rast prodaje. Rast v višini 12,5 odstotka je predvsem posledica prodaje mineralne vode Radenska, ki bo letos praznovala impresivno 150-letnico, kot tudi prodaje hrvaške mineralne voda Lipički Studenac.

Obe omenjeni regiji, Češko-Slovaška in Adriatic, sta ustvarili 87,3 odstotka celotnih prihodkov Skupine. Obe sta v tem obdobju zabeležili 17,5-odstotno povečanje bruto dobička iz poslovanja.

Poleg pozitivnih rezultatov je med pomembnimi novicami iz prvega četrtletja tudi uspešen zaključek prodaje podjetja Hoop Polska, ki je bila sklenjena v marcu. Novi lastnik Hoop Polska, ZMB Capital, poljski proizvajalec vode Ustronianka, je prevzel proizvodni obrat v Kutnu in blagovno znamko, kot tudi skrb za zaposlene in distribucijsko omrežje. Skupina Kofola tako prvič poroča o poslovnih rezultatih, ki izključujejo gospodarske dejavnosti družbe HOOP Polska, ki pa je bila del konsolidirane skupine do 18. marca 2019.

Na podlagi odličnih rezultatov v letu 2018 je upravni odbor Kofola ČeskoSlovensko priporočil, da skupščina za leto 2018 odobri dividendo v višini 13,50 CZK na delnico pred obdavčitvijo, kar predstavlja dividendni dobiček v višini 4,5%.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2019 ob 6:07 gost

      Kaj pa plače zaposlenim?So tudi povečali?Dvomin.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2019 ob 8:57 Goričanec gost

      Kjub temu, da je na Goričkem začela polnjenje Premium Water imajo dobiček? Skoraj neverjetno.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2019 ob 9:07 DF gost

      Ti vam verjetno zelo dobro placajo, da jih vsak drugi mesec hvalite na portalu. Ce bi bili pravi novinarji, kar pa se zdalec niste, bi pisali o tem, da nekateri delavci pri njih ne dobijo niti zakonsko dolocene minimalne place.,Tudi novinarji veliko pripomorete k temu, da je tako kot je. Namesto hvale je to podjetje vredno graje. A denar vse pokrije.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2019 ob 9:22 prekmurje zbudi se gost

      Se strinjam z zgornjima komentatorjema , za podjetja v tuji lasti nas državljane more zanimati kakšne so plače in delovni pogoji za naše zaposlene ,pa ne neka fiktivna povprečna plača , ampak konkretno plača delavca,ker visoki dobički ponavadi ne gredo delavcem,nastanejo pa delno ali pa v veliki meri dostikrat z pritiski na delavce in slabše delovne pogoje. Upam da je v radenski to drugače!!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2019 ob 11:38 Ime gost

      Hvala gospodnemu Bogu , da so jo prevzeli , ker naši " sposobni manegerji" bi jo do zdaj že zapravili .

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2019 ob 11:39 šalabajzasto gost

      Kak ste ži pred menof napijsali,bi trbelo se malo opijtati med delavcami,kak je uspešno tau podjetje,Čeh je nej buo nigdar dober plačnikj,isto kak švaba ,jodlar...Tu uspevajo,kar pač lejko po mili voli kradnejo pa izkoriščavljejo delavce,sodobno suženstvo se nadaljuje

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2019 ob 15:42 Strelec gost

      Bravo debeli,koncno nekaj pametnega iz tvojih ust. Poznam kar nekaj delavcev z Radenske pa vam povem zalostno resnico o tej firmi. Kar precej delavcev v proizvodnji ima placo krepko pod minimalcem 850 bruto. Sramota od sramote. Ceski lastniki direktor Sevcevic kak se upate hvaliti z dobicki delavcem pa ne date niti minimalne place???? Kak ste lahko tak pokvarjeni. Mate sploh srce pa duso???? Kaj ma navaden delavec v Radenski od tega jebenega dobicka z kerim se tak hvalite. Spizdite iz Slovenije lopovi pokvarjeni. Norca se delate z nasih ljudi. Pa jezen sem tudi na delavce,ki delajo v Radenski. Zakaj ne ustavite vsaj za en dan proizvodnjo pa strajkate in se tem ceskim tajkunom ne postavite po robu. Kak ste lahko take ovce,da si nic ne upate??? Pa se nekaj vam povem kar mi je zaupal en kolega,ki je bil pred dvema. mesecoma na rszgovoru za sluzbo v Radenski. Na razgovoru so mu rekli da bo imel 950 bruto place,ko pa je bil dprejet pa so mu ponudili pogodbo za 850. In seveda ni podpisal,ker ni ovca. Oz hlapec. Ta zadeva bi morala priti na rtv ali pop tv ne samo v casopis. Evo o takih zadevsh pisite ne pa o dobicku od katerega delavec nims cisto nic. Sramota Ceska sram vas bilo mate kaj sramote vas vprasam???????

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2019 ob 8:43 beda gost

        Hoteli smo demokracijo in privatizacijo, sedaj imamo pravico da gagamo, zakaj bi se morali ukvarjati z upravljanjem, ko to sedaj delajo drugi namesto nas!

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2019 ob 16:36 gost gost

      Zakaj pa k vodi Neturelle CO2 dozirajo? Potem ni več negazirana voda. Aja da ne bi imeli spet problemov glede oporečnosti kot pred kratkim.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.