https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Narodnostni poslanec Ferenc Horváth ni odstopil

Lendava, 20.05.2019 ob 20:50  

Poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath je po seji sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti v Lendavi povedal, da ni odstopil z mesta predsednika skupnosti.


Po Horvathovem mnenju, ki je odločitev sprejel na podlagi pridobljenih pravnih mnenj, zakon, na katerega se sklicuje Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) glede nezdružljivosti funkcij, za poslance ne velja. Napovedal je, da bo storil vse, da bo to po pravni poti tudi dokazal.

Poslanec Horvath je še vedno predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in to deset mesecev po nastopu poslanske funkcije. Ti dve funkciji pa sta nezdružljivi. KPK je zato ugotovila, da Horvath krši določilo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, po katerem poklicni funkcionar ne sme biti zakoniti zastopnik osebe javnega prava.

Foto: arhiv Pomurec.com

KPK je poslancu poslala opozorilo o nezdružljivosti funkcij in Horvatha pozvala, da mora v 15 dneh po prejemu opozorila odpraviti nezdružljivost in se odreči opravljanju funkcije poslanca DZ ali pa se odreče opravljanju dejavnosti zastopanja Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti kot osebe javnega prava.

Kot navaja STA je KPK pod drobnogled sicer vzela tudi Horvathovo donedavno mesto direktorja podjetja Minta, katerega lastnica je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost. Ugotovila je, da je bil Horvath zastopnik te gospodarske družbe do aprila letos in da torej v tem primeru "nezdružljivost opravljanja funkcije pri obravnavani osebi ni več podana in je bila odpravljena". Iz ugotovitev KPK pa vendarle izhaja, da je bilo do aprilskega prenehanja vodenja Minte tudi to v nasprotju z določili zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, saj je to storil prepozno.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2019 ob 21:00 čondraš gost

      Seveda ni odstopil, pohlep je prevladal nad načeli, no teh tako ali tako nima, razen skrajne nacionalistične politike.

      25 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2019 ob 21:12 Janko gost

      Gremo Jože Sukič.. R1dna, pogrešamo te. Nej vrag ka so te v ormož spakejrali?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2019 ob 21:25 NAŠ PES gost

      Seveda ni odstopil, saj je to Slovenija, kjer so zakoni vedno pisani "ZA NAŠE". Malo ovak pa malo načik, da jih lahko ob priliki razlagajo kak hočejo, kak jim paše...

      27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.05.2019 ob 22:40 Čigav cucek? gost

      Saj vemo čigav !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.05.2019 ob 4:35 Čergoli gost

      On je igralec Nafte in seveda, ne more hkrati igrati za Muro, to pač ne gre!!!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.05.2019 ob 9:41 porabec gost

      Preveč samozavesten je te gospaud poslanik. Gvüšno tau misli, ka ga Orbán podpira, zato ma čvrsto pozicijo v Prekmurje

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.05.2019 ob 11:42 ...... gost

      kratko, jedrnato - političnnedostojanstvo, ljudje v politiki brez obraza, sramota za pravno državo, smo pa sami krivi, ker volimo take, ki jim samo denar nekaj pomen. Boli njih kurac za državljane, zavedajo pa se, da ko ni službe na državni ravni - ni plač na državni ravni. In tako svinjarijo plačujemo davkoplačevalci

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.05.2019 ob 19:24 čardaš gost

      Ja seveda bo odstopil,nevem je še kdaj šla svinja stran od korita polnega hrane?...Mislim,da samo ko se je znžrla dobrot,tako se tudi ta svinja močno drži svojega korita...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.05.2019 ob 10:11 gost

      ŽALOSNO da pohlep po denarju prevladuje, ali pa ga ORBAN NAVDUŠUJE nad njegovimi bedarijami, samo še JANŠA MANJKA pa so komplet čudi me da se nič ne oglasi LENDAVSKI ŽUPAN

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.05.2019 ob 10:39 RESje gost

        nemaš točni informacij, on podpira Šarca, Židan pa ga nešče razrešiti......če bi to bil Janša, bi že zdavnaj leto iz DZ.....dvojna merila!?

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.