https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi namesto v šolo, na protest proti globalnemu segrevanju

25.05.2019 ob 11:00  

Že marca so v osmih večjih krajih po Sloveniji potekali protesti proti globalnemu segrevanju. Okoli 12.000 mladih je takrat protestiralo proti zgrešenemu in predvsem prepočasnemu podnebnemu ukrepanju.


Poleg Ljubljane so mladi marca podnebni štrajk organizirali še v Mariboru, Kopru, Novem mestu, Ormožu, Ravnah na Koroškem, Slovenskih Konjicah in Kamniku, skupno pa se jih je po podatkih organizatorjev na ulicah in trgih zbralo okoli dvanajst tisoč. Ti so se pridružili sovrstnikom iz več kot sto drugih držav sveta, ki so takrat pripravili več kot 2000 tovrstnih demonstracij.

Pred švedskim parlamentom take proteste vsak petek uprizarja Greta Thunberg, ki je navdihnila globalno gibanje. Mladi upajo, da bi lahko s protestom sprožili velike premike v glavah in nadaljevali na drugačen način in ne s protesti. 

Včeraj smo nekaj mladih protestnikov opazili tudi v Murski Soboti, na Trubarjev drevoredu. Osnovnošolci so se namreč samoiniciativno odločili, da gredo namesto v šolo, na "ulice" in s svojimi protestnimi plakati opozorijo na velik problem današnje družbe in vse močnejše segrevanje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2019 ob 11:49 čondraš gost

      Kar nekaj, če vas skrbi globalno segrevanje potem ugasnite pametne telefone, računalnike, pa brž smeti pobirat v naravo . Same floskule o globalnem segrevanju, svetovni nateg bio eko liberalističnega kapitalizma . Nabavi si pregrešno drago toplotno črpalko, potem se pa ogrevaj "zastonj", plačaš mesečno 200-300 € elektrike, toliko elektrike pa dobiš kje..ja..hidro, termo elektrarna..in imaš " zastonj" ogrevanje in povrh vsega še " ekološko " . Dečica, ne nasedat vsemu kar vam tupijo politično in kapitalistično lobirani politiki, učitelji .

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2019 ob 15:20 razocarana prekmurka gost

        dragi čondraš. sklepan ka si star priblizno 50 lejt par gor ali par doj saj nema veze. ce si nezadovolen san z sebof pa z dejstvon ka si v vseh teh lejtaj svojga patericniga zivota nej nikaj dosegno ti toga nej trbej znasati nad 14 letno deco prek javnoga obcila.. idi na kavo preste novine vklope pop tv pa se malo zmere pa gda vse to napravis idi spat. ker ne nucamo tvojga mnenja ker je zalostno ka telko star moski ne vrvle v globalno segrejvanje. dejstvo ka pa gucis ka je to vse skup lazno pa me skoraj spravla v jok ker je zalostno vidite kakse neizobrazene lidje so med name. ti bos na ton svejte se samo par lejt. mi mo tu se kar nekah casa pa naso deco mo vzgajale v te svejtw zatau zahtevamo spremembe. lp

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2019 ob 11:54 čondraš gost

      Pa še nekaj me zanima, koga pri Bogu v Prekmurju nagovarjajo v angleščini ? Rome, albanske migrante ? Mogoče 5 Angležev z Goričkega ?

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2019 ob 12:14 strelec gost

      To je tudi meni prvo padlo na misel, večinoma vse v angleščini. Dobro da še ni v balkanščini. Naša mladina sploh ne čuti nobene pripadnosti slovenskega jezika, kot da se sramujejo svojega maternega jezika. Naše stanje v državi res ni glih rožnato, pa vseeno je treba sprejeti da si to kar si, ne pa se it anglobalkance.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2019 ob 16:04 PREK-MUREC gost

      BRAVO STRELEC ČORDAŠ 100 % se z vama strinjam in se pitam kama vragi vzgajajo to dečico, ka se je v toj Sloveniji vsem školnikom odpelalo ali kaj. Pa ta dečica sploh pojma nimajo kaj je to globalno segrevanje in v bistvi ni nič drugo kak svetovni nateg. Še zelo daleč so ta dečica od polnoletnosti in kot deca se že nekaj bunujo protestirajo izostajajo od pouka kakšna vzgoja je te to, kaj de iz njih ko odrastejo, za vse drugo samo za nobeno delo, ne vem kako bomo mi v Sloveniji preživeli pri taki vzgoji našega šolskega sistema, pa neki vrag de moral nekaj delati če bomo hoteli preživeti. Te pa še niti ne pokažejo niti malo domoljubja do Slovenije in oni kar v angleščini, vrag je odnesel vzgojo in vse komplet.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2019 ob 15:12 Tudi prekmurec gost

        Preljubi prekmurec! Znan ka ti primitivec z mogoče končano srednjo ne vrvleš ka je globalno segrevanje dejstvo. Znan ka da ležiš na kauče pa tu neka probaš zvenete pametno ti ne čutiš teh sprememb. Znan ka da inauk na keden ideš iz kuče na murino tekmo ne čutiš sprememb. Ampak globalno segrevanje je dejstvo. Dejstvo na keroga nas opozarjajo vsi znanstvenike. Taka ge na tvojon meste drugeč nebe komentejro o nečen ka neman pojma.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.05.2019 ob 17:40 Condras2 gost

      Kakšen nateg? Ni čudno, da se spravijo na otroke, ki nimajo lastnega mnenja in so lahko vodljivi sploh prek medijev in socialnih omrežji. Začnite z lastnimi dejanji.Globalno ogrevanje my ass je pa itak nateg prve klase.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.05.2019 ob 14:53 makinthingsclear gost

      svet stoji na mladih. nasa generacija bo naredila spremembe ce ze vasa ni bila dobolj sposobna. kaksno neumno bitje unici edini planet na katerem je poznnao zivljenje. to je nas dom. plakati so napisani v anglescini ker se je stvar delila po socialnih omrezjih in je veliko bralcev iz tujih drzav in ne razumejo slovesnkega jezika. skulstrejk für klimatet je originalno ime tega protesta ki se izvaja po celem svetu zacel pa se je na finskem. vse je za dober namen. mi iscemo ljudi ki se nam bodo pridruzila in nam pomagali spremeniti svet. nepa 40 letnih moskih ki so nezasovoljni z svojimi zivljenji in ves dan prelezijo na kavcu. vse se zacne z majhnimi koraki npr da v baru zavrnes slamico. prosim v imenu vseh da naslednjic preden komwntirate kaj takega pomislite na ro koga bi lahko kaj prizadelo. saj ste vendarle polnoletni amapk stem niste vredni nic vec in bi bilo lepo ci vi izkazovali spostovanje do soclovekq ki poskusa narediti nekaj lepega za okolje in nasplosno vse prebivalce sveta. Hvala in lep pozdrav upam da v prihodnje neboste znasali svoje jeze nad 14 letniki in preko socialnih omrezij

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.05.2019 ob 15:18 starejsi gost

      Nehaj sanjati, pubertetnik.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2019 ob 15:53 starejši gost

        Ko si boš sam služil kruh, se oglasaj. Lahko je živeti od tujega denarja in se pametnega delati.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.05.2019 ob 15:47 PREK-MUREC gost

      RAZOČARANA PREKMURKA in TUDI PREKMUREC ne bi se spuščal na vajino osebno obračunavanje, to je izpod mojega nivoja, mimogrede ker vaju že zanima moj naziv je dr. pa nič več o tem. Najbolj izprijeno dejanje je izkoriščati in zavajati 14 letno deco za ustvarjanje svojega cilja - laganja, zavajanja. Iz zgodovine je znano, da je isto počel Hitler za uresničitev svojih bolnih idej in vesta kako se je končalo, zato je z izkoriščanjem dece (kar je mimogrede kaznivo dejanje po KZ) potrebno enkrat za vselej končati. Kar se pa vaju tiče pa pojdita sama, ne, da pošiljata deco v center Sobote in se lahko dereta koliko vama je volja in zaletavata z glavo ob tla, nič nimam proti temu.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.05.2019 ob 16:07 mlajši gost

      Ti boš zaj mene pravo ka se ti da se biu otrok nej živo od pejnez matere pa oče

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.05.2019 ob 20:26 Organizator Japek gost

      "Uradna izjava" - tak de naslov, ker se me fajn čuje :) Znan ka dosta lidi ne vrvle v podnebne in do toga svojga mnenja majo tuj pravico. Mi kere smo prišli na te protest pač to vrvlemo in to je naše mnenje. Nišče nas ne " pumpa", ne "zavaja". Mi smo se na podlagi " dokazov" ka je oz. ni podnebnih sprememb odločili ka so. Tak da prosim ka nas ne kritizirate za neka v ka vrvlemo. Strinjan se z vame ka be plakate lejko bili napravlene bokše. Ampak vseeno so nej vsi bili v angleščine. Mi smo skopejrale nekatere plakate kere so se nan zdele kul in se jih nekak ne da preveste v slo. Tiste kere smo lejko smo prevedle. Zdaj pa se posvetimo tome " sovražnome govore". Fejst cenimo to ka so se ene postavle za nas-rejsan. Ampak ene zadeve be lejko ble povedane ali komentejrane drugače. Prosin vas ka ne žalite in ne obračunavate osebno ker z ten NAS predstavlate slabo kak če be se mi zaj tu neka ščele štukate. Smo " organizacija" kera deluje mirno. Hvala!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.