https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kako so se na evropskih volitvah odrezali pomurski kandidati?

27.05.2019 ob 9:30  

Za mesto v Evropskem parlamentu se je v nedeljo potegovalo tudi pet kandidatov iz Pomurja. Volivcev ni prepričal noben, največ preferenčnih glasov med njimi pa je prejel Jožef Horvat.

V bitko za poslanski sedež so se iz Pomurja podali Jožef Horvat (NSi), Aleksander Jevšek (SD), Alja Domjan (SDS), Olga Belec (SAB) ter Marjana Škalič (Povežimo se).

Po preštetih 99,91 odstotka glasovnic, je največ preferenčnih glasov med pomurskimi kandidati prejel Horvat, in sicer 5.450. Sledita mu Jevšek s 3.159 glasovi ter Domjanova s 1.313 glasovi.

Udeležba na tokratnih volitvah v Evropski parlament v Sloveniji je bila nekoliko višja kot pred petimi leti. Po zadnjih neuradnih podatkih je na voliščih v Sloveniji glasovalo 28,29 odstotka volilnih upravičencev. Oddanih je bilo 481.849 glasovnic, od tega jih je bilo 10.324 neveljavnih.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2019 ob 9:58 Ne volim gost

      Čakam,da preberem ,kdo bo kriv ,da Horvatek ni bil izvoljen. Jevšek pa Horvatek sta se že obnašala kot,da bi bila 1000 % ,da bosta izvoljena .Jok izgleda,da so ljudje siti večnih laži in tako je dobro.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2019 ob 11:15 Čergoli gost

      To so lkalni heroji in nič več. Tudi nikoli ne bosta nič več!!!!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2019 ob 11:25 Miloš gost

      Jože Horvat ni bil izvoljen, kdo bo sedaj krivec za novi polom? Bo to Ferenc Horvat in Madžari? Ali bo si pa treba najt nove taktike :)))

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2019 ob 16:03 diana gost

      Zanimivo je še nekaj. Včeraj in danes nikjer niti besede o SAB, kaj šele o Olgici. Jaoooooo. Olgica, Olgica. Vsi samo pišejo o Jevšku in Horvatu. Kot, da Olgica ni kandidirala. No, saj po rezultatu sodeč je že tako. SAB in vsi njeni so pač že smetišče zgodovine. Edino srečo ima Olgica, da je po srečnem naključju prek Alenkice pristala na tej funkciji, ker po koncu mandata se bo selila v pisarno za odslužene politike in uradnike, kjer bo mirno pričakala penzijo, kot stotine podobnih. Na žalost na plečih davkoplačevalcev.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2019 ob 17:31 đongi gost

      Kdo sta Jože Horvat in Aleksander Jevšek? Nej san ešče čül za njiva pu kakšen "dostignüči"

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.05.2019 ob 18:50 diana gost

      To sta ti politička znanstvenika. Ful hudo dobrega za ljudstvo naredila. Že razmišljajo, da dobita Nobelovo nagrado. Sandi je zadnje znastveno delo imel drvarnico ob jezeri in pomurske apoteke. Joško pa znanstveno delo, kak najhitreje priti iz zasedanja odborov in ostlega sestankovanja v menzo državnega zbora, kjer poslancem strežejo zelo poceni kosila. Siromaki imajo itak male plače in si kaj dražje v v LJ ne morejo privoščiti. Drugo znanstveno delo pa je bilo kak Lojzeka Orglico zriniti iz drugega mesta na listi in se uvrstiti takoj za Novakovo. Je pa premalo dal za maše, da bi dobili 2 poslanca. Ker samo od zgoraj še mu lahko pomagajo. Ljudstvo ga noče!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.