https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki do 18 let

01.06.2019 ob 6:05  

Na predvečer tekmovalnega vikenda srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki za mlade do 18 let, ki bo potekal 1. in 2. junija na letnem kopališču v Murski Soboti, je organizator tekmovanja Cona.center, regijsko razvojno vozlišče za odbojko na mivki, predstavil podrobnosti tekmovanja in izvedel javni žreb.

»Letos smo za tekmovanje mladih odbojkarjev na mivki zagotovili ustreznejši termin, namreč štirinajst dni pred Evropskim prvenstvom za mlade v tej starostni kategoriji, in tako v Mursko Soboto pritegnili kar šestintrideset ekip iz devetih držav. Na soboškem kopališču bo nastopilo devetnajst ekip pri fantih in sedemnajst ekip pri dekletih,« je povedal mag. Marko Savić, direktor tekmovanja in predstavnik Cona.centra. Poleg držav članic Srednjeevropske odbojkarske zveze (MEVZA), to so Avstrija, Slovenija, Slovaška, Češka, Madžarska, Hrvaška in Izrael, ki letos nastopa prvič na tem tekmovanju, bodo letos tekmovale še mlade odbojkarske ekipe iz Poljske in Estonije.

Srednjeevropskega pokala za mlade do 18 let v Murski Soboti se bodo udeležili tudi nekateri najbolj perspektivni odbojkarji in odbojkarice iz regije. Na podlagi organiziranih kvalifikacij so tako podelili kar tri posebna vabila ekipam fantov, ki so jim kljub zelo slabim vremenskim razmeram omogočil optimalne pogoje in jih na trening odpeljali v dvorano odbojke na mivki Ludus v Ljubljani. Podelili so tudi tri vabila partnerskim odbojkarskim klubom iz Novega mesta, Ptuja in iz Ljubljane, dvema ekipama deklet in eni ekipi fantov. Vse naštete regijske ekipe so tudi skupaj opravile par več kot dobrodošlih treningov.

»Seveda ne smemo pozabiti trenutno najbolj perspektivni par odbojke na mivki pri nas v regiji, to sta Gaja in Ajda Kuhar, ki sta že lani na tem tekmovanju pokazali izjemne predstave in osvojili končno drugo mesto. In čeprav tekmovalni izidi sami po sebi niso in ne smejo biti v ospredju na tekmovanjih za mlade, si upam, sploh glede videnega na treningih, trditi, da bosta Ajda in Gaja tudi letos, kljub bistveno močnejši konkurenci igrali eno vidnejših vlog. Fantje iz regije, ki so že lani solidno izkoristili svoje priložnosti, so prav tako treninge zelo dobro izkoristili in vsi skupaj verjamemo, da bodo pokazali svoje najboljše predstave,« je predstavil Savić.

Tekmovanje bo potekalo na petih igriščih letnega kopališča v Murski Soboti. »Soboška mivka na kopališču je dobro prestala obilno deževje v prejšnjih dneh,« je povedal Savić in dodal: »Ponosni smo, da so bila nova igrišča tehnično ustrezno načrtovana in ob sodelovanju z upravljavcem kopališča, Komunalo Murska Sobota, tudi ustrezno pripravljena. Novost na prizorišču tekmovanja so letos montažne tribune za gledalce in prvič, odkar organiziramo to tekmovanje, bomo imeli centralno igrišče.«

Glede na veliko število prijavljenih ekip je organizator prilagodil sistem tekmovanja, ki vsaki ekipi zagotavlja igranje vsaj treh tekem. Ta sistem tekmovanja poteka podobno kot sistem dvojnega izpadanja: tudi ekipa, ki izgubi eno ali celo dve tekmi, ima še zmeraj možnost uvrstitve v finale, kjer pa mora za zmago nasprotno ekipo premagati dvakrat.

Na novinarski konferenci sta se predstavili tudi dve slovenski ekipi. Tako Zala Špoljarič in Taja Lapajne, kot Klemen Šen in Črt Rozman so že stari znanci tega srednjeevropskega tekmovanja za mlade. Zala letos nastopa tretjič, Taja pa drugič, vendar letos igrata prvič skupaj kot ekipa. »Zelo pomembno je, da sva s soigralko v dobrih odnosih, kar se pozna tudi pri igri. Zato sva se letos s Tajo odločili igrati skupaj, saj sva tudi dobri prijateljici,« je povedala Zala. Nastop na tem turnirju bosta izkoristili predvsem za pripravo za nastop na Evropskem prvenstvu v odbojki na mivki do 18 let, ki bo čez dva tedna v sosednji Avstriji. Črt in Klemen že tri leta igrata skupaj, tako v dvorani, kot na mivki. »Med sabo se dobro razumeva in ta naveza iz dvorane se dobro obnese potem tudi na mivki,« je razložil Črt. V preteklih dveh letih sta na tem tekmovanju osvojila tretje mesto, zato imata letos željo igrati v finalu. Nastop na tem tekmovanju je tudi priprava za njun glavni cilj letošnje sezone, ki je osvojitev državnega prvenstva v njuni kategoriji. Vsi štirje mladi igralci trenirajo odbojko vrsto let, tako dvoransko, kot na mivki. Medtem, ko sta punci navdušeni igralki odbojke na mivki, pa se Klemen bolj domače počuti na parketu v dvorani, Rok pa je razložil: »Res raje igram v dvorani, ampak po devetih, desetih mesecih igranja v dvorani se zelo veselim mivke.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2019 ob 7:24 GEZA gost

      Kakšen urnik bi pa lahko dodali, če želite imeti tudi gledalce.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.