https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Več kot 7500 zavezancev je prejelo napačen informativni izračun dohodnine

05.06.2019 ob 6:00  

Zaradi sistemske napake je Finančna uprava RS odposlala 7.639 napačnih informativnih izračunov dohodnine. Napaka se je pojavila pri prejemnikih informativnih izračunov dohodnine, ki so bili del leta 2018 tudi vzdrževani družinski člani.

Napaka za zavezance ne bo imela posledic, vseh 7.639 bo namreč do 15. junija 2019 po pošti na dom prejelo nov, popravljen informativni izračun. Za te davčne zavezance bo prvi, napačen informativni izračun, štel za brezpredmetnega, kar bo v novem informativnem izračunu dohodnine izrecno navedeno.

Vračilo dohodnine bodo davčni zavezanci prejeli najkasneje do 31. julija 2019, torej v enakem roku, kot bi ga, če se napaka ne bi zgodila, so sporočili s Fursa.

Če bodo zavezanci v novem informativnem izračunu ugotovili kakšen drug ugovorni razlog morajo ugovor vložiti najkasneje do 1. julija 2019, so še zapisali na Fursu in ob tem opozorili, da naj zavezanci zoper prvi, brezpredmetni informativni izračun ne vlagajo ugovora.

Napaka je po navedbah finančne uprave nastala na strani zunanjega izvajalca, ki bo tudi nosil vse stroške, povezane z odpravo napake. Zavezancem, ki so bili prizadeti, se na Fursu opravičujejo in se jim zahvaljujejo za razumevanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2019 ob 6:16 Sist napaka gost

      Sistemska napaka.....zunanji izvajalec.....ne gre mi skupaj. Dvomim, da zunanji izvajalci postavljajo sistem izracuna davkov oz ali je Furs prevzel vlogo pošte?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2019 ob 7:33 gost

      sami nismo v stanju opraviti tako preproste zadeve, da rabimo zunanjega izvajalca ali pa gre za izgovor; zahtevajmo dokazila o višini nastalih stroškov.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2019 ob 12:38 ........!!! gost

      Ka še koji kurac ni sstemska napaka v tej državi? Pa v tej državi je vse napaka, saj jo vodijo pravniki, ki imajo vsak svoj zakon in učitelji, ki ne vedo do 18 preštet. Da pa ne omenjam kmete in srkvenjake. Pa mora vrag vzeti državo. Poglejte strukturo vodilnih na agencijah, zavodih, državnem zboru, v vladi, takoj je tudi laiku vse jasno. Da pa polovica teh ima službe po sorodstvu in prijateljskih vezah. Amen.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2019 ob 12:44 marulek gost

      banda prokleta...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2019 ob 23:44 pišta gost

      Res je nelogično, da nek zunanii izvajalec naredi tako napako. Spet vlečejo ljudi za nos. Sami nseposobni kadri v tej armadi državnih uslužbencev. Službe se dobijo glede na priimek. Če imaš prvo barvo politične stranke ali sorodnika na kakšne položaju dobiš službo. Znanje in izkušnje so zadnja stvar. Na koncu za vse grehe itak plačajo davkoplačevalci.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2019 ob 1:08 Lissa gost

      Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.06.2019 ob 13:54 gost

      Ma kakšna SISTEMSKA NAPAKA. MENJATI SISTEM ali pa vse zaposlene RASTIRATI. Banda lena zmeraj so PREOBREMENJENI ,najbrž od MANJOSTI. FURS je treba DRUGAČE ORGANIZIRATI,pa ne bo prihajalo do NAPAK.Takšne napake so NEDOPUSTNE - - - TAKOJ ODSTAVITI GENERALNEGA DIREKTORJA. POD URGENTNO in brez DEBATE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.