https://www.minicom.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
http://ris-dr.si/go/563/1063/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA
http://www.zniders.com/

POLITIKA

Občina Beltinci kmalu z dvema podžupanoma

Beltinci, 06.06.2019 ob 6:00  

V Beltincih je včeraj, 5. junija, potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Beltinci.

Na več kot triurni seji so svetniki med drugim sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o priznanjih Občine Beltinci. V Odloku o priznanjih se je z potrjenim odlokom spremenil tretji odstavek 11. člena in sicer z določili glede števila članov komisije (ki jih je 5) in kdo člane predlaga (župan).

Potrdili so tudi člane Komisije za pospeševanje podjetništva, zaposlovanja in usposabljanja v Občini Beltinci. To so postali Miran Maučec (predsednik), Aleš Poredoš, Igor Adžič, Marko Močnik ter mag. Andrej Kociper.

Župan je člane Občinskega sveta seznanil tudi o pomembnejših dogajanjih v Občini Beltinci. Ob tem je povedal, da bo Občina Beltinci kmalu imela dva podžupana, to bosta postala Roman Činč in Bojan Žerdin.

Na kratko je govoril tudi o bližajoči se državni proslavi, ki bo 17. avgusta potekala v Beltincih. Predvsem je opozoril, da bo ta dogodek za občino velik logistični izziv.

Podrobneje pa je predstavil še obeležje, ki bo stalo pred cerkvijo, na mestu kjer se je pred 100 leti zbralo 20.000 Prekmurcev. Obeležje bo sestavljeno iz stebrov, ki bodo razporejeni po površini trikotnika. Obeležje je zasnovano kot kiparska struktura in kot interaktivni element, ki se lahko uporablja tudi kot igralo – nekakšen labirint za najmlajše.

Foto: arhiv Pomurec.com

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   06.06.2019 ob 6:17 gost

   Tau je še premalo,bar deset bi jih moralo biti v vsaki občini.Itak smo v Sloveniji, kjer je vse mogoče.Pa še enoga župana v rezervo imeti,pa mu dobro plačo dati.

   60 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   06.06.2019 ob 7:49 BÖLTINČAR gost

   Vsi, ki smo pričakovali, da se bo pa z prihodom novega župna kaj spremenilo na bolje smo razočarani vse je v stilu "isto sranje samo drugo pakovanje". Občinska uprava je ista kak je bila prej neučinkovita in nesposobna obljube pred volitvami župan ni uresničil. Zdaj pa še potem imenovanje 2 podžupanov, zraven župana, ki je 100 % zaposlen na občini. Beltinska občina je po številu prebivalcev premala že za enega profesionalnega župana, ker tudi ta za več kot 4 ure nima kaj početi na občini, seveda če mu občinska uprava tak dela kak trbej, če pa ne pa je tako sam kriv. Ampak ne druščina jaz bi temu rekel klan, ker so več ali manj isti ljudje že več mandatov v občinskem svetu, znotraj katerega si potem prosto po Prešernu delijo funkcije ki pa seveda za sabo potegnejo denar in previsoke stroške, zato pa beltinska občina je tam kjer je na začelju po vseh kriterijih edino po cenah smo pa na vrhu. Potem pa si še dovolijo ustanoviti Komisijo za pospeševanje podjetništva seveda iz svojega klana in ljudi ki nimajo pojma ne izkušenj iz podjetništva. V glavnem prebivalci Občine Beltinci primimo se za denarnice.

   100 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   06.06.2019 ob 7:56 Gost gost

   Obljuba dela dolg.

   52 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   06.06.2019 ob 8:57 MARATON gost

   Se strinjam s tem kar je napisal Böltinčar. Žal je le razvojno naravnana strategija tisto kar reši Böltince. Če se pa znotraj krogov nič ne spremeni pa dvomim, da sam nov župan lahko kaj naredi. Cilj je tako ali tako nekako oživiti poslovne cone in ljudem ponuditi delo. Ker če tega ne bo, bo vse več izseljevanja iz Beltinec in okolice. Obljube pred volitvami so tak že stalnica, ki se na koncu izkaže le kot obljubljena dežela. Bomo videli.... upam da ne bo potrebno čakati 4 leta in na koncu ugotovit da so ostale prazne besede.... V volilni kampanji so bili in se slikali gospodarski mogotneži... upajmo da zdaj tudi le-ti kaj pripeljejo na te "njive" (oz. po naše indrustrijsko cono).

   54 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   06.06.2019 ob 9:26 gost

   Komisija za pospeševanje podjetništva? Če do tej samo 1 delovno mesto v Böltinskoj občini zriktali de tau že uspeh, ka ovak se župan odi samo slikat k firman kere so uspele brez njihove pomoči. Malo večja ves, pa 2 podžupana? Ka pa župan dela, jajca si škrable? Nesposoben bil, nesposoben ostal.

   66 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   06.06.2019 ob 10:33 občan1 gost

   Res je, obljuba dela dolg!!! Novi direktor-hišni prijatelj, dva podžupana-predvolilna obljuba, oba podžupana bo občinski proračun stalo okrog 80.000,00 Evrov v tem mandatu, zamenjava direktorice ZTK, še ena poteza in delovno mesto za "nekoga" iz predvolilnih obljub. Pa še nekaj zamenjav bo v bližnji prihodnosti. Torej volilci, ki smo pričakovali da bo novi župan pozitivna sprememba za občino Beltinci, smo že po nekaj mesecih zelo razočarani nad potezami in obnašanjem župana Viraga. Očitno 80.000,00 za stroške podžupanov ne pomeni nič za proračun, denarja je kot blata. Bomo videli občani, kako dolgo bo to šlo.

   59 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    06.06.2019 ob 11:06 sousid gost

    meli ste Gombošija, pa van tudi nej pasau, zdaj pa opet javkate, Böltinčari smejšni! Ščete kakšnuga iz Levice, nimacje eni?!

    13 14 Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   06.06.2019 ob 11:10 omg gost

   žerdin podžupan?? ZA BRUHATI!!!!!

   37 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   06.06.2019 ob 12:24 pišta gost

   SLOVENISTAN !!!! Mikro občine in v vsaki župan, nadžupan, podžupan, podpodžupan, svetniki, odbori, svetovalci, direktor občinske uprave, svetovalec I., svetovalec II., svetovalec III., višji uradnik, nižji uradnik, občinski inšpektor, občinski redarji, tajnice, šoferji, čistilke, ... Ni, da ni! Vsaka mikro občina ima celo vojsko priseskov in zato so postavke za občinsko upravo večje, kot za karkoli drugega. Celoten aparat je postavljen glede na politično pripadnost in rodbinske in družinske povezave.

   37 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   06.06.2019 ob 13:12 gost

   Ja ja, dolge iz pred volitev trbej plačati. Pa še ZKT direktor de novi. Vse ka se poplača za lansko jesensko delo. Ljudem vse obečati zdaj pa si funkcije talamo. Se lepo vidi künja, ko se potrdi poročilo 2018 in predlog dela za 2019 od ZTKja. Se pravi fse je OK samo dug trbej poplačati. Što ma tü koga za nimaka!!!

   28 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   06.06.2019 ob 13:55 DM gost

   Črenšovski neodvisno odvisni svetnik (jes, jes, pa samo jes) je že napovedal, da se bo preselil v beltinsko občino. Tako bo sigurno postal podžupan (mokre sanje), ker mu v Črenšovcih to ne dopustijo.

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   06.06.2019 ob 16:45 PODŽUPAN gost

   Da jih ni sram, vse komplet v sedanji sestavi in vseh prejšnjih mandatih nobeden ni naredil nič. Naj si vzgled vzamejo po župani Odranec Markoji 1000 delovnih mest je zrihtal v industrijski coni in to kot neprofesionalni župan brez pomočnikov. Vseh zaposlenih na Odranski občini je toliko koz v Beltincih županov. V Beltincih imamo zemljišče za industrijsko cono že 40 let in se je nej genolo nič, lejko pa je Glavači odgovarjalo da je tam kmetoval. Naša industrijska cone po uradnih podatkih premore 3 zaposlene kar je sramota, potem še pa ustanovijo Komisijo za spodbujanje podjetništva že sam naziv komisija je zgrešen in po nazivu bi naj ta komisija nadzirala 3 zaposlene v industrijski coni. Dragi mladinci, tovariši, gospodje vlak je že davno odpeljal.

   33 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   06.06.2019 ob 16:56 Marke gost

   Marke so marke svete preklete

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   06.06.2019 ob 17:08 gost

   Vij gorički lajkuške pa se ne mejšajte v našo politiko ,ka nemate pojma !

   5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   06.06.2019 ob 17:27 pravi gost

   haha, glavno ka van je cerkev puna

   10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   06.06.2019 ob 18:12 Marke gost

   Jes nejsan z Goričkega pa ne mejsaj vse skupaj ja ti nemas pojma

   2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   06.06.2019 ob 18:37 Marija Terezija gost

   Ge san mejla grofijo v Boltincaj zatou ka je tu fajn. Odranec se ne spomnin. Leka jij nej bilou. Še gnes panonska ves. Boltinci bi bilij brez okoliškij sel Monte Carlo. Igralnice po cejlon seli nej samo na tank šteli. Pejnez kak blata. Gančke dikline bi spale v gostilni pri Rituperi kak nigda da so v Krtači pufkali Talijani. Odrančari majo edno fabriko pa nemajo delavcof. Vej pa vBoltincaj lejko maš 10 fabrik pa neš doubo delavca. Zakoj vničavati te lejpe njive? Vsi vij gornji mudrijaši ka ste pa te vij nej šli za župana ka i rejšili Boltince? Ajda či vupate te bapijšite svoja imena pa te doj ličijmo z oblastij pa van damo pravico v roke. 3 mejsce mo vam gledali pa či nika nede z vas z vami v žakel pa bojk doj po Mujri na Hrvatsko.

   6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   06.06.2019 ob 19:06 puzvačin gost

   Marija Terezija ,ajda odi se pa rid napravi,vepa vijdiš ka so si nekši mudrijašje grtali,da si bijla tij med nami,so goričanci k nan nej vupali,pa po bregaj so si po vodau dili,Odrančari so pa cuzali k tebi na proščinje,pa da kakšo senje bilao,nan si pa sen fajn raztalala ka saki daubo svoj falat jive,pa jaušja..Pa evo smo se fajn meli,mij marki..Ovi so pa še z lisenin šporhaton kurili,pa liseno žlico so izumljali,da smo ži mij eti se z autujami vozili...

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   06.06.2019 ob 20:38 Marke gost

   Tej župan vas zaprave Nika nete meli glavna je cerkev kak se prave svete preklete

   13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   06.06.2019 ob 21:07 gringos gost

   Živel Tito, živel beltinski župan. Najboukša občina z ednof napakof. Puna skritij forum nimakof. Župan pa svetniki nika se ne bojte. Vej smo z vami. Ne bojte se ovij trej štiraj šteri so apali na volitvaj. Živeli Marki, živel Marko.

   5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   06.06.2019 ob 21:08 Risto Kubura gost

   Zlatko Gabor pa bo postal minister za šport. Igor Adžič pa njegov namestnik.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   06.06.2019 ob 21:52 bratončar gost

   Minister za šport de M. Voroš. Že dogovorjeno . Bratončari smo se odpovedali podžupanu. Hočemo pa ministra za šport.

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.06.2019 ob 12:17 gost gost

    ve vam zdaj vsi odidejo ziko marjan breznik pa da vidim ge boste z nogometom opet bata pa brez zamere

    3 1 Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   06.06.2019 ob 21:55 David gost

   Nikdar nemre tak biti ka bi vsen povoli bilau. Vi kermaniste ste pa meli sanso pa ste nej nika napravili, tak ka zdaj sutite.

   2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    07.06.2019 ob 7:26 BÖLTINČAR gost

    David - pamet v glavo: Kak lejko ka napraviš, če si nej v njihovom klani. V beltinski občini imamo veliko sposobnejših ljudi od teh, vendar nočejo kandidirati zato ker se ne mislijo z temi večnimi in samovšečnimi politiki trgati in ukvarjati.

    14 0 Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   06.06.2019 ob 21:58 SVETNIK gost

   Idemo stave poberat ? Ajde kelko je svetnikov med tejmi zgornjimi komentatorami ? Je bi pravo ka 80% objav je od svetnikov občinskoga svejta Beltinci

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   06.06.2019 ob 22:18 Bouga je obcina, ge NLB svetovalec kroji telko let politiko. In v sveti in v športi. Menjal že vse stranke in barve, nasedejo mu lejko samo naivni. gost

   54 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   07.06.2019 ob 1:09 Lissa gost

   Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   07.06.2019 ob 11:13 gost

   Naj mi nešče pojasni, kak lejko OBČINA DOLOČI KELKO PODŽUPANOV PA KOMISIJ PA VSEGA SRANJA DE MEJLA? Vejpa tau je malo večja ves, pa nemre si vsaki k*rac nastaviti podžupane, kere na konci MI plačujemo za njihovo NE-DELO. Pa ka ma v Beltincaj že župan za delati??? Kak je zgoraj en napisal, jajca si škrable, zaj do si pa med seuf škrabali.

   25 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   07.06.2019 ob 14:32 gost

   Če bi gdo toliko hudobije napisal o meni , bi se šel obesit! Tile podrepniki, ki samo prikimavajo ,pa se sploh ne oglašajo. Mislijo si da so pametni! Bedaki na kubik!!!Nimajo srama in olike da bi ljudem pogledali v oči, kaj šele da bi nam odgovorili ,kaj in zakaj zaboga taka odločitev na občini, glede podžupanov in delovnih komisij ,ki samo žrejo denar(nobeden nič ne dela zastojn) in se presedajo! Sram vas naj bo!!!!

   16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   07.06.2019 ob 19:35 Muha gost

   Gost ob 14.32 se že obeso. Markeči vij te sami sebe iztrebili. Kakši debili se eti gor oglašate. Za vas je itak najbokše ka uredništvo zapre te forum. Podžupanof mate več kak Butale. Eden huji od drugega. Lepo vam praznijo kaso.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   07.06.2019 ob 21:58 Bujraš gost

   Ka tau sramoto občinsko sejo kažejo na kanali. Ferčak pa Zver sramota. Prestopleta med strankami samo ka sta svetnika na škodo občine. Ferčak povej kelko vina so drago odal v liplenskoj kuči. Zver tij pa samo šuti. Da si haral po KS ti je sekira v med spadnola. Pa pri slačilnicaj si pa poleg. Pazi vse znamo.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   08.06.2019 ob 7:54 BÖLTINČAR gost

   Če si človek posnetek te seje pogledne saj ne veš ali bi se jokal ali smejal pa tu ne leti kritika na župana ampak na svetnike, eni pridejo na sejo urejeni z kravatlinami, drugi kak da bi ravno gnoj nakapali, tretji na pol spijo in jebe se jim za vse vkup. In te se začne, moja ves to, ona ves tisto pa jes ne vem če tem ljudem ni bilo razloženo, da so zdaj oni svetniki Občine Beltinci in ne krajevne skupnosti in je njihova naloga delati v dobro celotne občine. Pa te poslušaš Ižakovčara Otok ljubezni naš te da je dani v najem ZTK, vglav vsi bi kaserali, da pa trbej vlagati te pa nega lastnika. In sam prevero lastništvo toga Otoka ljubezni v zemljiški knjigi kjer je napisan uradni lastnik Občina Beltinci. Tak da župan vdari enkrat po stoli in jasno in glasno povej svetnikom zakoj so izvoljeni kama odijo na seje in čido je kaj.

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   08.06.2019 ob 13:40 gost

   Vsi delajo samo za svojo korist samo pohlep po denarju reveži v občini jih ne zanimajo.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   08.06.2019 ob 14:42 Činč povej zakaj si ti podžupan in koliko denarja dobiš namesec? Ferlak že zdaj redno kasira v liplenski hiži Žerdin pa še kcoj kak župan. Zsaj sta se zlizala. Za bruhati. gost

   12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   08.06.2019 ob 19:10 Marke gost

   Vsaka vam čast kak se prave svete prekleti vi morete mete 10 podzupanov

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   09.06.2019 ob 6:47 bralka gost

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   09.06.2019 ob 6:51 gost

   Dragi naš župan,san mislila ka maš hrbtenico,ka boš vdaro po stouli. Žalostno,ka se dela.

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   09.06.2019 ob 11:31 krajan gost

   Na seji so odlično odstavili direktorico ZTK - seveda po že naprej pripravljenem scenariju. Seveda scenarist Adžič, režiser župan. Sramota kaj so vse povedali posebej o otoku ljubezni. Pred leti je bila tam ena barakica pa trava do glave. Zdaj pa bi vsi samo tan denar pobirali. Župan še sigurno ni bil tam. Ne vem kje je bil pri promociji kraja - Dobro jutro na SLO 1 mesec dni nazaj. Skrival se je . Nič novega. Zdaj do postavili Adžiča za direktorja, on de prodajal meglo kot vsa ta leta po zelo dobri ceni in bo občina obogatelaa. In povečal nočitve kot je povedal na seji. Problem je le kje bo to. Mogoče v domu Janka Škrabana.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   09.06.2019 ob 17:25 Ižekovčar gost

   Zver in Poredoš blatila otok ljubezni. Domači kraj. Katastrofa od mojih vaščanov. Po moje Virag in Adžič nimata nič z ZTK. Pravili so, da je Činč predlagal, da se tudi šport prenese v zavod. Da bo lažje cecal občinske evre za svoj hokej. Do zdaj so njegoca igrišča pa šotor koštali več kak 200 000 evrov. To je luksuz. Činč vsake volitve menja stranko. Stranka NSi de dala direktora za turistični zavod. Turistično diplomirani Tomaž Gyorek. Preverjeno vse zgučano. Zdaj do napravili razpis za njega pa menjali upravni odbor. To se čaka že leta. Milan Gyorek poskrbel za sina. 2 podžupana, dva nesposobneža. Občinski evri idejo v luft.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   09.06.2019 ob 17:38 bralec gost

   Pozabili ste Kovača iz Melinec. On je glavni s svojo ponudbo ob Muri v Melincaj. Uničo že ciglare. Gledal in poslušal san sejo. Mislim ka so vsi bili direktorici. Če sem prav sledil ni bil nikče za njo. Ižakovčari itak ponoreli na bini. Ge so bili dozdaj? Gyorek menda bil že zdaj prijavljen za direktora. Pa ga upravni odbor nej dale dal. Ižekovčar stranjan se s tebo.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   09.06.2019 ob 17:39 bralka gost

   Vse ka si napisal ižakovčar je istina.

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.