https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Učenci Glasbene šole Gornja Radgona zelo uspešni

12.6.2019  

Učenci in učitelji Glasbene šole Gornja Radgona so se tudi v iztekajočem šolskem letu 2018/19 v velikem številu udeležili kar šestih zahtevnih domačih in tujih glasbenih tekmovanj.


V solo kategorijah in komorni skupini trobil je tekmovalo 20 mladih glasbenic in glasbenikov. Prejeli so 17 zlatih, 14 srebrnih, 1 bronasto plaketo in 3 diplome. Učenci - tekmovalci v tem šolskem letu so bili: Gašper Mauko, Tilen Kupčič, Mai Hakl, Filip Stanek (komorna skupina s trobili, mentor Jani Lorber); Nejc Zavratnik in Živa Ficko (saksofon, mentor Rok Volk); Lukas Grum in Eva Kurbos (flavta, mentorica Marija Đurić); Tia Lipič Stanek (klarinet, mentorica Kaja Smogavec); Daša Zorman, Nika Kralj, Urška Subašič (petje, mentorica Nataša Trobentar Majcen); Kristijan Ornik (diatonična harmonika, mentor Viktor Malec); Jurij Dumić in Tamara Šijanec (kitara, mentor Samo Ismajlovič); Maks Korošec (kitara, mentorica Klavdija Kovič); Ella Šuman (klavir, Anastazija Vezonik Ribić); Lucy Nepužlan Hajdinjak (klavir, Suzana Djokič); Neli Zelko (violona, mentor Dejan Zorman); Urban Mauko in Filip Stanek (trobenta, mentor Jani Lorber).

Na letnem zaključnem koncertu Glasbene šole, 6. junija, je ravnatelj šole, Tomaž Polak, podelil listine in nagrade s tekmovanj ter iskreno čestital vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem za dosežene odlične rezultate. Hkrati se je zahvalil za ves vložen trud in opravljen dodatni pouk, ki je potekal velikokrat tudi ob vikendih.

Ob vseh tekmovalnih uspehih so v javnem zavodu GŠGR še posebej ponosni na odločitev, da učenca kitare Tamara Šijanec in Jurij Dumić, katerih mentorja sta Samo Ismajlovič – kitara in Andrej Tibaut - SFG, začeto glasbeno izobraževanje nadaljujeta na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, saj sta uspešno opravila sprejemni preizkus glasbenega znanja na omenjeni instituciji.

Foto: Franc Klemenčič

Na 50-ih javnih predstavitvah so mladi umetniki predstavili kar 1400 glasbenih točk. Prav tako so najbolj perspektivni učenci v mesecu aprilu 2019 posneli zgoščenko za lasten in šolski arhiv. Cilj sodelovanja na koncertih in tekmovanjih pa niso samo osvojeni rezultati, ampak odkrivanje in vzpodbujanje mladih talentov k dodatnemu delu, poglobitvi znanja ter predstavitev njihovih sposobnosti na višjem nivoju. Med učitelji pa izmenjava izkušenj in znanj, kar je ključnega pomena za nadaljnje uspešno pedagoško delo.
Finale letošnjega šolskega leta pa bo izvedba tradicionalne glasbeno – plesne prireditve "Večer v mestu" 2019, ki bo 20. junija ob 20. uri na parkirišču Kompas shopa v Gornji Radgoni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2019 ob 18:03 gost

      Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledii tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.