https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomgrad bo sodeloval pri gradnji Centra za ravnanje z odpadki v Šibeniku

17.06.2019 ob 13:30  

V Šibeniku je gradbeno podjetje GH Holding kot vodilni v konzorciju slovenskih družb, v katerem sta še Pomgrad in VGP Drava Ptuj, podpisalo 26,5 milijonov evrov vredno pogodbo za projektiranje in izgradnjo Centra za ravnanje z odpadki za mesto Šibenik z okolico, in sicer s komunalnim podjetjem Bikarac iz Šibenika.


Z večinskim finančnim deležem se projekt sofinancira iz Kohezijskega sklada Evropske unije, ostalo pa iz nacionalnih skladov (Sklad za varstvo okolja in energetsko učinkovitost, Ministrstvo za okolje in energijo ter mesto Šibenik).
Direktor področja ekologija in energetika Roland Tušar pri GH Holding, ki je vodilni v slovenskem konzorciju izvajalcev tega projekta, pojasnjuje: "Posel smo dobili na javnem razpisu v mednarodni konkurenci. S tem nadaljujemo z utrjevanjem naše prisotnosti na Hrvaškem, kar sovpada z našo dolgoročno strategijo. Za dokončanje pridobljenega posla bomo potrebovali 30 mesecev." Dela vključujejo gradnjo sodobnega obrata za mehansko biološko obdelavo odpadkov, katerega končni produkti bodo reciklati in energenti, ki se lahko ponovno uporabijo.

"Skupaj s partnerjema, vodilnim GH Holding ter VGP Drava Ptuj v Pomgradu nadaljujemo tradicijo izkušenega in uspešnega izvajalca ekoloških projektov v Sloveniji in tujini," je dejal član uprave Pomgrada Kristian Ravnič. Poleg glavnega in pripadajočih manjših podpornih obratov za mehansko in biološko predelavo gradnja vključuje tudi kompostarno, ki bo proizvajala kompost, nadstrešek za sprejemanje razsutih odpadkov, servisno cesto, trafo postajo in dobavo mobilne opreme, vključno s tovornjaki, nakladalniki, brez katerih center ne more delovati.

"Ker v našem podjetju s partnerji zagotavljamo celovite rešitve, ki jih zahtevajo tovrstni projekti na področju načrtovanje objektov za mehansko in biološko obdelavo odpadkov, smo prepričani, da bomo s tako združenimi močmi slovenskih podjetij v konzorciju lahko izpeljali kakovosten in referenčen projekt," dodaja direktor VGP Drava Ptuj Borut Roškar.
Pogodbo so partnerji podpisali tudi v navzočnosti hrvaškega okoljskega ministra Tomislava Ćorića, saj je izgradnja Centra za ravnanje z odpadki Projekt Bikarac strateškega pomena ne le za šibeniško-kninsko županijo, temveč tudi za celotno Republiko Hrvaško.

Foto: Pomgrad in Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2019 ob 16:06 gost

      Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več na tej stranii ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2019 ob 19:42 DF gost

      Pisec clanka mi lahko poves kaj bomo imeli od tega obcani MO MS?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2019 ob 20:20 gost

      DF kaj pa imajo od tebe IDIOT.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.06.2019 ob 20:25 gost

      DF vse komentiraš kot bi bil najpametnejši človek v SLOVENIJI.Sedaj pa vsi vemo da si največji IDIOT, DEBIL, PRIMITIVEC,SRAMOTA M.SOBOTE kot občana, izgini, že enkrat iz POMURCA IDIOT.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.06.2019 ob 21:51 FDV gost

      Res si smotan DF.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.06.2019 ob 19:08 zidar gost

      Polanič je kruhodajalec ,samo dobrim delavcem ! Slabih ne rabi !!!Takšnih , kak ste vij nekateri , sploh ne povoha !!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2019 ob 19:33 DF gost

        Zdaj po resnici napisi koliko ur mesecno delas in koliko place dobis za to delo. In to brez potnih stroskov in malice. Da te slisimo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.