https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Iz Mure dvignili 110 steklenic Zlate Radgonske penine

Gornja Radgona, 21.06.2011 ob 8:54  

V nedeljo, 19. junija, je v Gornji Radgoni potekala že 5. tradicionalna prireditev Dan odprtih kleti. Podjetje Radgonske gorice je pripravilo pester program, eden od vrhuncev pa se je zgodil na Mostu prijateljstva, ko so iz Mure dvignili 110 steklenic Zlate radgonske penine.

Na celodnevnem zabavnem dogodku so si obiskovalci lahko brezplačno ogledali kleti Radgonskih goric, degustirali nagrajena vina in penine, se sprehodili po Apolonijini poti ter si z vodičem ogledali Gornjo Radgono. Ob tej priložnosti je bila za obiskovalce odprta tudi Kodeličeva klet, po kateri obiskovalce popeljejo le ob Dnevih odprtih kleti in kjer so si gostje lahko ogledali, kako poteka pridelava vin in penin v kleteh Radgonskih goric. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so si ogledali lutkovno igrico Rdeča kapica, zabavala pa jih je priljubljena Romana Krajnčan.



Potopljenih novih 110 steklenic

Eden od vrhuncev prireditve se je zgodil opoldne na Mostu prijateljstva, ko so iz reke Mure dvignili 110 steklenic Zlate radgonske penine letnik 2007, v reko potopljene na lanski prireditvi Dan odprtih kleti. Hkrati so v reko spustili novih 110 steklenic Zlate radgonske penine letnik 2008, ki bo spet "privrela" na dan naslednje leto ob 6. Dnevu odprtih kleti. S penino, ki je leto dni zorela pod Murinimi valovi, sta prva nazdravila Anton Kampuš, župan občine Gornja Radgona in Borut Cvetkovič, direktor podjetja Radgonske gorice. Slednji je ob tem povedal: "Že 5. Dan odprtih kleti je kljub muhastemu vremenu privabil veliko število ljudi in potrdil vedno večje poznavanje in zanimanje obiskovalcev za vrhunska vina in penine iz naše kleti. Prav posebna med temi je Zlata radgonska penina, ki jo vsako leto potegnemo iz reke Mure, kjer se leto dni plemeniti pod Mostom prijateljstva."

Dvigu penin je sledil pester glasbeno-zabavni program. Ob glavni glasbeni gostji Rebeki Dremelj so nastopili tudi Toti štirje, Tolkasi, Ingrid Müller, KD Peter Dajnko in KDPO Gornja Radgona. Ob tej priložnosti so lahko gostje premierno okusili najnovejšo penino iz kleti Radgonskih goric, Srebrno radgonsko penino rose – sladko, ki je tudi najslajša različica v liniji Srebrnih radgonskih penin. Za razvajanje z mehurčki je poskrbel še mojster koktajlov Aleš Ogrin, ki je pripravil osvežilne koktajle s penino, primerne za vroče poletne dni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. trot
      21.06.2011 ob 18:36 trot

      po sami avstrijski kanalizaciji je imelo okus BRAVO NAŠI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.