https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Kobilju odprli nov Športno medgeneracijski center

02.07.2019 ob 11:00  

Na Kobilju so v petek ob nogometnem igrišču svečano otvorili Športno medgeneracijski center.


»Danes je vnovič sončen in pomemben dan za našo prelepo Občino Kobilje, saj smo pridobili nove prostore in objekte, kjer se bomo z veseljem družili vsi Kobiljčani in tudi obiskovalci Kobilja. Projekt Vzpostavitev Športno medgeneracijskega centra dobiva jasno podobo in se zaokrožuje v središče medgeneracijskega dogajanja, kar pomeni, da Kobiljčani razmišljamo in skrbimo za vse generacije občanov in obiskovalcev.

Rojstvo ideje projekta sega v leto 2015. Njegova realizacija je zaradi omejenosti finančnih sredstev bila planirana v več fazah. Igrišče za odbojko na mivki smo izgradili v začetku leta 2016. Nadaljevali smo z energetsko sanacijo strehe stavbe, v kateri se v mansardi nahaja 5 občinskih stanovanj.

Ob igrišču za odbojko na mivki in nogometnem igrišču smo letos postavili še brunarico za statično kegljanje, uredili večji notranji družabni prostor in prostor za strelišče z zračno puško. Ustrezno smo uredili tudi notranje prostore nogometnega kluba. Postavili smo reflektorje ob igrišču za odbojko na mivki.

Za najmlajše je poskrbljeno z otroškimi igrali, kar sta z združenimi močmi omogočili Zavarovalnica Triglav in Občina Kobilje. Del finančnega vira investicije je bil Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020, za polovico vrednosti igral je poskrbela Zavarovalnica Triglav, za kar se direktorju Sandiju Štefanu Flisarju iskreno zahvaljujem, levji delež do okvirnega skupnega zneska celotne pridobitve v višini 150.000 €, pa je zagotovila Občina Kobilje.

Kakor vidite, pa še zdaleč nismo končali. V nadaljevanju projekta imamo zadan cilj ureditve parkirnega prostora, prestavitve nogometnega igrišča za zagotovitev prireditvenega prostora in izgradnjo igrišča za ulično košarko. V okviru projekta WIFI4EU, bomo Občino Kobilje povezali na 10 zunanjih brezplačnih točkah za uporabo interneta, ŠMC bo seveda ena izmed brezplačnih dostopnih točk.

Zahvaljujem se vsem občanom in občankam za podporo pri tem zelo pomembnem projektu za Kobilje. Zahvaljujem se vsem donatorjem in slehernemu, ki je na kakršen koli način pri tem pomagal. Zelo velika zahvala pa velja mojim sodelavcem v občinski upravi, javnim delavcem preteklih let, brez katerih si preprosto ne morem zamisliti uspešne realizacije tega projekta.« je povedal župan Občine Kobilje Robert Ščap.

Z igro do povezovanja med generacijami

Igrišča so osrednji prostori, ki otrokom omogočajo razvoj gibalnih sposobnosti in predstavljajo stičišča za povezovanje s sovrstniki in z družinskimi člani. Prav zato je največja slovenska zavarovalnica v okviru akcije Otroci Triglava v zadnjih letih sofinancirala prenove ali postavitve že 41 otroških igrišč, med njimi tudi igrišče ob športno medgeneracijskem centru v Občini Kobilje.

»Otroška igrišča so več kot le prostori z igrali, saj predstavljajo varno okolje, v katerem lahko najmlajši člani družin naredijo prve korake pri raziskovanju sveta in bližnje okolice ter pri odkrivanju svojih sposobnosti. Obenem tudi odraslim, ki spremljajo otroke ob igri, nudijo okolje, v katerem lažje navezujejo nove stike in skozi pogovore izmenjujejo izkušnje,« je ob odprtju povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, in dodal: »Igrišče, ki v Občini Kobilje stoji ob športno medgeneracijskem centru, bo tako zagotovo pripomoglo k pretoku znanja in izmenjavi izkušenj med vsemi generacijami.«

Foto: Sabina Toplak, Občina Kobilje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2019 ob 12:26 Mali gost

      Take občine ukinit, potrata denarja.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2019 ob 13:47 superca gost

      superr ..Še eno sranje več,še en medgenaracijska polomija več,bravo super ste

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.