https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V dvorcu Rakičan o izzivih in težavah sodobne družbe

04.07.2019 ob 9:00  

V RIS, Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od 2. julija do 4. julija 2019 poteka VII. mednarodna znanstvena konferenca »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«, na kateri se predstavljajo domači in tuji strokovnjaki s svojimi predlogi in primeri dobre prakse s področij družine, nasilja, novodobnih odvisnosti, vzgoje in izobraževanja, področja krepitve zmogljivosti ter izzivov dolgožive družbe.


193 avtorjev s 186 raznolikimi prispevki

Konferenca je letošnje leto ponovno navdušuje z naborom prispevkov, tako s kvaliteto in vsebinskim delom kot tudi s samo kvantiteto. Skupno sodeluje 193 avtorjev s 186 raznolikimi prispevki, tako strokovnimi kot znanstvenimi iz kar 8 držav: Hrvaške, BIH, Srbije, Črne Gore, Madžarske, Španije, USA in Slovenije.

Prispevki pokrivajo raznolike tematske sklope: družina, nasilje, novodobne odvisnosti, vzgoja in izobraževanje, krepitev zmogljivosti ter izzivi dolgožive družbe, kot letošnja novost med tematskimi sklopi. Omenjene sklope organizator, RIS Dvorec Rakičan, pokriva pri svojem osnovnem delu, namreč pod njihovim okriljem deluje Center za družine Murska Sobota in drugi socialnovarstveni programi, ki so namenjeni različnim ranljivim skupinam. Kot je povedal direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, na konferenci iz leta v leto gradijo na kakovosti in prepoznavnosti le-te, občutno povečano je zavedanje o izzivih sodobne družbe in s tem nagovarjanje le-teh.

Nataša Sorko, dolgoletna članica organizacijskega odbora, konferenco dojema kot izjemno priložnost za predstavitev dosežkov, raziskav in deljenje izkušenj udeležencev. Iz leta v leto opaža porast kvalitete prispevkov, pri čemer v letošnjem letu zaznava poudarek na inkluziji, vključevanju ranljivih skupin, kako vzpostaviti pogoje za čim boljše sobivanje raznolikih ciljnih skupin, deljenju primerov dobrih praks o tem kako se raznolike institucije spopadajo z omenjenim izzivom. Porast udeležencev na konferenci pripisuje vse bolj učeči se družbi, kjer konferenca predstavlja priložnost za deljenje izkušenj in znanj, ki jih lahko širijo v svoje delovno okolje, kar je ključno za profesionalni razvoj posameznikov in organizacij. Slednje predstavlja tudi ključen dolgoročni cilj konference.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2019 ob 13:03 77 gost

      Sem v Rakičan bi morali vsi politiki,sodniki,odvetniki,delodajalci,menedžerji nekateri zdravniki itd..... ker so oni naj bolj ogrožena družba današnjega sveta, ker se ne znajo več obvladati,ker imajo prazno glavo in jim veter piha iz vseh smeri v glavi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.