https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zakaj je odstopil Milan Horvat?

03.07.2019 ob 6:00  

Milan Horvat je odstopil z mesta predsednika in člana Krajevne skupnosti Markišavci.



Odstop predsednika KS Markišavci

Pred kratkim je z mesta predsednika in kot član Krajevne skupnosti Markišavci odstopil Milan Horvat, ki je sicer član stranke SDS.

Krajevna skupnost po odhodu Horvata deluje nemoteno. Novega predsednika bodo v Markišavcih dobili na prvi naslednji redni seji, ko ga bodo izvolili izmed članov Krajevne skupnosti Markišavci.

Ob odstopu Horvata so se pojavile špekulacije, da naj bi bil njegov odstop povezan z nezadovoljstvom njegove žene Jasne Horvat, nekdanje direktorice Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Naj spomnimo, da je za direktorico javnega zavoda bila imenovana Klaudija Šek Škafar, ki je bila do tedaj zaposlena v družbi Saubermacher Komunala kot vodja prodaje. Po zakonu o knjižničarstvu je morala Šek Škafarjeva v enem letu od imenovanja opraviti bibliotekarski izpit.

V primeru, da Šek Škafarjeva bibliotekarskega izpita ne bi opravila v danem roku, bi ji prenehalo delovno razmerje naslednji dan po preteku roka. Ker pa je Šek Škafarjeva izpit opravila, izpolnjuje vse pogoje in tako ostaja direktorica s petletnim mandatom.

Šek Škafarjevi pa so že pred časom nekateri zaposleni očitali, da niso zadovoljni s tem, kako vodi knjižnico. Tudi Franci Just je pred kratkim odstopil kot predsednik in član strokovnega sveta v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, to pa med drugim zaradi nedopustne zamude pri pripravi programa dela.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2019 ob 7:58 pravičen gost

      brez veze sigurno nej

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2019 ob 9:20 sd samo denar gost

      ha ha

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2019 ob 10:34 gost

      Koga briga takša nepomemnost jesoš no

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.07.2019 ob 11:37 gost gost

      Like I care.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.07.2019 ob 12:09 Risto Kubura gost

      Milan je fajn dečko!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.07.2019 ob 12:17 šampon gost

      šek škafarova lejko samo naraji sisa.. ka je to za k....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.07.2019 ob 13:39 DF gost

      Ljudje, razmislite, ce resnicno potrebujemo za vsako malo hiso svojega direktorja ali direktorico. Ce bi izvedeli koliko direktorjev, pomocnikov direktorjev, svetovalcev direktorjev, ........ imamo v tej mali Soboti, bi se za glavo drzali. In vsa ta " direktorska smetana " ni sposobna pripeljati v Soboto nova delovna mesta.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.07.2019 ob 13:45 Nej gost

      Me zanima kdo je trenutno podpredsednik. Najverjetneje se mu ocke že svetijo da Bo popapal večji delež.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.