https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Razkrižju proslavili občinski praznik

06.07.2019 ob 15:30  

V Občini Razkrižje je potekala osrednja slovesnost ob 21. občinskem prazniku.

Dogodek je potekal v soorganizaciji Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer. Predstavnikih vseh treh veteranskih združenj in predstavnik Občine Razkrižje so kot vsako leto k trem obeležjem osamosvojitvene vojne, položili vence.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil g. Drago Ribaš, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje. Zbrane je nagovoril tudi domači župan Stanko Ivanušič, ki je na kratko orisal, kaj pomembnega se je v občini dogajalo od prejšnjega občinskega praznika do danes.

V kulturnem programu so sodelovali učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje, ki so predstavili prispevke, s katerimi so sodelovali na natečajih »Spominska obeležja pripovedujejo« ter »Moja domovina: Moja občina ali te poznam?«.

Za popestritev programa je poskrbel tudi OMPZ band, ob zaključku uradnega dela pa je splet razkriških plesov zaplesala Folklorna skupina KUD Razkrižje.

Ob prazniku so bila podeljena tri županova priznanja, ena zahvalna listina in eno občinsko priznanje.

Županovo priznanje so prejeli Ema Mulec, za doseženo prvo mesto na državnem ekipnem šolskem tekmovanju v krosu, David Mulec, za nadpovprečne rezultate na državnih ekipnih šolskih tekmovanjih v krosu ter Nikola Novak, kot perspektivni mlad nogometaš.

Zahvalna listina je bila podeljena Folklorni skupini KUD Razkrižje za 40. letno aktivno delovanje. Občinsko priznanje ob 21. občinskem prazniku Občine Razkrižje pa je prejel PAUL TERENCE WADKIN za obnovitev Slomškovega mlina in popestritev turistične ponudbe v občini.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2019 ob 16:36 gost gost

      Kako smo srečni v tej naši domovini, vsako leto imamo 220 občinskih praznikov, še sreča da ima zaenkrat leto zadosti dni !!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2019 ob 11:18 Spoštovanje do obeležja gost

      Občinski svetnik na polaganju venca k spominskimu obeležju v kratkih hlačah in natikačih. Protokol pa tak.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2019 ob 18:24 cven gost

      Poforbani je gloven

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2019 ob 12:11 bilo kuda udba svuda gost

      Pofarbani pa nekdanji UDBA-š, ki zvesto salutira pred kupom betona. Kaj čemo, tak so jih v bivšem sistemu učili. Saj miselnost imajo še vedno isto. Samo simbole imajo sedaj druge. Za kakšno drugo priložnost pa še stare simbole dajo gor. Volk dlako menja, krvi pa nikoli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.