https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Filovcih potekale vaške igre občine Moravske Toplice

09.07.2019 ob 14:00  

V soboto, 6. junija so v Športno rekreacijskem centru Filovci potekale že 24. vaške igre Občine Moravske Toplice, pod organizatorstvom Občine Moravske Toplice in društev naselja Filovci.


Na igrah so sodelovale ekipe posameznih krajevnih skupnosti iz Občine Moravske Toplice. Na igrah so tekmovale ekipe vasi: Ivanci, Lončarovci, Andrejci, Ratkovci, Vučja Gomila, Bukovnica, Bogojina, Selo, Ivanovci, Prosenjakovci, Berkovci, Martjanci, Mlajtinci-Lukačevci, Tešanovci, Fokovci, Noršinci, Krnci in Moravske Toplice.

Ekipe so se pomerile v vlečenju vrvi, sestavljanju starega kmečkega voza, lovljenju krompirja, žaganju, skakanju v vreči, zabijanju žebljev in vožnji tovora. Ekipe so imele tudi možnost "jokerja", ki so ga lahko vložile pri eni izmed iger.

Na tokratnih vaških igrah se je najbolje odrezala ekipa iz Krncev, drugo mesto so si delili Mlajtinci-Lukačevci in Ratkovci, sledili so jim Lončarovci, Fokovci, Andrejci, Ivanci, Vučja Gomila, Berkovci, Bogojina, Moravske Toplice, Noršinci, Martjanci, Prosenjakovci, Selo, Tešanovci, Ivanovci in Bukovnica.

V igri vlečenje vrvi je bila najboljša ekipa vasi Mlajtinci-Lukačevci. Nagrade so podelili župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, podžupan Andrej Baligač in glavni sodnik Grega Petek. Nagrado za najbolj izviren in ustvarjalen prihod na prizorišče iger je prejela ekipa iz vasi Lončarovci (kmečki voz s konjsko vprego). Naslednje leto pa bodo vaške igre potekale v Berkovcih.

Po končanih vaških igrah je zbrane zabaval ansambel Bekš.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2019 ob 18:12 DF gost

      Moravske toplice nimajo za burek. Ta zemlja bi morala biti pod mestno občino Lendava.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2019 ob 6:05 Čergoli gost

      Tudi moj stari oče je sodeloval ampak moram priznati, da se je ponovno ukozio!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.