https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška občina si razpada Pomurskih lekarn ne želi

08.07.2019 ob 17:45  

Mestna občina Murska Sobota se je odzvala na sporočilo javnosti, ki so jo zaposleni Pomurskih lekarn danes poslali za javnost. MOMS sporoča, da zaposleni v Pomurskih lekarnah vedo, kaj morajo storiti če želijo ohraniti Pomurske lekarne kot enoten zavod.

V sporočilu za javnost so zapisali takole: "Mestna občina Murska Sobota se tokrat zadnjič odziva na nov zapis zaposlenih v Pomurskih lekarnah. S tem odzivom tudi zaključujemo javno polemiko, ki so jo sprožili zaposleni v Pomurskih lekarnah, saj ne vodi nikamor. Zaposleni v Pomurskih lekarnah vedo, kaj morajo storiti če želijo ohraniti Pomurske lekarne kot enoten zavod. To ni brezplodna javna polemika z županom, ampak takojšnja zamenjava vodstva v Pomurskih lekarnah in vzpostavitev zakonitega poslovanja. To je vse, kar zahteva mestna občina in nič več, ker preprosto ne moremo dovoliti, da naši občani za zdravila plačujejo več, kot bi bilo potrebno."

Vrata na mestni občini za Zajca in Domjana zaprta

"Na mestni občini skrb zaposlenih razumemo. Kot velja za vse občane, so tudi za zaposlene v Pomurskih lekarnah vrata župana vedno odprta. Župan in mestna uprava jih bomo z veseljem sprejeli, če bodo izrazili željo po srečanju. Vrata so bila odprta (večkrat) tudi za g. Zajca in g. Domjana, dokler nismo ugotovili, da ju vodijo zgolj njuni osebni interesi in ne dobrobit Pomurskih lekarn. Od takrat naprej so vrata za njiju zaprta!

Podobno kot mi razumemo zaposlene, pričakujemo, da tudi oni razumejo nas, da ne moremo skloniti glave in upogniti hrbtenice, ko ugotovimo nezakonitosti v škodo občanov.  Ugotovitve smo naznanili organom pregona in k istemu ravnanju pozivamo tudi njih, v kolikor ugotovijo kakšne nezakonitosti na mestni občini. Predpisi morajo za vse veljati enako.
"

 

V nadaljevanju so še zapisali: "Expano, nekoč ponos Slovenije v Milanu, je danes ponos Pomurja, ki skupaj z motoričnim parkom odlično deluje. Je dobro obiskan tako s strani tujih gostov, kot tudi domačih. Postal je priljubljena točka za rekreacijo in užitek, kar tudi pomembno prispeva k boljšemu zdravju ljudi. Zato je mestna občina, takrat na predlog sveta zavoda lekarn glede delitve presežka Pomurskih lekarn, da občine predlagajo regijski projekt, v katerega bi se presežek namenil, predlagala Expano. Kljub temu, da predlog na koncu ni bil sprejet, je Expano skupaj z motoričnim parkom bil zgrajen in danes odlično deluje. Žal pa to ne moremo ugotoviti za nekoč paradna konja družbo Galex in Vitapharm. Tudi zaradi odgovornosti Ivana Zajca sta obe družbi prešli v tujo lastnino, pri čemer so številni zaposleni izgubili delovna mesta, pomurske občine kot tudi banke, pa utrpele večmilijonsko škodo. Vse to vemo, da je zaposlenim v Pomurskih lekarnah več kot dobro poznano."

Razpada lekarn si ne želijo

"Mestna občina si razpada Pomurskih lekarn ne želi. Pomurske lekarne smo vedno branili. Ko so druge občine ustanoviteljice dovoljevale koncesije na svojih območjih, smo mi celo sprejeli odlok, da lekarniško dejavnost lahko izvaja zgolj javni zavod. Zato je absurd vseh absurdov, da imamo težavo s Pomurskimi lekarnami zato, ker zahtevamo zakonitost pri poslovanju v Pomurskih lekarnah. Tako so naenkrat določeni farmacevti v Pomurskih lekarnah v poskusu, da opravičijo svoje neizvajanje javnih naročil pri nabavi zdravil, postali večji strokovnjaki za javna naročila, kot vsi pravni strokovnjaki iz Računskega sodišča, Državne revizijske komisije, Agencije za varstvo konkurence, Ministrstva za javno upravo, sodnih izvedencev..., ki vsi enotno trdijo, da je potrebno zdravila nabavljati preko javnega naročila. Zato če zaposleni resno mislijo, ko trdijo, da želijo enotne Pomurske lekarne, vedo kaj morajo storiti, preden bodo zaradi vodstva, doživeli isto usodo kot sta jo Galex in Vitapharm. Zato mestna občina iz tega vlaka, ki drvi v prepad, namerava izstopiti, preden bo prepozno. Naša dolžnost je, da občankam in občanom zagotovimo varno, nemoteno, zakonito oskrbo z zdravili. Ne glede na vse prepreke in poskuse raznih manipulacij vam zagotavljamo, da bomo svojo odločitev izpeljali."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2019 ob 18:32 Apotekar gost

      😂😂😂. Mogoče pa ta Zajc in Domjan zdaj napravila privat apoteke. In se končno rešila Jevška in njegovih glupih zahtev, ka je potrebno delati zakonito.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2019 ob 19:29 gost

      APOTEKAR TI SI IDIOT. ZAJC JE POKASIRAL NA RAČUN RAZPISOV.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2019 ob 20:05 Jevšeksmrdi gost

      Po laži laži

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2019 ob 20:06 Zemla nuca gnoj gost

      Jevšek in Đurov drek in driska

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.07.2019 ob 21:46 gost

      Podprli ste SD na VOLITVAH EVO VAM ZDAJ REZULTAT - - NEPREMIŠLJENOSTI. Pa še EU poslanec je hotel biti- - Smrdljivec.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.07.2019 ob 22:45 Kdo piše žaljive komentarje gost

      Žaljivi komentarji niso odraz Pomurja. Za njimi stoji par posameznikov iz Pomurskih lekarn, Vitafarma in najbolj goreči nasprotniki od Jevška, ki ne izbirajo načina, za obračun z Jevškom. Prve grabi panika zaradi napovedi Sobote, da bo izstopila iz lekarn, drugi pa še vedno ne morejo prenesti poraza napram Jevšku na volitvah. Zato podpiram Jevška, da nadaljuje s svojim delom in upam, da ga žaljivi komentarji ne odvrnejo od namere, da v lekarnah vzpostavi zakonito stanje.

      8 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2019 ob 9:52 gost gost

        Kdo piše žaljive komentarje.....kako pa ti veš, da so to posamezniki iz Pomurskih lekarn, Vitapharma in najbolj goreči nasprotniki od Jevška... policajske metode odkrivanja piscev.... ali pa morda si pisec ti, da pač vzpostavljaš napetost? Žal videne in znane metode. Je pa res, da tudi župan (oz. ne župan, kajti vse članke, ki jih objavlja Sobota.info in Pomurec.com in ostali, dela mariborska Zgodba d.o.o., ki je izbrana brez javnega naročila) niso bili ravno nedolžni članki. Toliko, kot se je blatilo in žalilo direktorja Pomurskih lekarn, je težko prenesti.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2019 ob 7:31 pravičen gost

        Izstop Sobote iz Pom.lekarn to ni samo tak kot izstop iz vlaka na prvi postaji,,ker sem si pač premislil in ne grem dalje,,

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2019 ob 22:53 Anarhisti gost

      Vi ljudje pa res nič ne razumete!!! Edino kar znate, je biti žaljivi. Da vas sram ni!!! Vaši komentarji so odraz vas samih, vaše ogledalo!!! Bodite pogumni in dodajte še svojo sliko. Pomurec.com, vam pa svetujem, da komentiranje člankov onemogočite (ne zgolj tega, temveč v splošnem). Komentarji služijo zgolj sproščanju frustracij strahopetcev, ki javno ali zgolj osebno svojega mnenja ne upajo ali pa celo ne znajo izraziti, o njihovi vrednosti pa najbrž ni potrebno izgubljati besed. K vašemu ugledu, Pomurec.com pa tudi ne prispevajo. Povečan obisk zaradi omogočenega tovrstnega komentiranja, pa vam tudi ne more biti v čast.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.07.2019 ob 22:56 Sproščanje frustracij gost

      Komentarji služijo zgolj sproščanju frustracij in naslajanju zafrustriranih bralcev. To je edina vrednost.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.07.2019 ob 1:11 lekadol gost

      Pomurske lekarne so edina trdnjava, ki kljubuje vsem neurjem in orkanom, ki prihajajo iz MOMS. Kako nasprotujoča so pisanja v enem samem prispevku. Najprej v naslovu zapišejo, da si MOMS razpada Pomurskih lekar ne želi. Potem pa pisanje zaključijo, da bodo svojo odločitev izpeljali. Odločitev, da naredijo svoje Apoteko. Sprenevedanje na kubik. Ker nekateri omenjate frustracije se mi zdi, da imata župan in šef občinske uprave hude frustracije, ker nimata moči nad Pomurskimi lekarnami. In zato za vsako ceno, kar stane naj stane, da se gre z glavo skozi zid in ustanovi svojo Apoteko. Po vsem tem pisanju se tudi vidi, da se dobro zavedajo položaja in vedo, da bo zeloooooo težko z ustanovitvijo svoje Apoteke. Tudi cena bo hudo visoka. Zato sedaj pihajo na dušo zaposlenih in govorijo o ohranitvi Pomurskih lekarn. Zavedajo se, da tudi kadra nimajo. Omemba v članku, da so nekatere druge občine dovolile drugim koncesionarjem opravljati to dejavnost na svojih območjih pa kaže, da gre MOMS za monopol. Noben monopol pa ni dober za uporabnike. Samo z zdravo konkurenco se lahko uredijo cene v dobro uporabnikov. Tako tudi tukaj MOMS prihaja sam sebi v nasprotje, ko ponavljajo, da se jim gre za dobro občanov. Občani imajo lekarniško storitev Pomurskih lekarn na visokem nivoju. Če bi MOMS želela svojim občanom kaj dobrega bi vso to energijo in denar, ki se ga bo porabilo in se ga je že, usmerili v kakšne nove koristne projekte. Pomurske lekarne pa pustili pri miru.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.07.2019 ob 6:59 Galex gost

      Najboljše je, da MOMS dovoli, da lekarne končajo kot Galex.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.07.2019 ob 5:13 Risto Kubura gost

      MOMS si razpada Pomurskih lekarn neželi; ampak točno to se že dogaja in se bo tudi zgodilo. Moraš biti pravi Butalec, da ti kaj takega pade na um, to je prava mojstrovina in Šerif se bo tudi zapisal v zgodovino, da mu je kaj takega padlo na um in je to tudi izpeljal. Vsaka čast in moj globok poklon.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.