https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sodelavci za Andreja Rotarja zbrali več kot 7.500 evrov

Odranci, 11.07.2019 ob 6:05  

Pred sedežem podjetja Carthago v Odrancih je v sredo potekala vročitev finančne pomoči, ki so jo za Andreja Rotarja zbrali sodelavci v podjetju.

Andrej Rotar, po poklicu gradbeni tehnik, se je rodil 3.7.1965 v Ljubljani, pred dobrima dvema desetletjema pa se je z družino preselil v ženino rojstno Turnišče.

Rotar, zaposlen v podjetju Carthago iz Odrancev, je bil od začetka lanskega aprila v bolniškem staležu zaradi redke bolezni, ki se imenuje fulminantna meningokokcemija z multiorgansko odpovedjo.

Človek, poln elana, energije, športnega in življenjskega duha, je dobesedno čez noč, iz povsem zdravega in zelo aktivnega človeka, postal trajni invalid, brez obeh nog in nekaj prstov na levi roki.

Kljub temu, da mu je 2. julija 2019 potekla pogodba o zaposlitvi in bi podjetje lahko »ugotovilo« da ga ne potrebuje več, so zanj našli primerno delovno mesto. S predstavniki zaposlenih pa so pred tednom dni začeli tudi z zbiranjem finančne pomoči in skupaj jim je uspelo zbrati kar 7.688,40 evrov.

Predaji simboličnega čeka so prisostvovali zaposleni v Carthagu, družina Rotar in predstavniki Škofijske karitas Murska Sobota. Ček je v imenu delavcev Rotarju vročila direktorica Sandra Županec. Nekaj besed je ob tem spregovoril predstavnik vseh zaposlenih Peter Laci.

Na koncu se Rotar zahvalil vsem sodelavcem, še posebej pa direktorici, ki se je pri tem osebno angažirala ter ostalim posameznikom, ki so sodelovali v ekipi. Poudaril je tudi, da mu več kot sam denar pomeni to, da ga želijo nazaj v svojo sredino in da so mu našli delovno mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2019 ob 14:44 Helga gost

      Bravo, tako zaposlenim, vodstvu in tudi g.Rotarju...

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2019 ob 15:29 DBZ gost

      Ponos! 🥇

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2019 ob 22:01 Mateja gost

      Če se šče, se vedno najde pot. Respect vsem sodelujočim, še najbolj pa prejemniku donacije. Vedno je težje sprejemati, kot dajati, ker to pomeni, da se znajdeš v situaciji, ko res rabiš pomoč.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2019 ob 4:28 Risto Kubura gost

      Vredno velike pohvale!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.