https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

11.07.2019 ob 15:30  

Tudi ta konec tedna ponuja številne kulturne, športne in zabavne dogodke, tako za odrasle kot za najmlajše. Za vas smo jih nekaj zbrali, preverite, kam vse se lahko odpravite.

 

V Odrance prihaja jubilejna 25. Ajdova noč

V petek in soboto bo v Odrancih že 25. tradicionalna Ajdova noč. V petek bosta na glavnem odru po 21. uri nastopila Luka Basi ter Ines Erbus. Ob istem času pa bo na Electronic dance odru zabaval DJ Josh Somen. Vstopnina je 5 evrov.

Sobotni program se bo začel ob 15. uri z zabavo pod šotorom z živo glasbo. Ob 7. se bo pričelo tradicionalno tekmovanje v kuhanju ajdove kaše obenem pa bo potekala tudi animacija za otroke in otroška predstava gledališča KU-KUC. Zvečer ob 19. uri pa se na oder Ajdove noči vrača Ansambel Saša Avsenika. V soboto vstopnine ni.

Kulturno dogajanje na Soboškem poletju

V petek ob 21. uri bo na Trgu kulture nastopila Regina v spremljavi skupine Kabum, ki ustvarja moderno lahkotno glasbo s pridihom starih slovenskih popevk.

V soboto bo na Trgu kulture ob 10. uri potekala lutkovna predstava. Lutkovno gledališče FRU-FRU bo z lutkami ob živi glasbi in otroških pesmicah pripovedovalo pravljico Ele Peroci – Muca copatarica. Zvečer se bo dogajanje preselilo na Skrito dvorišče, kjer se bo ob 21. uri začel francoski večer. Nastopila bo glasbena skupina Trio six pieds sous terre ter beatboxer Willy Amarat.

Poleti v Lendavo ter Radgonsko poletje

Konec tedna bo pester tudi v Lendavi in Gornji Radgoni. V sklopu festivala Poleti v Lendavo bodo v petek ob 20. uri na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane nastopili Nika Zorjan ter najbolj popularna brata v pop glasbi BQL. V soboto pa se v Lendavo vrača gypsy jazz. Na terasi centra Bánffy bo ob 20. uri nastopila skupina Hot Club of Lendava.

V Gornji Radgoni pa bo na Kerenčičevi ulici v petek ob 20. uri potekal koncert skupin Valter Ego in Darkmen. S koncertom se bo v Gornji Radgoni začelo Radgonsko poletje v sklopu katerega se bodo čez poletje odvili štirje koncerti na prostem na dveh različnih lokacijah.

Ob Gajševskem jezeru se bodo znova zbrali motoristi

V petek se bo ob Gajševskem jezeru začelo 18. mednarodno srečanje motoristov. Nastopili bosta skupini Bataljon in Pulsrock Band. V soboto pa bodo na oder stopili Anderkaver, San Diego, Elvis Jackson ter Eklips.

Športno obarvana sobota

Prleški študentski klub letos prvič organizira športno prireditev z imenom ŠPOR(t)HET. Dan poln športa in zabave se bo odvil v soboto za dvorano ŠIC v Ljutomeru. Udeleženci se boste lahko med seboj pomerili v različnih turnirjih: nogomet na asfaltu, košarki 3x3 in skate contestu.

V soboto se bo »švicalo« v Turnišču, kjer Klub mladih Turnišče že štirinajstič pripravlja tradicionalno Švicanje 2019. Na športnem igrišču Turnišče se bo tekmovalo v odbojki na mivki, street basketu, vlečenju vrvi, prostih strelih in švic teku. Športno društvo Izziv Pomurje pa bo v okviru Švicanja izvedel teniški turnir Varash Open. Športno dogajanje bodo spremljale raznorazne delavnice in atrakcije. Zvečer ob 21. pa se bo začel koncert s predskupino Ansambel Standard ter glavno skupino Prestiž.

Slo24ultra - prvi 24 urni kolesarski ultra-maraton

Ta konec tedna bo v Prekmurju potekal prvi 24 urni kolesarski ultra-maraton v Sloveniji imenovan Slo24ultra. Kolesarji bodo lahko preverili svojo vzdržljivost in preverili koliko kilometrov lahko prevozijo v 24, 12 ali 6 urah.

Kolesarje boste lahko spodbujali na ravninski 11 kilometrov dolgi poti na relaciji Dobrovnik - Turnišče - Renkovci – Dobrovnik. Start bo pri DOŠ Dobrovnik. Na 24 in 12 urni maraton se bodo kolesarji podali v soboto ob 12. uri, 6-urna vožnja pa se bo začela v nedeljo ob 6. uri.

Prleki in Prekmurci se bomo znova pomerili v vlečenju vrvi

V nedeljo bo od 14. ure dalje potekalo 25. tradicionalno srečanje med Prleki in Prekmurci. Kajak kanu klub Mura Krog pripravlja pester program: vlečenje vrvi, metanje jabolk, skok padalcev na brod, vožnja z vlakcem od Kroga do broda, animacija za otroke. Pri kroškem brodu bodo že za kosilo od 11. ure dalje na voljo ribe na brodarski način, vol na žaru ter langaš. Za zabavo pa bodo na prleški strani skrbeli Prleški kvintet, na prekmurski strani pa Tanja Žagar s skupino Avantura.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2019 ob 17:21 lepec gost

      Zanima me samo Luka Buzi, nekje sem slišal, da je topel. A je to res????

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2019 ob 8:54 DF gost

      Vsi v Odrance. Lustno bo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2019 ob 17:45 DF gost

      Znam samo da nočem slišati nič od Nike Zorjan.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2019 ob 8:10 Roman gost

      Nika maškura

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.