https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaposleni odločni, da ohranijo Pomurske lekarne

16.07.2019 ob 13:00  

Zaposleni v Pomurskih lekarnah so se odzvali na zadnji zapis murskosoboškega župana dr. Aleksandra Jevška. Zapis objavljamo v celoti.

"Spoštovani gospod župan!

V vašem zadnjem zapisu dne 9.7.2019 ste na odziv nas zaposlenih zapisali, da boste ne glede na vse, vašo razdiralno odločitev izpeljali. Tako ste nas zaposlene samo še bolj utrdili v prepričanju, da je vaš namen izključno škoditi Javnemu zavodu Pomurske lekarne, zato se bomo vašemu namenu odločno zoperstavili.

Pomurske lekarne so se od osamosvojitve Slovenije naprej razvijale, gradile in širile v vse pomurske občine ter postale najuspešnejši javni zavod v Pomurju. Vsi zaposleni vsak dan znova, strokovno in predano, skladno z najvišjimi etičnimi in moralnimi standardi, zagotavljamo dostopno ter kvalitetno oskrbo z zdravili za občanke in občane VSEH občin ustanoviteljic.

Zaposleni v Pomurskih lekarnah imamo pravico in dolžnost, da se borimo za vsako delovno mesto in položaj vsakega zaposlenega pri uresničevanju poslanstva Pomurskih lekarn. Ustanovitveni namen JZ Pomurske lekarne je kakovostna, varna in nemotena oskrba z zdravili po enotnih cenah za vse občane in občanke vseh občin ustanoviteljic, ki so solidarno pripomogle k njihovemu razvoju in pomagale graditi mrežo poslovalnic. Ravno zaradi te solidarnosti med občinami ustanoviteljicami je v Murski Soboti daleč najboljša pokritost, saj se v mestni občini nahaja kar pet enot. Zato v zadnjem obdobju, Mestna občina Murska Sobota s svojimi potezami, kaže mačehovski odnos do vseh ostalih občin soustanoviteljic.

Res je gospod župan, brezplodne polemike ne vodijo nikamor. Dokler se boste vi držali preverjene metode komuniciranja, da stokrat izrečena laž postane resnica, je nam zaposlenim težko voditi diskusijo z dejstvi, ki smo vam jih v prejšnjem odzivu navedli. Seveda so za vas dejstva problem, saj se je vse, kar ste do sedaj povedali ali naredili, izkazalo kot laž ali manipulacija. Zato smo zaposleni v Pomurskih lekarnah še toliko bolj zaskrbljeni, ko ugotavljamo, da realni in tehtni argumenti ne štejejo več in bo nekdo, ki igra podobo povezovalca, za uveljavitev svojih interesov uničil nekaj, kar celotnemu Pomurju zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti preskrbe prebivalstva z zdravili.

Gospod župan, ponovno in še dodatno vam zaposleni sporočamo:

- občani MOMS ne plačujejo zdravila po višjih cenah zaradi neizvajanja javnih naročil (kako se oblikujejo cene zdravil smo vam jasno zapisali v prejšnjem odzivu in vam dodali tudi primer znižanja cene zdravila). Zaposleni seveda ne vemo ali tega kar smo zapisali gospod župan namerno ne želite razumeti, ali tega da gre za sistemski problem, ki se kaže v neskladju med zakonodajo, ki ureja javno naročanje in zakonodajo, ki ureja lekarniško dejavnost preprosto ne razumete.

Laž s katero ste manipulirali v javnosti je bila tudi, da je za vršilca dolžnosti direktorja potrebno soglasje MOMS. V tem primeru vam je laž dokazalo samo sodišče, saj ste tožbo v zvezi s tem primerom izgubili.

- Na 1. izredni seji MOMS ste arogantno izjavili, citat: »…da zavod ni od zaposlenih in tudi zavod ni od sindikata, ampak je od občank in občanov…« konec citata. Zaposleni vam sporočamo sledeče: Pomurske lekarne smo zaposleni, sindikat smo zaposleni in zaposleni smo občani MOMS, kot tudi občani drugih občin! Zato gospod župan, zaposleni takemu dialogu kot ga vodite vi, ne verjamemo saj ste nas že obtožili, da se oglašamo samo takrat, ko se nam odvzemajo privilegiji. Jasno smo vam zapisali, da nimamo nobenih privilegijev. Nekaj česar nimamo tudi izgubiti ne moremo! Na 1. izredni seji MOMS ste zaposlenim odrekli besedo, saj sindikata niste povabili na sejo. Še več, navkljub izrecno izraženi želji, da se sliši glas zaposlenih, nam na seji besede niste dali (kar smo vam tudi opisali v prejšnjem odzivu), sedaj pa govorite, da so vrata za zaposlene odprta. To spet potrjuje vašo dvoličnost. Kako naj vas zaposleni razumemo, če zavestno uničujete javni zavod v Pomurju, ki je regijsko organiziran? In to zdravstveni zavod, ki so ga gradile vse občine ustanoviteljice, ne samo MOMS. V medijih lahko zasledimo kako se vi, gospod župan, zavzemate za regijo, hkrati bi pa radi razdrli regijsko organiziran zavod in ustanovili Soboške lekarne. Tudi v tem primeru se kaže vaša dvoličnost.

- Nadalje vam sporočamo, da zaposleni ne imenujemo, niti ne razrešujemo vodstva Pomurskih lekarn. Ta pristojnost je po zakonu izrecno dodeljena Svetu zavoda, najvišjemu organu upravljanja, ki šteje 23 članov, od katerih je 6 članov predstavnikov zaposlenih. Res pa je, da je vseh 6 predstavnikov zaposlenih glasovalo za direktorja, kot tudi vsi ostali predstavniki občin ustanoviteljic (razen predstavnika MOMS, ki mimogrede niti ni občan MOMS ali katerekoli druge občine ustanoviteljice).

- Gospod župan, ko omenjate družbi Galex in Vitapharm v kontekstu ustanavljanja Soboških lekarn, to ni nič drugega kot manever preusmerjanja pozornosti javnosti vstran od vseh dejstev, ki smo vam jih zaposleni navedli v zvezi z uničevanjem Pomurskih lekarn.

Gospod župan, cel čas se postavljate v vlogo varuha zakonitosti za kar niste pristojni, saj imamo v naši državi za to ustrezne institucije. Hkrati pa ste, kolikor nam je znano, sami prijavljeni Komisiji za preprečevanje korupcije v primeru Zgodba d.o.o..

Za zaključek ponavljamo vprašanje za vas gospod župan:

- Ali ste pred nakupom prostorov na Grajski ulici, kot so poročali mediji, imeli sprejete ustrezne sklepe Mestnega sveta MOMS?

Pomurskim lekarnam namreč odkupa teh prostorov niste dovolili, čeprav so vse občine soustanoviteljice s tem soglašale.

In še enkrat gospod župan: vi niste nikoli in tudi nikoli ne boste skrbeli za nemoteno in varno preskrbo prebivalcev z zdravili, ampak smo to počeli zaposleni v PL. Za dobrobit in zdravje vseh POMURK IN POMURCEV bomo pravilno in kvalitetno zdravljenje zaposleni zagotavljali tudi v bodoče. Vse kar boste z vašimi dejanji storili vi gospod župan je, da boste poslabšali dostopnost in preskrbo z zdravili vaših lastnih občanov MOMS.

Sporočamo vam, da je s pismom, ki ga je poslal obema pristojnima ministroma podporo prizadevanjem zaposlenih za ohranitev Pomurskih lekarn, izrazil tudi predsednik KSS Pergam gospod Jaka Počivavšek."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2019 ob 13:14 Lendavski nadvojvoda gost

      Polno pisanja,zameglevanje privilegijev in plač na račun občanov.Pa ne grozite z ponudbo,bo kdo drug prišel.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2019 ob 13:39 VODA gost

      Nihče ne ukinja Pomurski lekarn, samo Sobota izstopa iz njih. Ali pa jaz kaj ne razumem?

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2019 ob 13:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Primernejši naslov....Zaposleni odločni ,da ohranijo svoje riti na toplem.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2019 ob 16:49 hotiza gost

        Lendavski ...... Tij si izgleda prehitro prišel iz Ormoža mislim ,da nisi dokončal zdravljenja budalo si nič drugo .Idi Jevšeki rit lizat in idi na Madžarsko po zdravila zakaj hodiš v PL seronja

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2019 ob 14:16 Aha,aha gost

      Lendavski nadvojvoda , tak med nama , zdaj , če si ti ušel iz kakšne ustanove je to tvoja stvar , jaz se samo sprašujem , kje iz p.m. se jemljete in kdaj bo že enkrat konec tega , pa daj j spusti se že enkrat z drevesa .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2019 ob 14:21 Aha,aha gost

      Lendavski nadvojvoda , daj poišči pomoč v ustreznih ustanovah , ker ti si , kar se mene tiče si ti debil na n-to potenco .

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.07.2019 ob 14:22 Lekorji gost

      Potem pa naj odstavijo direktorja ali pa naj ne jokajo.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2019 ob 16:31 drvarnica gost

        Kaj ti ni jasno občinski podložnik ???????!! Jasno je zapisano, da zaposleni NE postavljjo in NE odstvljajo vodstva. To je v rokh SVETA ZAVODA !

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2019 ob 18:13 Eko gost

        Kaj tebi ni jasno. Potem se pa naj ne oglasajo in igrajo na neko karto ubogih revckov. Ce so se ustanoviteljice odlocile da zajca menjajo, se naj ne oglasajo.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.07.2019 ob 14:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Aha,aha,sem te izanaliziral,prav gotovo si ideološko desni. Tam pa debilov ni,so samo moralno prizanesljivi,dokončnim diagnozam naklonjeni.Pa ne,da si tudi ti med temi cvilimiškami PL?

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.07.2019 ob 14:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Sem pa res kratke pameti,komaj zdaj sem se spomnil,da prepirala sva se,kateri bo prej šel dol,z drevesa.Jaz sem popustil.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.07.2019 ob 15:29 Aha,aha gost

      Ne , ne Lendavski nadvojvoda ti si še vedno na drevesu , tebe v razvoju še čaka življenje preproste opice in nabiralca , aja poln k.te imam , končujem brezplodno polemiko .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.07.2019 ob 15:47 DF gost

      Lahko se je njim pritoževati, ko pa imajo 5000eur plače. Me zanima če se je tudi snažilka podpisala!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2019 ob 15:51 lulu gost

        Vsi te grajajo glede komentarjev tukaj si zmagovalec z najbolšim inrealnim komentarjem?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2019 ob 16:53 lekarnar gost

        DF ............ Za kaj hodiš v PL po zdravila ? Idi v Avstrijo ,ali Maribor .Najboljše pa da ideš na Veterinario ,ali Škarici po gift ,da bo enkrat mir tu gor . Mislim pa da za takšega bušo kak si tij ni zdravila ampak samo strup

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.07.2019 ob 15:56 Risto Kubura gost

      Tu se več ne ve kdo pije in kdo plača ampak po svojem skromnem mnenju mislim, da imajo tokrat zaposleni prav!!!!!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.07.2019 ob 16:47 Lendavski nadvojvoda gost

      Aha,aha,bogastvo se ne more skriti,še manj siromaštvo uma,torej tebe.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.07.2019 ob 16:56 Lendavski nadvojvoda gost

      Risto ,veš,zaposleni dobijo kar več kot ti,pa vsi ostali,zato so malce nervozistični,deliti pa ne mislijo ustanoviteljem in podpornikom v slabih časih,kot banke so.Sicer pa, Risto,podpora za tvojega pimpeka bi te lahko stala manj.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.07.2019 ob 21:23 drvarnica gost

      Eko, ne serjiiii !!!!!!! Ustanoviteljice se NISO odločile menjati direktorja. SAMO ena do občin to hoče. In ima komaj okrog 15 delež. Kot bi v MOMS bilo vse porihtano, da ni drugih zadev, kot ene lekarne, ki zaenkrat odlično delujejo. Se je kdo vprašal ZAKAJ ostali ne menjajo. Samo eden bi. Če bi bilo kaj res narobe bi sigurno ostale občine bile za to. Tako je že po logiki očitno, da tukaj z MOMS vse ne štima. Predvsem pa ne s tistimi, ko od zadaj vse to vodijo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.07.2019 ob 21:47 revšek gost

      Javni interes ni diktatura Jevška in Đurova. Še pred koncem mandata vaju bomo nagnali. V Murski Soboti med občani vre.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.07.2019 ob 0:27 center gost

      Jevšek je kot župan MOMS zelo dober ,zato si pa želi nekaj od Pomurskih lekarn nekaj dobit.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.