https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ob reki Muri kmalu še več uživanja in doživetij v naravi

18.07.2019 ob 13:00  

V prihodnjih dneh bodo izvajalci začeli urejati območje ob reki Muri, ki bo obiskovalcem omogočalo še pristnejše doživetje narave in uživanje v zavarovanem območju NATURE 2000 ob Muri.


Ureditev območja ob reki Muri se nanaša na izvedbo gradbenih del in umestitev opreme na dveh lokacijah pri Krogu, v območju ob Muri, in sicer na lokaciji ob gramoznici v Krogu, kjer bo urejena učilnica na prostem ter na lokaciji ob brodu, kjer bo urejeno otroško doživljajsko igrišče ter prostor za piknike za družine.

Vrednost del več kot 200 tisoč evrov

Dela bodo potekala v skladu z izdelano idejno zasnovo ureditve območja ter projektom za izvedbo, ki ga je izdelal Atelje Ostan Pavlin. Vrednost del znaša 214.558,25 EUR, izbrani izvajalec del je podjetje Komunala d.o.o. Murska Sobota. Predviden rok za izvedbo del je 75 koledarskih dni.

Za območje biosfernega področja ob reki Muri je bila v lanskem letu za interpretacijsko točkopri Krogu oblikovana idejna zasnova nadaljnjega razvoja območja - za območje biosfere ob reki Muri je bil oblikovan koncept (idejna zasnova) nadaljnjega razvoja območja kot trajnostno doživljajskega območja. Ta točka predstavlja prvo interpretacijsko točko na območju biosfernega območja Mure, ki bo urejena na trajnostni način. Predstavlja nujno potrebno nadgradnjo obstoječe infrastrukture na tem območju za izvajanje programov, ki so povezani z odkrivanjem, doživljanjem in nenazadnje varovanjem narave.

Naložba se izvaja v okviru projekta GO IN NATURE, projekta, ki se osredotoča na trajnostno vzpostavitev mreže ponudnikov trajnostne zelene infrastrukture in programov za doživljanje naravnega okolja v zavarovanih območjih narave v čezmejnem območju. Operacija je delno sofinancirana iz sredstev ESRR v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija- Madžarska v obdobju 2014 - 2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2019 ob 14:06 poldi gost

      To bo mogoče drvarnica 2 ?Samo vprašam .In kaj bo z temi objekti ,če se bodo morda delale kdaj v prihodnosti HE ? Pač tja vržen denar

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2019 ob 14:32 DF gost

        Zupan Jevsek, KJE SO NOVA DELOVNA MESTA IN NOVA NEPROFITNA STANOVANJA???????????????????????

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2019 ob 14:53 Marionete gost

      Gledam te pripete fotografije in hočeš nočeš se spomnim pisanja v biltenu Ks Krog iz lanskega leta , da je ta strehica za kolesarje z mizo in dvema klopema stala čez 10.000, 00 EUR , tak da očitno ima para. Aja pozabil sem še kos za smeti in nažagano deblo v katero lahko postaviš bicikel .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2019 ob 15:42 murarekamura gost

      K reki muri greš zaradi reke, narave, okolja in miru, ne pa zaradi betonskih objektov in igral in vseh umetnih postavitev. Na dolgi rok je to zgrešeno.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.