https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Sedma redna seja Občinskega sveta Občine Črenšovci

Črenšovci, 23.07.2019 ob 6:00  

V sejni sobi Kleklovega doma v Črenšovcih je prejšnji teden potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Črenšovci.


Po ugotovitvi, da je seja sklepčna in določitvi dnevnega reda, so svetniki najprej potrdili zapisnik 6. redne seje. Nato pa so sprejeli sklep, da se pripravi Občinski podrobni prostorski načrt za goveji hlev na Gornji Bistrici, več o tem sledi.

Dopolnitev Letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem

Svetniki so obravnavali in sprejeli še dopolnitev Letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Črenšovci za leto 2019. Prvi del dopolnitve zajema prodajo štirih stavbnih zemljišč v industrijski coni v Črenšovcih, ki so v lasti Občine. Za zemljišča Občina že ima kupca, ki bo na enem izmed zemljišč gradil proizvodno halo.

V drugem delu dopolnitve se za namen realizacije projekta »Ureditev vaškega jedra Črenšovci« v last občini brezplačno prenese zemljišče v Črenšovcih v velikosti 1.210 kvadratnih metrov, ki je trenutno v lasti Republike Slovenije.

Tretji del pa zajema prodajo treh stavbnih zemljišč, eno na Srednji Bistrici, eno v Trnju in eno na Dolnji Bistrici. Za ta zemljišča je bilo s strani fizičnih oseb izkazano zanimanje za nakup in gradnjo stanovanjskih hiš.

Oskrba z zdravili še naprej preko Pomurskih lekarn Murska Sobota

V naslednji točki so se svetniki seznanili z dopisom v. d. direktorja Javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota in zaposlenih v Pomurskih lekarnah. Posebne razprave ob tem niso imeli, saj so o Pomurskih lekarnah razpravljali že na prejšnji seji.

Takrat so se seznanili z dopisom župana MO Murska Sobota in sklepi Mestnega sveta MO Murska Sobota v zvezi z nespoštovanjem predpisov o javnem naročanju v javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota. Seznanili pa so se tudi z dopisom NSP – Neodvisne stranke Pomurja, ki zagovarja, da Pomurske lekarne ostanejo v obstoječem okviru in naprej poslujejo nemoteno, saj je to ena od zagotovil, da imajo občani Pomurja zagotovljeno primerno oskrbo z zdravili.

Po koncu razprave so tako zavzeli stališče, da Pomurske lekarne Murska Sobota opravljajo lekarniške storitve in zagotavljajo preskrbo prebivalstva z zdravili še naprej na območju pokrajine ob Muri.

Tekoče zadeve ter vprašanja in pobude članov občinskega sveta

V točki tekoče zadeve je županja povedala, da je bilo razpisano študentsko delo za košnjo javnih površin, da so v izdelavi cenitvena poročila za stanovanja v lasti Občine, oddali so javno naročilo za obnovo čistilne naprave Bistrici in opravljena je bila primopredaja del  obnove strehe na vaškem domu na Gornji Bistrici.

Pri pobudah in vprašanjih so svetniki razpravljali o problemu avtobusnih postaj v Črenšovcih, ki sta zelo oddaljeni ena od druge in o tem, da na postajah ni klopi. Opozorili so tudi na prisotnost ambrozije na nepokošenih območjih in govorili o tem, da se zaradi tega ker Občina nima javnih delavcev tudi občinska zemljišča ne kosijo dovolj pogosto.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2019 ob 7:28 lepec gost

      Vsi lepo, pridno razmišljajo, le o čem??? Kam na dopust???

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2019 ob 7:45 Domačin gost

      O podžupanu niste razmišljali? Občina ga zelo potrebuje, najboljše bo, če bo neodvisni kandidat. V občinskem svetu imamo vsaj enega, če ne edinega sposobnega za to funkcijo.

      2 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2019 ob 8:12 DF gost

      Črenšovci ne rabijo lastne občine, to bi moralo biti pod Lendavo!

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2019 ob 14:23 Domačin gost

        Črenšovci zelo potrebujejo lastno občino. Naši občinski svetniki se zelo trudijo za napredek občine, zato razmišljam, da bi na občino poslal pobudo, da naj jim zvišajo sejnine in to konkretno zvišanje ( najmanj 100%)

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2019 ob 20:07 Dudul gost

        Tij kar bodi pod dvotarifari bizgec eden. Zabij si Madžarsko Lendavo nekam...ka ne bun pravu kama....

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2019 ob 12:21 gost

      Ja res je,samo kaj bi potem tile delali?Občin je občutno preveč v Sloveniji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2019 ob 14:01 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultatt. Veeč o tem lahko preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.