https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki potrdili pripravo OPPN za goveji hlev na Gornji Bistrici

25.07.2019 ob 6:00  

Črenšovski svetniki so na 7. redni seji na eni izmed osmih točk dnevnega reda obravnavali pobudo za izdelavo Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za goveji hlev na Gornji Bistrici.

Investitorka namerava na Gornji Bistrici zgradi hlev za krave molznice in mlado živino, tlorisne velikosti 50 x 22 m, ker na trenutni lokaciji kmetije na Melincih nima več možnosti za nadaljnjo širitev.

Svetniki so se z omenjeno pobudo seznanili že na 6. redni seji, a je bila takrat točka le informativne narave, saj se je investitor še odločal o lokaciji. Prvotna lokacija, ki jo je investitor izbral, je bila po mnenju krajanov, ki stanujejo v neposredni bližini parcele preblizu naselja.

Krajani so imeli pomisleke predvsem glede smradu, ki bi prihajal iz tako velikega hleva, zaradi katerega bi se jim zmanjšala kvaliteta življenja. Zato so zbrali podpise peticije, ki je proti izgradnji takega objekta v bližini in predlagali primernejšo lokacijo, ki je bolj oddaljena od stanovanjskih hiš.

Investitorja sta mnenje krajanov upoštevala in izbrala novo lokacijo, ki zajema tri zemljišča, ki pa še niso v njuni lasti. Zemljišča nameravata od trenutnega lastnika pridobil z menjavo zemljišč, kar naj bi se po besedah investitorja zgodilo tekom izdelave Občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Več o sami investiciji sta povedala investitorja, ki sta bila povabljena na sejo. Na trenutni lokaciji imata 100 glav živine, na novi lokaciji pa bo živine 150 glav, ob čemer se bo povečalo število krav molznic. Hlev bo montažni in odprtega tipa, okoli hleva pa bo zelena zavesa.

Po krajši razpravi so svetniki soglasno sprejeli sklep, da se pripravi Občinski podrobni prostorski načrt za goveji hlev na Gornji Bistrici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2019 ob 8:48 Domačin gost

      Spet ni bilo razprave o podžupanu črenšovske občine. Če ne bo podžupana bo občina Črenšovci propadla in bo postala del občine Odranci ali Beltinci. Svetniki, nujno sprejmite sklep za podžupana. Izbira ni težka, na seji se samo ozrite okrog in boste videli najprimernejšega in neodvisnega kandidata. Jes van garantiran, da vas kandidat za podžupana ne bo razočaral tudi kot podžupan ne. Z izgradnjo govejega hleva se strinjam saj moramo mi, s statusom kmeta, držati skupaj

      1 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2019 ob 16:06 Žbunek gost

        Le čemu še dodatna funkcija javnega delavca z nazivom "podžupan"? Zakaj bi ga plačevali? Saj imamo tajnika. Tvoj predlog je bedast, drag in popolnoma neumesten. Še ene pijavke na sesku molzne krave (v tem primeru občine) ne potrebujemo.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2019 ob 10:58 earth gost

      sredi rodovitnih njiv graditi betonski hlev za meso od živali, ki jih na trgu ne primanjkuje. Višek znanosti.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2019 ob 11:32 domačin gost

      Naj ga dela na Melincaj! Samo tam je tudi vse v kurcu kajti prejšnji vodilni niso napravili ama nič! Duh , katastrofa s svojimi somišljeniki! Drugi pa niso mogli poseči vmes! Norci bistriški smrad si vlečete v stanovanje !!!!!!!!

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.07.2019 ob 13:59 DF gost

      A to bo nova sejna soba za soboške prasce? Lahko vam jih nekaj doniramo. Nevem če bo dovolj mesta za vse.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.07.2019 ob 14:25 Marionete gost

      Zakoj pa ne , Japonska govedina WAGYU , recimo stane 600 eur za kg.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.07.2019 ob 17:20 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o tem lahko preberete tukajj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.07.2019 ob 20:14 Čiko gost

      Vsa čast mladima samo tako naprej .O Melincih pa je brez veze govoriti duh,dugar in pozderec to so priimki ki so vas zapravili in posvadili njih bi trebalo spraviti v te hleve.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.07.2019 ob 21:44 gost

      Kaj bo mesta vsaj za devetdeset glav govedi, na dveh nogah?.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.07.2019 ob 22:34 IQ gost

      Zakaj bi občina dopusta izgradnjo tega objekta? Od tega ne bi imela prav nič, razen da bi cela vas morala vohati ta smrad. Pozabite, tega objekta ne bo. Tudi če bo potrebno zbirati podpise za preprečitev izgradnje.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.07.2019 ob 16:50 gost

      Kravji hlev ne smrdi so rekli........ tisti ki ne živijo v neposredni bližini, o muhah pa da ne govorimo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.