https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalno so se srečali gasilci veterani

31.07.2019 ob 6:05  

V nedeljo, 28. julija so v Borejcih organizirali srečanje in tekmovanje starejših gasilcev nad 50 let gasilcev veteranov GZ Tišina, Pomurske regije in prijateljskih društev.


Dogodek se je pričel s parado s staro in novo gasilsko tehniko ter uvodnimi pozdravi. Zbrane gasilce so pozdravili predsednik komisije za veterane pomurske regije in predsednik komisije za veterane gasilske zveze Tišina, Franc Šinko.

Spregovoril je tudi predsednik regijskega sveta, Milan Antolin in Janko Cerkevnik, predsednik Gasilske zveze Slovenije. Zbrane je pa pozdravil tudi župan Občine Tišina, Franc Horvat.

Gasilci veterani so tekmovali v mokri vaji z ročno brizgalno, podiranju tarče s C-cevjo in v potiskanju krogle skozi B-cev. Bolj kot tekmovanje pa je bilo pomembno druženje in srečanje gasilcev veteranov. Za glasbo sta poskrbela Tadeja & Dejan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2019 ob 6:28 DF gost

      Zanimivo, sem bil tam. Predstavljena je bila tudi prva generacija akomolatorjev ki so poganjali te stroje. Takrat so bili težki časi, odklop akomolatorja je bil zahteven poseg. Čestitke.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 7:35 gvasilec gost

        potem si to videl tisti komunistični akomolatorje, ki so delovali na račun drugih, zato so jih pa odklopili.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2019 ob 7:53 Brankoo gost

      DF - Akumulator ne akomolator.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2019 ob 8:35 DF gost

      Bravo, vidim, da si pameten in solan.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2019 ob 10:59 😩 gost

      Kvaliteta napisanega prispevka - 3. razred osnovne šole. Jojojojoj😢

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.07.2019 ob 11:11 BOREJCI gost

      Lahko smo veseli, da je bila ta prireditev omenjena. Namesto, da pišete negativne komentarje o prispevku , zakaj niste sami napisali prispevek o tej prireditvi, da bi bil prispevek na višjem nivoju.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.