https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Peter Polanič: Podpišem vse, kar bi olajšalo razmere v gospodarstvu

 

Tako je na vprašanje, ali so boljše predčasne volitve ali to, da Pahorjeva vlada še vztraja, za današnje Finance odgovoril predsednik uprave Skupine Panvita Peter Polanič.

Polanič sicer meni, da trenutno živimo v kaotičnem stanju. "Podpišem vse, kar bi olajšalo položaj v gospodarstvu. Če so to predčasne volitve, sem takoj za, in to čim prej, jutri. Da se le neha vlada ukvarjati sama s sabo namesto z vodenjem države in neumnimi zakoni, kot je obvezni pobot terjatev. Skratka, karkoli drugega bi bilo bolje od kaosa, v katerem živimo in delamo zdaj."

Foto: Karlo Vratarič

Možnost predčasnih volitev omenjala Pahor in Kresalova

Da bi lahko v Sloveniji prišlo do predčasnih volitev, sta po minulem skupnem sestanku sklenila Borut Pahor in Katarina Kresal. LDS tako ostaja v koaliciji, ki si bo v drugi polovici leta prizadevala za sprejem zakonodaje, "ključne za življenje ljudi in delovanje države", je dejala Kresalova po sestanku.

Kdaj bi lahko prišlo do predčasnih volitev še ni znano. Nekateri omenjajo konec tega leta, drugi naslednjo pomlad.

    Komentarji

    1. blue
      28.06.2011 ob 10:01 blue

      močno dvomin, da bo prišlo do predčasnih volitev. Brez vsakršne politične kulture v DZ do tega niti pod razno ne more prite: 1. samovšečnost Barbike 2. pomanjkanje prej omenjene p.k. 3. strah za stolčke! Rezultat: Titanik! Pa če citiram postopek iz ustave: 115. člen (prenehanje funkcije predsednika in ministrov vlade) Funkcija predsednika vlade in ministrov preneha, ko se po volitvah sestane nov državni zbor, funkcija ministrov pa tudi z vsakim drugim prenehanjem funkcije predsednika vlade ter z razrešitvijo ali odstopom ministra, morajo pa opravljati tekoče posle do izvolitve novega predsednika vlade oziroma do imenovanja novih ministrov. 116. člen (nezaupnica vladi) Državni zbor lahko izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj desetih poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade. S tem je dotedanji predsednik vlade razrešen, mora pa skupaj s svojimi ministri opravljati tekoče posle do prisege nove vlade. Med vložitvijo predloga za izvolitev novega predsednika vlade in volitvami mora poteči najmanj oseminštirideset ur, razen če državni zbor z dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev ne sklene drugače, ali če je država v vojnem ali izrednem stanju. Če je bil predsednik vlade izvoljen na temelju četrtega odstavka 111. člena, mu je izrečena nezaupnica, če državni zbor na predlog najmanj desetih poslancev izvoli novega predsednika vlade z večino opredeljenih glasov. 117. člen (zaupnica vladi) "Predsednik vlade lahko zahteva glasovanje o zaupnici vladi. Če vlada ne dobi podpore večine glasov vseh poslancev, mora državni zbor v tridesetih dneh izvoliti novega predsednika vlade ali dotedanjemu predsedniku pri ponovljenem glasovanju izglasovati zaupnico, sicer predsednik republike razpusti državni zbor in razpiše nove volitve. Predsednik vlade lahko vprašanje zaupnice veže tudi na sprejem zakona ali druge odločitve v državnem zboru. Če odločitev ni sprejeta, se šteje, da je bila vladi izglasovana nezaupnica." se mi res zdi, da je to misija nemogoče! Potrebna bi bila sprememba ustave, da se takšne s..... ne-bi več dogajale!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      28.06.2011 ob 15:20 murazavedno

      bmk za tou politiko polanič.daj rajšše pejneze v muro nej pa v se sranja ka gejo npr jebeno odbojko!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.