https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Šprincu počastili današnji praznik

15.08.2019 ob 13:50  

Danes, 15. avgusta, je Turistično narodopisno društvo Razkrižje, skupaj z Občino in Župnijo Razkrižje, vaščani Šprinca ter Občino in Turistično skupnostjo Štrigova, pripravilo tradicionalno že 23. prireditev Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja.

Prireditev Pozdrav jeseni ob Marijinem vnebovzetju se je pričela ob 10.30 s povorko cvetja od domačije Srševih na Veščici, do kapelice v Šprincu, kjer je ob 11. uri potekala sveta maša z blagoslovom cvetja, posvečena prazniku Marijinega vnebovzetja. Sveto mašo je daroval razkriški župnik, msgr. Franc Režonja. Somaševal je mag. Luka Rajf, razkriški rojak na študiju v Rimu.

Prireditev se je nadaljevala v velikem šotoru pri kapelici v Šprincu z blagoslovom klopotca in vinogradov. Kasneje je sledil kulturni program in vode program ob ljudskih pevcih in godcih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi ansambla Mladi Pomurci.

Tako razkriški župnik, kot tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič sta poudarila sodelovanje in mir med ljudmi na obeh strani meje, poleg današnjega praznika pa je prireditev v Šprincu tudi namenjena sodelovanju med ljudmi dveh sosednjih narodov, Slovenije in Hrvaške ter srečanju Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2019 ob 21:53 sonce in rože gost

      Bilo je lepo in zanimivo, žal, da tega ne vidijo /gledajo tudi sosedje.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2019 ob 17:03 ah in ah gost

      Ja poforbanega pa te nega nigi puleg .Če ni bija povobljeni ali ke ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.