https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Trgu kulture navdušili Marko banda s pevkami

17.08.2019 ob 6:00  

Včeraj, 16. avgusta, so v okviru Soboškega poletja na Trgu kulture nastopili Marko bada in Prekmurke.


Na predvečer 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom so na Soboškem poletju ta pomembni jubilej zaznamovali z najprepoznavnejšo etnoskupino Marko banda, ki ohranja prekmursko ljudsko glasbeno izročilo, v katero zaradi zgodovinskih dejstev sodijo tudi madžarske in pesmi iz drugih slovenskih pokrajin.

Banda ima v 29 letih delovanja za seboj številne nastope doma in v tujini, v Združenih državah Amerike, Argentini, Urugvaju, na Japonskem, v Italiji, Grčiji, Nemčiji, Švici, BiH, Avstriji, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem in še kje.

Gostje na koncertu bodo prekmurske pevke, s katerimi Marko banda zadnja leta največ sodeluje in pojejo najlepše prekmurske ljudske pesmi.

Nastopili so v zasedbi: Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (klarinet/glas), Miha Kavaš (violina), Slavek Petek (kontrabas/glas) in Željko Ritlop (klarinet/glas). Na odru so se jim pridružile pevke: Valerija Žalig, Dorina Gujt, Irmice in Maruša.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate utrinek sinočnjega koncerta:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2019 ob 8:04 Marko banda gost

      Odlično.falij še en norec Marko.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2019 ob 8:43 Bababa gost

      Nega konca teh beltinčarof. Iz sakše luknje eden skoči.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2019 ob 13:13 Risto Kubura gost

      Goričko je zakon!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.08.2019 ob 14:25 gost gost

      mene pa zanimle zakaj znani pajdaš nema več miz na soboškom poletji znamo ka ma slabo kvaliteto hamburgerov in kebaba ka smo se vsi preselili k beliju ka ma najbokše ampak včeraj bi malo več miz lahko bilo o prekmurskem večeru

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.