https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Protesta kmetov pred sejmom AGRA ne bo

21.08.2019 ob 16:00  

Sindikat kmetov je za soboto napovedal protest v Gornji Rodgoni, vendar do tega ne bo prišlo, saj je izvršilni odbor sindikata je namreč danes sklenil, da zamrzne vse trenutne protestne aktivnosti in zahtevo po odstopu ministra za okolje Simona Zajca.


V sindikatu so se za zamrznitev protestov in zahteve po odstopu ministra Zajca odločili na podlagi torkovega srečanja s predsednikom vlade Marjanom Šarcem in ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec. Od pristojnih pričakujejo uresničitev njihovih zahtev pri reševanju problematike zveri in nadaljnjem upravljanju z zvermi v Sloveniji. Pričakujejo tudi spoštovanje danih zavez predsednika vlade Marjana Šarca, urgentno reševanje problematike zveri v skladu z doseženim zavezami in takojšen odvzem volkov.

V naspotnem primeru bodo s protestnimi aktivnostmi nadaljevali ter zahtevali odstop ministra, pristojnega za upravljanje z zvermi.

Na torkovem srečanju na vladi so se dogovorili, da bodo v začetku septembra za mizo sedli predstavniki ministrstev za okolje in za kmetijstvo, zavoda za gozdove, lovske zveze in sindikata kmetov, skupaj pa bodo iskali rešitve za spremembo sistema upravljanja z zvermi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2019 ob 17:05 gost

      Ne ga srat. Par kmetov bo odločalo kdo bo minister ( pa to sploh niso pravi kmetje! )?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2019 ob 18:59 gost

      Kje je šarlatan Marjan Podobnik, ki je obljubil 500 evrov ( ČIGAVIH? ) za volka?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.