https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik države na predvečer dneva spomina položil venec

22.08.2019 ob 20:00  

Danes je v Lendavi, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec k spomeniku žrtvam druge svetovne vojne in žrtvam rasnega, nacionalnega ter ideološkega nasilja iz obdobja po drugi svetovni vojni v Lendavi in njeni okolici.


Pred pričetkom slovesnosti, ki je potekala v Muzeju meščanstva je predsednik države na predvečer evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov položil venec pred spomenikom žrtvam. Pridružila se mu je tudi Erika Fürst, ki je predstavnica židovske skupnosti v Murski Soboti, ki je preživela holokavst.

23. avgust je bil izbran kot dan, ki sovpada z dnevom podpisa pakta Ribbentrop-Molotov, v katerem sta nacistična Nemčija in komunistična Sovjetska zveza podpisali sporazum o medsebojni razdelitvi Vzhodne Evrope. Ta dogodek je leta 2010 tedanji predsednik Evropskega parlamenta in nekdanji poljski premier Jerzy Buzek označil kot "dogovor dveh najhujših oblik totalitarizma v zgodovini človeštva."

Namen dneva spomina je ohranjanje spomina na žrtve množičnih izgonov in pobojev, obenem pa tudi spodbujanje demokratičnih vrednot z namenom krepitve miru in stabilnosti v Evropi. V Sloveniji je bil dan spomina na žrtve sprejet na dopisni seji vlade 8. avgusta 2012.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2019 ob 8:15 info gost

      Ka Pahor je že cejli mejsec v Pomurji ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2019 ob 9:02 gost

      Ne vem kaj zadnje čase tak pomurji rit lijžejo tej z betauna.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2019 ob 9:39 DF gost

      Hvala gospod predcednik.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2019 ob 12:55 gost

      Najbolj zanimivo je to, da so največji in najbolj trdi desničarji izvolili Pahorja - SD - za predsednika države.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2019 ob 14:04 o ne zopet je babrbi prinas gost

      No spoštovani predsednik Pahor Barbi,sedaj si pa že nadležen,že cel mesec se sliniš po prekmurju,veš nisi vsem simpatičen,pa niti nisi tako zelo dobrodošel kot se ti zdi,lepo je če prideš ,nas obiščeš..A sedaj pa že pretiravaš spoštovani predsednik,rajši si malo spočij,kmalu bo konec počitnic,tebe pa čaka OGROMNO dela,ka zopet povrneš ugled države,pa tudi PREKMURJA ,katerega si nan nekakor vse ta čas ,kazil ,pa se le poredkoma na kake kvatre mogoče spomnil na nas..Upam,da te ne bo sedaj še kje na,ribjo čorbo,bogračfest lendavsko trgatev,nazmes na jenamena fest,kake vaško kmečke igre,na kak krst,rojstni dan mogoče,ali počasi v kakšno trgatev,ali pa te bomo videli kako na kaki prekmurski njivi čistiš buče..Če že,je boljše pol ,da se kar preseliš sem ,ne da se toliko prevažaž sem ter tja..Vem pot zna biti naporna..pa lepo pozdravljeni vsi skupaj

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 14:13 riba gost

        spet se vidi po tvojem komentarju kak so prekmutci zaostali in primitivni saj ni cudo da je prekmurje cist v ozadju ker taksni kot ti samo lahko imajo 3 razrede sole zato ne napreduje prekmurjr ker samo primitivci zivijo oatali boste se 100 let brez kulture

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2019 ob 9:31 roza gost

        ne zopet barby pri nas....#ti sploh ves kak si bres kulture in primitiven ko berem takse komentarje spet vidim da se kultura slovencev ne bo nikoli dvigla zalostno da je sploh sprejeta v evropo sramota malo se nauci kulture

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2019 ob 16:42 noh gost

        ne zopet barbi pri nas.....budalo svetska kaj si ljubusumen gospod pahor je zelo..zelolep moski ter precednik nase drzave ne samo da je zelo lep tudi intigenten ponasanje ter vzor celoj sloveniji hvala gospod pahr ti pa se malo stegni jezik

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2019 ob 21:19 Lendavski nadvojvoda gost

      "O ne zopet?".. .tega bedasto pišočega,nažganega,umsko manjvrednega,intelektgnojnega ,paštete žrerugočega,napotim na sociomoralnolingvistični ,ludski,tečaj.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2019 ob 13:39 o ne zopet je babrbi prinas gost

      Hahaha ...O moj Bog,ja kaj si pa to skup spacal?TI boš meni o neki slovnici komandiral,pišeš pa kot ,če bi te imela božjast 24/7 ..Si ubog v glavi in duhu,Lendavski ..Tebi preostane le še gratis bivanje v kaki zaprti ustanovi,prizadeteš en neolikani

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2019 ob 14:19 gost

        To tele ka se ma za lendavskega bizgeca pa je klon od DF-ja, še prej pa bi rekel, da je kar on sam.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2019 ob 22:16 Mura gost

      Furstova je kot vegeta. Vedno in povsod prisotna.z

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.