https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ekskluzivno: Angleški nepremičninski mogotci se zanimajo za tovarno Mura

Murska Sobota, 29.06.2011 ob 6:38  

Iz naših virov smo izvedeli, da bi na jesenski dražbi družba Mura in partnerji utegnila pristati v angleških rokah. Posrednica pri omenjenem poslu je manekenka, kreatorka in lastnica modne agencije Samanta Škrjanec, ki je že sprožila postopke za dvig dokumentacije, katero bo dobila prihodnji teden.

Samanta Škrjanec, sicer poznana tudi kot tekmovalka v slovenskem Top modelu, je stike z Muro navezale že pred časom, ko se je z vodstvom pogovarajala o prevzemu marketinškega dela in kreatorstva, vendar do dogovora nato ni prišlo. Mlada podjetnica, ki deluje tudi na Nizozemskem, je zdaj našla potencialne kupce za nekdanjega tekstilnega giganta, kar nam je potrdila v telefonskem pogovoru.

Samanta Škrjanec (Foto: siol.net)

Sestanek z Đordevičem že prihodnji teden

To naj bi bila ena od vodilnih nepremičninskih podjetij iz Anglije, ki si želi vlagati v Sloveniji in bližnji okolici. Škrjančeva jim je predstavila idejo, za katero vlada veliko zanimanje, zaradi tega so jo Angleži pooblastili za zastopnico v pogovorih s stečajnim upraviteljem Branko Đorđevičem.

Sestanek z njim bo že prihodnji teden, ko naj bi Škrjančeva že dobila dokumente z zadnje dražbe in dokumente, ki bodo omogočili skrben pregled. Spomnimo, da si je slednjega želela tudi Mojca Lukančič iz skupine AHA, vendar ji je bilo to onemogočeno, medtem ko bo pri naslednji dražbi to možno. Obstajala naj bi celo možnost partnerstva med Angleži in skupino AHA, pri kateri bi imel vsak 50-odstotni delež.

Po viziji nove Mure bi bilo 2000 zaposlenih


Glede na vse navedeno bodo prihodnji meseci do nove dražbe zelo zanimivi, če pa se bodo Angleži spustili v investicijo, pa bo odvisno od Mure, stečajnega upravitelja in trenutnega poslovanja. Če bo do posla prišlo, bo sledila reorganizacija proizvodnje, veliko manj bo dodelavnih poslov in več lastne blagovne znamke, šivanje oblačil pa naj ne bi bila edina dejavnost podjetja. Načrtuje se, da bi v Muri imelo delo okoli 2000 delavcev.

Samanta Škrjanec v preteklosti obtožena zvodništva

Danes 22-letna Škrjančeva v javnosti velja za razvpito slovensko manekenko. Precej prahu je dvignila potem ko so njo in njenega moža tekmovalke za izbor Miss Eco Slovenije 2010, katerega organizatorja sta bila, obtožile neprofesionalne organizacije, stalnega odpovedovanja dogodkov, izsiljevanja, kraje, siljenje pitja alkohola, šikaniranja in poskusov spolnih zlorab. Med drugim naj bi bile tekmovalke vabljene na "zasebno fotografiranje" v sobo Samantinega moža, ki jih je menda silil v erotične poze." Škrjančeva in njen mož sta obtožbe zanikala in jih označila za zlonamerne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.