https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Radencih potekal Salon Traminec

27.08.2019 ob 12:50  

V ponedeljek, 26. avgusta je v Hotelu Radin v Radencih že desetič potekal največji vinarsko-poslovno-družabni dogodek v regiji, 10. Salon Traminec, ki neguje vinsko tradicijo in kulturo pitja vina.


Obiskovalci so lahko uživali v pokušnji izbranih vrst slovenski in mednarodnih tramincev. Dogodek je pospremila tudi izbrana kulinarika, že tradicionalno so noč popestrila številna presenečenja, vinski vitez in sommelier Danilo Steyer je z gosti izvajal Malo šolo vinskih okusov. Manjkala ni niti dobra glasba, zbrane so zabavali zvoki skupine Pliš, obiskovalci pa so lahko prisluhnili tudi Jernjeu Dirnbeku – Dimeku in Davoru Klariću, ki sta predstavila projekt Z muziko o vinu in ljubezni.

Salon Traminec je poslovno-družabni dogodek, kjer se pomešajo aroma odličnega vina, vonj po vrhunski hrani, dobra glasba in neverjetno vzdušje že od leta 2010 orje ledino vinskih festivalskih dogodkov v Sloveniji. Letos so lahko obiskovalci okusili več kot 100 vrst različnih tramincev iz Slovenije, Nemčije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Francije, Izraela in od drugod. Spremljale so jih pa tudi kulinarične specialitete različnih kuharjev iz najboljših gostiln, restavracij in hotelov.

Traminec domuje v Radgonsko-Kapelskih goricah in njegova pridelava pomeni prestiž tako za velike kot za majhne vinogradnike in kletarje. Čast tej žlahtni vinski sorti, ki jo zaznamujeta bogata aroma in cvetica, že 10 let pa uspešno ruši predsodke, da je to vino, ki ga uživamo bodisi zgolj ob sladicah, bodisi so njegove častilke predvsem ženske, izkazuje tudi  Salon Traminec. Poslanstvo dogodka je hkrati tudi predstavitev in promocija pomurske in podravske regije. Obe se ponašata z odličnimi vini ter vrhunsko kulinariko, ki jo znajo ceniti tako domači kot tuji gostje.

Salon Traminec je svoja vrata prvič odprl 23. avgusta 2010 na gradu Negova. Prvih 500 obiskovalcev je uživalo v predstavitvi 60 različnih vrst tramincev iz različnih vinorodnih okolišev. V naslednjih letih so številke vztrajno rastle in na Salonu je bilo vsako leto predstavljenih več kot sto različnih tramincev, ki jih je okušalo več kot tisoč obiskovalcev. Sčasoma je zaradi udeležbe tramincev in gostov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Francije, Nemčije in Češke, Salon Traminec postal dogodek, ki ima veljavo tudi v mednarodnem prostoru.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2019 ob 14:38 👍🏻 gost

      Norma je vedno boljša...👏🏻

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2019 ob 16:00 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa v redi,malo ste ga potegnuli,so vam vse malo lepše.Zdaj pa tak,pred vas postavijo babo,poleg pa liter.Kaj si vzamete...?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2019 ob 16:08 Radenčan gost

      Škoda, da so se ustrašili vremena. Salon Traminec paše na prosto. Na hodniku hotela je prevroče. Pa letos so organizatorji malo zaj... obiskovalce. V ceni 25 eur ni bilo hrane. Da ne bo to odgnalo obiskovalcev drugo leto?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2019 ob 16:16 gost

      KDO JE KLOVN NA SLIKI ČETRTI Z LEVE Z OČALI?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2019 ob 17:10 ...... gost

      Usedejo se 4 "babe", privabijo fotografa in mislijo, da so "peršone"? Res škoda, da imajo tak iq, ali ga pa sploh nimajo. Najprej moraš biti ženska in nato pred objektive. Amen.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2019 ob 17:16 Katastrofa gost

      Kaj pa pravite na milfo v rdečem in nagnusno tetovažo ala Nika Zorjan? A je pozabila na svoja leta?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2019 ob 12:10 Žbunek gost

        Vrag je tou gda stara poerga šči zglednoti mlada.... Škoda. Neje slaba za svoja lejta ali se je iznakazila... Znanka ma cuco tudi stetoverano. Kakšo obvezno smer proti poceki :)

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2019 ob 17:19 Pero gost

      Ministrica je simpatična babnica, samo s fizuro je mimo tresnila😩

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.08.2019 ob 18:52 gost

      Vse babe super! Moški pa kak klovni !

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.08.2019 ob 20:47 pomurec1919 gost

      Snobovska prireditev..... obisk pa katastrofa.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.