https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Muzejske delavnice v povezavi s 100. obletnico priključitve Prekmurja

28.8.2019  

Od torka, 27. avgusta pa do petka, 30. avgusta 2019, bodo v Pomurskem muzeju Murska Sobota, potekale muzejske delavnice na temo 100-obletnice priključitve Prekmurja. 

Osnovnošolci od 7. do 14 leta starosti, se bodo od torka, 27. avgusta pa do petka, 30. avgusta 2019, družili na muzejskih delavnicah v Pomurskem muzeju Murska Sobota. Delavnice bodo povezane s 100. obletnico priključitva Prekmurja, spoznali pa bodo, kaj je v različnih obdobjih oblikovalo njegovo kulturno-zgodovinsko podobo.

Na stalni razstavi so si ogledali rekonstrukcijo stene hiše iz prazgodovine, narejene iz prepleta vej. Na enak način bodo prepletali niti in si s to tehniko izdelali šatuljo. Vpetost Prekmurja v srednjeveško umetnost bodo spoznali na primeru fresk, nato pa si bodo na mavčni podlagi ustvarili svojo fresko.

Ena od značilnih dejavnosti v Prekmurju je bilo lončarstvo, zato bodo delali tudi z glino in si iz nje naredili piščalko. V počastitev 100. obletnice pa si bodo otroci izdelali še spominsko značko.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.