https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Tuja podjetja so v Sloveniji ustvarila več kot četrtino celotne dodane vrednosti

04.09.2019 ob 6:00  

Tuja podjetja v Sloveniji so v 2017 predstavljala 5,6 odstotka vseh podjetji, ustvarila pa so 27,2 odstotka vse dodane vrednosti, zaposlovala 25,8 odstotka vseh zaposlenih ter namenila kar 39 odstotkov vseh izdatkov za raziskave in razvoj v Sloveniji. Ekonomsko najpomembnejša so bila pod nadzorom Nemčije, Avstrije in Švice, kažejo podatki Statističnega urada RS.

Tuje notranje podjetje je podjetje s sedežem v Sloveniji, ki ga nadzira institucionalna enota s sedežem zunaj Slovenije. Med vsemi 142.153 v 2017 aktivnimi podjetji v Sloveniji, uvrščenimi v nefinančne dejavnosti, je bilo tujih notranjih podjetij 8.018 ali 5,6 odstotka.

Ekonomsko najpomembnejša so bila podjetja pod nadzorom Nemčije, Avstrije in Švice

Tuja notranja podjetja v Sloveniji so v letu 2017 bila pod nazorom 106 različnih držav, ki so bile v več kot 90 odstotkih evropske države. Največ tujih notranjih podjetij v Sloveniji (skupaj skoraj dve tretjini) je bilo pod nadzorom Italije, Srbije, Ruske federacije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Hrvaške in Nemčije.

Ekonomsko najpomembnejša podjetja med temi podjetji, torej tista, ki so ustvarila največ dodane vrednosti, so bila podjetja pod nadzorom Nemčije, Avstrije in Švice, Francije, Hrvaške in Italije (ta so ustvarila skupaj skoraj dve tretjini vse dodane vrednosti, ustvarjene v tujih notranjih podjetjih).

Tretjino dodane vrednosti in investicij so ustvarila podjetja pod nadzorom Nemčije in Avstrije

Tuja notranja podjetja v Sloveniji so gospodarsko zelo pomembna. Na uspešnost poslovanja teh podjetij kaže podatek, da so tuja notranja podjetja so v letu 2017 prispevala več kot četrtino (27,2 odstotka) celotne dodane vrednosti, ustvarjene v Sloveniji.

V letu 2017 so tuja notranja podjetja zaposlovala okoli četrtino (25,8 odstotkov) vseh v Sloveniji zaposlenih oseb. Bolj ali manj podobna razmerja so veljala tudi za druge rezultate poslovanja (prihodki od prodaje, investicije). Pri izdatkih za raziskave in razvoj v Sloveniji pa so bila zastopana z največjim deležem, kar z 39 odstotki.

Med tujimi notranjimi podjetji v Sloveniji so kar tretjino celotne dodane vrednosti in tretjino vseh investicij teh podjetij ustvarila samo podjetja pod nadzorom Nemčije in Avstrije, zaposlovala pa so tretjino vseh zaposlenih v teh podjetjih.

Največ izdatkov za raziskave in razvoj v tujih notranjih podjetjih, kar tretjino, so prispevala podjetja pod nadzorom Švice; skupaj s podjetji pod nadzorom Nemčije pa so prispevala skoraj 60 odstotkov vseh izdatkov za raziskave in razvoj v tujih notranjih podjetjih v Sloveniji.

Več kot polovico celotne dodane vrednosti ustvarila industrijska podjetja

Največ podjetij med tujimi notranjimi podjetji v Sloveniji je delovalo v dejavnostih, ki so spadale v skupino dejavnosti ostale storitve, 43,2 odstotkov. Od tega jih je tretjina delovalo v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih, četrtina v dejavnosti promet in skladiščenje, sledile pa so dejavnosti poslovanje z nepremičninami, informacijske in komunikacijske dejavnosti ter gostinstvo.

Druga po številu najmočnejša skupina med temi podjetji so bila podjetja v dejavnosti trgovina, teh je bilo 29,5 odstotka. Sledila so podjetja v dejavnostih gradbeništvo s 15 odstotki in industrija z 12,3 odstotka.

Več kot polovico celotne dodane vrednosti, ki so jo ustvarila tuja notranja podjetja v Sloveniji, so prispevala industrijska podjetja. Zaposlovala pa so skoraj polovico vseh v teh podjetjih zaposlenih oseb.

Velika večina tujih notranjih podjetij v industrijski dejavnosti je delovala v predelovalnih dejavnostih

Večina tujih notranjih podjetij v industrijski dejavnosti je spadala v predelovalne dejavnosti, sledila so podjetja, uvrščena v skupine dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro, oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja ter rudarstvo.

Med tujimi notranjimi podjetji v predelovalnih dejavnostih so po največjem deležu dodane vrednosti in največjem številu zaposlenih izstopala podjetja v proizvodnji motornih vozil, prikolic in polprikolic, po deležu izdatkov za raziskave in razvoj v industriji pa podjetja v proizvodnji farmacevtskih surovin in preparatov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2019 ob 8:14 gost

      SE ČUDITE? SAJ JE BIL CILJ EU UNIČITI ALI ZA DROBIŽ PRODATI NAŠA DRUŽBENA PODJETJA, V DRŽAVO PRIPELJATI TUJE KORPORACIJE IN BITI ZA NJIH CENENA DELOVNA SILA, DOBIČEK TEH KORPORACIJ PA V TUJINO. VMES PA ŠE NEKAJ NAŠIH VELIKIH PRIVATNIKOV, KI SO NA CENEN NAČIN PRIŠLI DO VELIKEGA PREMOŽENJA. IN HLAPCI SE ŠE BAHAJO S TEM.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2019 ob 9:31 DF gost

      NAROD PA BOLI BRIGA. VAŽNO DA SE GLEDA MURA. IN PIJE TOPLO PIVO.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2019 ob 9:46 gost

      NA NEKEM DRUGEM PORTALU JE NEKDO DOBRO NAPISAL: ZJUTRAJ SPIJEM SRBSKI SOK FRUCTAL, HRVAŠKO KAVO BARCAFFE, FRANCOSKO MLEKO IZ LJUBLJANSKIH MLEKARN, , ČEŠKO VODO RADENSKO. POTEM GREM V HRVAŠKI MERCATOR IN KUPIM HRVAŠKO COKTO, HRVAŠKI SENDVIČ OD ŽITA Z UKRAJINSKIM PIŠČANČJIM MESOM IZ PERUTNINE PTUJ. ZVEČER SPIJEM ŠE NIZOZEMSKO PIVO UNION. IN NAŠI NAJVEČJI " DOMOLJUBI " SO ZELO PONOSNI NA TO, KER SO NA VELIKO PRIPOMOGLI K TEMU. IN POTEM GREDO MILIJONI EVROV V SLOGAN KUPUJMO SLOVENSKO!!!!!! KAJ HUDIČA BOŠ KUPIL SLOVENSKEGA, ČE VEČ NIČ NI NAŠEGA?

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 11:59 Sindikalni izleti so zakon gost

        Komot bi tudi zaposleni lahko odkupili deleže v omenjenih podjetjih, da jih ne bi tujci. Bi sindikalisti organizirali sklade, v katere bi delavci vplačevali. Ampak so zaposleni raje plačevali sindikatom za orgije na sindikalnih izletih, od sami katerih niso imeli nič koristi :)

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 13:29 gost

        11.59..........zaposleni v tem " super kapitalizmu " še za preživetje nimajo, ne pa, da bi odkupovali podjetja. Še en butasti desničar več na portalu.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 14:38 čondraš gost

        Če bi vsa omenjena podjetja ostala v slovenski lasti bi imeli danes na zavodu namesto 70.000 ljudi, 100.000 ljudi. Saj bi tudi mi lahko kupovali zuja podjetja, pa smo nesposobni ,pa vemo da je pri prodajah teh podjetij slovenska levica mastno zaslužila.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 14:49 gost

        Čondraš zopet mlatiš nekaj brez zveze. Če nimaš kaj pametnega napisati, raje ne piši, ne da na portalu iz samega sebe norca delaš. Ti bom napisal URADNI PODATEK, o katerem se lahko kdajkoli prepričaš na Googlu: leta 1987 so slovenska podjetja bila v DRUŽBENI - SLOVENSKI LASTI in je bilo MANJ KOT 20.000 BREZPOSELNIH PRI ENAKEM ŠTEVILU PREBIVALCEV!!!!!!¨!¨!!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.09.2019 ob 11:28 Marionete gost

      Če pa sami nismo sposobni , pa ne mislim delavcev , ampak mislim vodilne , ki imajo največkrat končane neke baletne šole , pa ljudje božji , to se ja dogaja na najvišjih položajih , glavni kadrovnik v državi je bil vzdrževalec oz.po domače hišnik v vrtcu , da ne govorim o tem , da si šel z končano neko brezvezno organizacijsko , upravno ali neko prometno šolo lepo na Brdo pri Kranju in po treh mesecih si postal dipl.ekonomist in zdaj si postavljate bedasto vprašanje zakaj , se to fogaja , DF , res si neumen , če tega ne razumeš in ne dojameš.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 11:47 gost

        Neumni ste tisti, ki ste verjeli Pučniku, Peterletu, Janši, Omanu, Bavčarju, ......... da bomo mi z odcepitvijo od Jugoslavije za par let postali druga Švica. Sam pokojni Pučnik je v neki jezi dejal, da bodo oni ( predvsem je mislil sebe kot najbolj pametnega, največjega in najbolj zaslužnega- za kaj že?,..... ) uničili in prodali vse, kar smo v socializmu 45 let zgradili in ustvarili. NIKOLI NI PREBOLEL - TAKO KOT JANŠA NE - , DA SO GA PO NJEGOVI KRIVDI VRGLI IZ PARTIJE IN ŽIVEL JE V VEČNEM SOVRAŠTVU DO SISTEMA, KI GA JE POKVRJENEGA IZVRGEL. Ko je dobil priliko, je to svoje sovraštvo udejanil. Niso ti ljudje, o katerih pišeš, podarili Vatikanu približno 12 % slovenskega ozemlja z zgradbami in objekti vred, pač pa je to storil DEMOS s Pučnikom na čelu. DEMOS JEPREVARAL CELOTNO PREBIVALSTVO SLOVENIJE. NA PLEBISCITU JE BILO SAMO VPRAŠANJE, ČE ŽELIMO SAMOSTOJNO DRŽAVO. NOBENEGA VPRAŠANJA O SPREMEMBI SISTEMA.DEMOS JE PA SPREMENIL DRUŽBENI SISTEM BREZ PRIVOLITVE LJUDI. VATIKAN, ZDA, NEMČIJA SO VODILI NAŠO ODCEPITEV OD JUGOSLAVIJE ZARADI SVOJIH INTERESOV. Pučnik in ostali v DEMOSU so bili pa samo orodje v njihovih rokah. Da pa take stvari razumeš, moraš imeti primeren IQ. Tisti, ki gledate in berete Janševe medije, ga verjetno nimate.

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.09.2019 ob 12:23 gost

      O debeli spet si zacel z Janso, nemres ti brez njega on je tvoja nocna mora brez katere ne mores. Prav zatreskan si v Janso. Kaj pa je te Sarec pa Cmerar naredil dobrega za slovenijo? Cmerar je bil glavni pobudnik prodaj podjetjem v tuje roke kapitaliste. Sarec pa dela proti delavcem in zavira levico, ki ima vsaj nekaj pametnih predlogov za delavce. Ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja in povisanje minimalne place. Tem dvem predlogom nasprotuje cirkusant Sarec in ne Jansa in ostali desnicarji.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 13:00 občinar gost

        ti si stvarno debil. Noben v vladi ne nasprotuje "ukinitvi" dodatnega. Imajo pa nekaj pameti in vidijo posledice tega. Za razliko od ekonomsko nepismene Levice in njenih volilcev. KDO BO POKRIL posledičen izpad dohodnine in ddpo?? Pisuni Levičarski, samo težiti znate. Vaši predlogi so pa itak nevredni omembe.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 13:32 gost

        BUTALEC SPLOH NE POZNAŠ ZGODOVINE SLOVENIJE ZATO PIŠEŠ LAŽI. PAČ JANŠEV ČLOVEK, OD KATEREGA KAJ PAMETNEGA TUDI NE MOREŠ PRIČAKOVATI.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 14:06 gost

        12:23..........ti sploh razumeš kaj sem zgoraj zapisal? Po tvojem komentarju izgleda, da sploh ne. Ja, ta tvoj Janša je zavozil Slovenijo bolj kot vsi ostali predsedniki vlad skupaj, čeprav so tudi oni marsikaj zajebali. Bančno luknjo, tajkune, zaradi katerih so banke pozneje prodale veliko dobrih podjetij, je napravila prav Janševa vlada 2004 - 2008. Za ljudi katastrofalna zakona ZUJF in ZPIZ -2 je prav tako napravila Janševa vlada leta 2012. Da ne bom napisal, da je Janša v parlamentu od začetka nove države, velikokrat bil minister in dvakrat predsednik vlade. Tudi v DEMOSu je po odstranitvi Pučnika imel glavno besedo. Mogoče si pozabil na največje svinjarije, ki so se takrat zgodile: sprememba družbenega sistema brez vednosti in privolitve državljanov, zakon o denacionalizaciji - Vatikanu podarjeno 12% slovenske zemlje z gozdovi, zgradbami, objekti vred, izbrisani, prodaja družbenih stanovanj - Jazbinškov zakon - za 10 procentno vrednost stanovanj, prodaja dobrih slovenskih podjetij za drobiž,.......... k popolni svinjariji je potem pripomogel Drnovšek, ki je ukinil SDK - Službo družbenega knjigovodstva - in Slovenija se je razprodala.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.09.2019 ob 12:42 Marionete gost

      Fukič stvarno si Fukič , saj pravim , trinajst modrih ne more odgovoriti na eno neumno vprašanje , ampak saj veš , bolje pet do dvanajst , nego ništa poslje jedan , zdaj pa odjebi z tvojimi nazori iz nekega davno preživetega časa .

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 13:39 gost

        NEPISMENI TELIČEK, V TEH ČASIH SMO DOBRO ŽIVELI, DELALI PET DNI NA TEDEN PO 8 UR ( NE KOT SUŽNJ9I DANES ), HITRO DOBILI STANOVANJE ZA NIZKO STANARINO, DELO IMELI TIK ZRAVEN DOMA, VSAKO LETO LAHKO ŠLI NA MORJE IN V PLANINE, VSAK DAN ŽURALI, JEDLI, PILI, SE VESELILI, ZGRADILI SVOJE HIŠE, IZŠOLALI SVOJE OTROKE, ................. TELIČEK SPLOH NE VEŠ KAJ SI ZAMUDIL, KER NISI ŽIVEL V TISTIH ČASIH, ZDAJ BI SE PA RAD PAMETNEGA DELAL, V RESNICI SI PA IDIOT, KI ZA MALO MEZDO CEL DAN KAPITALISTU DELAŠ.

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.09.2019 ob 14:40 čondraš gost

      Večina nas danes še boljše živi, dobiš kredit za stanovanje, za Audija ( ne več za 101-ko ), vsak dan hodiš v trgovino, 3-krat letno na dopust, luksuzna oblačila...nema šta nema..standard se je dvakratno dvignil..na nivoju Jugoslavije živijo tisti na socialni.

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 15:11 gost

        Seveda, ti, ki si cele dneve na portalu pod različnimi nicki sploh. HOTEL MAMA? Pa vsakega 21. plača?

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 15:27 gost

        V tvoji nori glavi. Zato pa od 2 milijona prebivalcev Slovenije 300.000 ljudi živi pod ali na meji revščine. Tisti z minimalno plačo ali malo višjo - da o upokojencih ne govorim - kredita za moped ne dobijo ne pa, da bi o kreditu za stanovanje lahko sanjali. Kaj ti misliš, da je AUDI pred 50 - imi leti bil takšen kot je danes? Malo morgen. Stvar je v napredku avtomobilske in druge tehnike, če boš to sploh mogel razumeti in ne v napredku Slovenije. V tistem času so bili avtomobili redkost, zato so bili dragi. Danes je tržišče prenasičeno z njimi zato so poceni in jih je mogoče kupiti pod ugodnimi pogoji. Štekaš ali je prežmetno zate? Ko še z ženo nisva zgradila svoje hiše, sva živela v najemniškem novem stanovanju velikosti 80 kvadratnih metrov in sem za stanarino plačal približno 5 % svoje plače. Danes do najema takšnega stanovanja sploh ne prideš. če pa po kakšnem čudežu vendarle prideš, boš za najemnino in stroške plačal najmanj tričetrt svoje plače. V SOCIALIZMU SO NAŠA DRUŽBENA SLOVENSKA PODJETJA GRADILA STANOVANJA ZA SVOJE DELAVCE - POGLEJ LENDAVSKO ULICO V SOBOTI IN ŠE KJE, TUDI OBČINE ZA SVOJE OBČANE, DANES GRE TA DENAR V ŽEPE PRIVATNIKOV, V OBČINI PA VELIKO V EXPANO IN V MURO. Malo manj glej Janševo televizijo, pa mogoče ne boš takih bedari pisal. DA PA GRE LJUDEM DANES NA NEKATERIH PODROČJIH BOLJE KOT JIM JE ŠLO LETA 1980, JE PA ZASLUGA NAPREDKA, RAZVOJA NA VSEH PODROČJIH.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.09.2019 ob 15:40 gost

      Debeli se vedno eno in isto tupis. Ne vem ce si zabit ali se zabitega delas. Drugo ne vidis kak desnicare pa Jansa pa zopet Jansa. Ta tvoj Jansa ze dolgo ni na oblasti pa boli me kurac za njega in sds ampak ti kaj so zdaj na vladi so isti kurac ne vidim niti najmanjsega napredka na boljse. Kaj pa sta te pujs Zidan pa Sarac dobrega nardila za nas. Isti drek sta kak Jansa se mogoce bolj antipaticna. Trenutno ne vidim stranke v sloveniji, ki bi nas izvlekla iz brezna. Zadnji normalen politik, ki je bil sposoben in je nekaj veljal v tujini je bil Drnovsek po tistem pa lunin mrk. Celo vecnost imamo na vladi levicarske kapitaliste, ki nas iz leta v leto bolj potunkajo. Ni izhoda. Samo ti vidis edini problem v Jansi. Vecina normalnih smrtnikov pa nas vidi da je problem v vseh parlamentarnih strankah tako levih kot desnih. Daj debeli boj vsaj en dan realen pa ne ponavljaj se kot papiga kak se te ne navelicas vsak dan isto yuga, Jansa pa Mura. Moras bit res na nekih mocnih tabletah ali pa drogi. Nekaj je od tega to sem stoprocente ali pa te je Jansa posilil oziroma tvojo zeno ali koga od rodbine. Nekaj je v glavnem hudo narobe z toboj da se teko ponavljas.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 16:30 gost

        Saj s takšnim človekom, kot si ti, skoraj nima smisla debatirati. Že sem vsaj 10 x napisal kaj je Janša slabega napravil za državljane. a ti še vedno nočeš tega razumeti. Še najmanj 10 let bomo trpeli zaradi njegove zavožene politike in njegovih zakonov. Sem jaz kje zapisal, da je Židan kaj dobega naredil za ljudi? Nisem nikoli! Saj tudi ni imel možnosti, ker nikoli ni bil predsednik vlade. VAM TRDIM DESNIČARJEM MORAŠ STVARI, DEJSTVA IN RESNICO STOKRAT PONOVITI, PA ŠE VEDNO NE BOSTE RAZUMELI. dA BI SI PA SAMI KAJ POGLEDALI NA GOOGLU STE PA TAKO PRELENI IN PREVEČ POLITIČNO ZASLEPLJENI. Pa kako lahko Drnovška hvališ, ki je poleg DEMOSa glavni krivec za razprodajo Slovenije. S tem, ko je ukinil SDK ( Služba družbenega knjigovodstva ) je osprl pot k propadu. Kako pavlihovsko se je obnašal kot predsednik države je pa za Pavlihovo pratiko. Mogetovo komisijo je v trenutku ukinil, ko je ta zbrala dokaze o velikem švercanju orožja na začetku naše države. Kdo je bil glavni švercer, ti ne bom napisal, ker boš trdil, DA SEM SE ZOPET NANJ SPRAVIL. Je pa o tem napisanih precej knjig s fotokopijami domumentov s podpisom dotične osebe.Tudi, če je Šarec zate antipačen, svojim državljanom ni naredil škode. Veliko dobrih zakonov je njegova vlada že sprejela v tem kratkem mandatu. Upam celo, da bo on prvi predsednik vlade, ki bo zabrenzal to mafijo v zdravstvu in ukinil dopolnilno zavarovanje in presekal bogatenje zavarovalnic na raču državljanov. Sem zapisal UPAM, ker bosta proti temu tako SDS kot Nova Slovenija, da o privatnikih, lobijih, zavarovalnicah sploh ne govorim. Še nekaj: NE PIŠI V MNOŽINI, ker to vidiš samo ti. Zdaj mi odgovori na preprosto vprašanje: je še kateri politik vzel upokojencem dodatek za rekreacijo, nekaterim upokojencem celotne pokojnine, nekaterim študentom štipendije, delovnim ljudem en praznik - dela prost dan, ljudem za dalj časa zamrznil plače, znižal odmerno stopnjo za pokojnino za 40 let dela na 57 %, za svoje dobre politične zaveznike in sopotnike napravil nove študijske centre, kjer so še danes direktorji, napravil bančno luknjo in tajkune, pod mizo prodal Mercator Bavčarju in Šrotu ( oba sta v zaporu! ), ..........?? To je namreč poleg še veliko drugega napravil Janša. In ti boš Janšo primerjal z Šarcem????????? Daj ne smeši se. So pa politične stranke res strup v naši državi. Pa saj ste desničarji to hoteli leta 1990.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.09.2019 ob 16:29 gost

      DF=Droga Portoroz

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.09.2019 ob 16:55 gost

      Jansa ze od 2008 ni na oblasti. Se pravi 11 let in v teh letih levicarji niso niti za procent popravili Jansevo skodo, ki jo je nardil. Niti je nikoli ne bojo. Vsako leto samo slabse nikoli ne pride do preobrata. Se pravi za tebe debil neumni vsi ki smo proti Sarcu pa tej vladi smo avtomatdko za tebe Jansisti in desnicsrji. To vse pove o tebi. Sam podpiram levico, ki se edina bori za delavca in nizji sloj, vsi ostali so navadna gamad, ki gleda le na svojo rit z Sarcem na celu.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 17:48 gost

        Enostavno ne morem verjeti, da v Prekmurju živijo tako tupi ljudje, da nimajo pojma kaj se v državi dogaja, potem pa na portalu neumnosti pišejo. JANŠA ŽE OD LETA 2008 NI NA OBLASTI?????? KAKO HUDIČA STA LAHKO POTEM ON IN NJEGOVA VLADA LETA 2012 SPREJELA ZA VEČINO DRŽAVLJANOV ZELO SLABA ZAKONA ZUJF IN ZPIZ - 2?????? Leve vlade so od leta 2013 že spremenile veliko njegovih slabih zakonov!!! ČE SI SAM BEDAK, NE IMEJ ŠE NAS OSTALIH ZA BEDAKE.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.09.2019 ob 16:56 gost

      DF, napiši en dober zakon, kaj ga je sprejel Šarac, morda tega da se pedri in lezbijke lahko ženijo? Naštej jih, če jih omenjaš..vsaj nekaj jih naštej, regres so pa itak tisti takrat izgubili ,ki so imeli velike penzije, kar pa ni nič tragičnega.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 18:00 gost

        Tako si pameten, da ti pamet skozi nos iz glave gleda. Tistim, ki smo veliko vplačali v pokojninsko blagajno, je potrebno vzeti še tisto, kar nam po zakonu pripada????? Onim, ki so zelo malo vplačali v pokojninsko blagajno, pa neko malenkost pustiti. In zaradi takih " pametnjakovičev " je Prekmurje tam kjer je. Na začelju Slovenije.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.09.2019 ob 17:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Povzetek...Tito,Kučan,Drnovšek,bodo v zgodovini državniki .Rožman,Pučnik,Janša,nikoli.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 16:44 čondraš gost

        Kučan,Drnovšek...to lahko napiše samo provokator ali idiot. Pod omenjenima je propadlos koraj celotno prekmursko gospodarstvo v 90-tih letih.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.09.2019 ob 18:03 gost

      Tito in Kucan diktatorja, Jansa in Pucnik cloveka ki sta nas resila yuge in bede.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.09.2019 ob 18:06 gost

      Vsi za Janso. Jansa je nas mi smo Jansevi Jansa je nas. Smrt debelemu in nazadnjaski levici. Volimo Janso za boljsi jutri. Eden in edini Jansa. Naj nam zivi sds na veke veke amen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.09.2019 ob 18:08 gost

      Ljubim Janso nisem kriv, ljubil ga bom dokler sem ziv. Ce bi volili Janso in sds, lepse bi ziveli cisto zares.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.09.2019 ob 18:10 gost

      Ti se kako spesnim o Jansi, da bos lazje zaajal debeluscek??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 18:17 gost

        Daj še nekaj spesni. A ZELO ŽALOSTNO V PREKMURJU JE TO, DA JE PRECEJ LJUDI, KI V TVOJ SARKAZEM VERJAMEJO IN GA JEMLJEJO KOT SVETO RESNICO. Mislim, da je kar res tisto, kar pravijo: BOLJ SO LJUDJE VERNI, VEČJI REVEŽI SO.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.09.2019 ob 18:10 gost

      KO JE HLAPEC VESEL, DA JE LAHKO HLAPEC.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 20:37 čondraš gost

        Debeli, še dobro da verjameš da v Jugoslaviji nisi bil hlapec, Srbom. Ti si lep primer in praktični dokaz da se je člove razvil iz majmuna.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.09.2019 ob 18:11 gost

      Enkrat izdajalec, vedno izdajalec.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.09.2019 ob 18:30 gost

      Sarec je sprejel dober zakon. Podpora multi kulti. Uvoziti cim vec arabcev, sipcov in nigerov, ki ze zdaj v azilnih domovih zivijo na nas davkoplacevalski denar. To je trenutno najvecja Sarceva pridobitev in zmaga. Narediti Slovenijo cim bolj multikulti.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.09.2019 ob 18:37 gost

      Df ti nisi samo enkrat izdajalec ti si vecni izdajalec se svojo mater si izdal. Nobene narodne zavesti nimas se vidi da si capac cifurski. Vrti si malo stare patriotske pesmi Agropopa. Moja mati domovina v mojem srcu si edina. In ti debeli sivzatajil svojo mater domovino in silis nazaj v yugo. Mrs smrad eden. Raus das spiel ist aus. Pojdi v Bosno k svojim pa tam zivi z 250 evri na mesec teslo zabito. Se zebelj ni tak zabit kak ti. Popusi ga Jansi pedercina cifurska.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 18:52 gost

        Glej ga, ti še nemško obvladaš. Da ni bil tvoj stari med napačnimi " zmagovalci " druge sbetovne vojne. Po tvojem komentarju sodeč.... Jaz se bolj Slovenec kot tvoja celotna familija. JE PA SVETOVNA ZGODOVINA POVEDALA, DA STE BILI DOMOBRANCI IN VSI, KI STE SODELOVALI V DRUGI SVETOVNI VOJNI Z NEMCI, ITALIJANI, MADŽARI IZDAJALCI SVOJEGA NARODA. IN RAVNO TAKŠNI STE DANES NAJVEČJI " DOMOLJUBI ". Ker imaš pač nizek IQ, NE RAZUMEŠ, DA LAHKO NEKJE BOLJE ŽIVIŠ Z 250 EVRI KOT DRUGOD Z 700 EVRI.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.09.2019 ob 19:04 gost

      Zato ne upa, ker pravi da ti iz gobca fejst smrdi in noce vec da mu ga vleces, raje bo ti zeno v anus fulal. No tak pravi. Ti pa samo idi v Bosmo komm zuruck. Pa jedi tam govna pizdun gnili.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.09.2019 ob 20:28 čondraš gost

      Slovenec še nikoli ni živel tako dobro kot živi danes...naj vas spomnim Jugoslavije...pralni prašek - Avstrija, kava - Avstrija, Jeans hlače - Italija...avtomobili Warburg, Škoda, Zastava, Lada = 0 , podjetja ki so se umetno vzdrževala z državnega proračuna. V tujino na dopust si lahko šel samo s kazalcem roke po atlasu . Danes se vozimo z Audiji, imamo pametne telefone večje vrednosti od takratne direktorske plače, dopustujemo 3-krat letno, pa ne več samo na Hrvaške ( danes se lahko nagledate Sveta malo ), hrane prepolnin hladilniki, na socialni v večini lenuhi ki kot sem pravil, še na socialni zaslužijo več kot bi v jugoslaviji v neki fabriki,, imamo računalnike, laptope, tablice, električne kitare ki jih ni treba švercat, internet ki nas povezuje z vsem Svetom, prej si telefonaril in pazil na klice za tujino, pisal pisma, imamo desetine različnih trgovin, trgovski centtri so od jutra do večer polni, za mamila se zapravi več kot je bil letni proračun v Sloveniji za časa Smrdoslavije...itd...lahko mirne duše rečemo, Smrdoslavija je Zastava, Slovenija je Audi, še za lenuhe na socialni . V glavnem, pusta življenja živite in puno rit vsega imate, samo takos i lahko predstavljam da z motenimi možgani sanjate o časih ko si na dan plače šel v gostilno po šihtu in si uspel pol plače zapit preden si domov prišel. Da ne omenjam še svinjskega pristopa do človeka, kadilo in pilo se je po avtobusih, v bolnicah,v gostilnah itd...Še v 80-ih so ljudje kokoši na avtobusih prevažali in podobno, nesnage jugovičke, fuj. Pa kupite si jugece, spijte 2 litra mleka na teden, ne pijte kave, na roke perite perilo brez praška, tankajte na sode in lihe dneve in bsote živeli kot carji v Smrdoslaviji :)))) Puno rit vsega imate , to je vaš problem, jugonostalgiki z Audiji :( .

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 20:43 Miloš gost

        Čondraš, ti si res en velki čondraš :)) kak v pizdi lejko primerjaš pametne telefone pa tablice z jugo, ka si, blesav malo? Še nikoli smo nej tak dobro živeli? Ka si stvarno glupi do daske? Pogledni kak je Slovenija zadužena, kakši život je pa to ka ga zaj živimo? Cejli svet je zapufani do amena. Nekdaj je mali človek nekaj pomejno...

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.09.2019 ob 20:30 čondraš gost

      Naj vam balkanijerosi zaupam še eno malo skrivnost...Jugoslavije nikoli več ne bo...muhahahaha...zdaj pa v jok pa fuk na drevo :)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.09.2019 ob 20:36 čondraš gost

      1991-1995...100.000 umorjenih jugoslovanov...bratsvo i jedinstvo...krvavo se je začela Juga, krvavo je končala, ena velika žalost od države . To je bila velika Srbija, nič drugega, v kateri s e je dogajalo načrtno uničevanje narodov v Jugoslaviji, etnično čiščenje z načrtnim mešanjem in naseljevanjem moških z Juga, z uvajanjem srbohrvaškega jezika v naše šole in urade, uvedba cirilice, vse pomembne položaje so zasedali Srbi itd ( seveda se vse to in še več v obratni smeri ni dogajalo ) v Sloveniji, dobesedno iztrebiti so nas želeli in samo popolna polpismena budala lahko sanja o Jugoslaviji.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 10:29 gost

        Tebi in tebi podobnim verjetno nikoli ne bo jasno, da so razpad Jugoslavije in vojno v Jugoslaviji načrtovale in izpeljale tuje velesile s pomočjo domačih izdajalcev. Enako kot Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Ukrajina,............

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      04.09.2019 ob 20:56 gost

      Pa debeli ni polpismena budala, on je popolnoma nepismene in nerazgledana oseba, nerauvnovešena, kdor trpi za sindromom Janšo in Yogo, se ve da z možgani nekaj ne štima, in potem tudi trda droga in pomirjevala ne primejo tak močno kot bi mogle, Mogoče bi pa debelemu pomagala kaka dupla doza morfija v zlato žilo, po mojem bi ga to malo umirilo, če ne drugo bi spal in nebi tolko moril folk na netu.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      04.09.2019 ob 21:08 čondraš gost

      Čondraš, ti si res en velki čondraš :)) kak v pizdi lejko primerjaš pametne telefone pa tablice z jugo, ka si, blesav malo Budalo, pa saj ravno to ti želim povedat, NI PRIMERJAVE :)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      04.09.2019 ob 21:13 čondraš gost

      Ajd Miloše, zaupaj nam, kaj za kurc.a si ti mali človek pomenil v Jugoslaviji ? Ti si živi primer kako dolga leta pranja možgan pustijo posledice v možganih . Preberi si roman Georga Orwela 1984.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      04.09.2019 ob 21:20 gost

      Pa Miloš ti je isto debelo prase, človek z več kot sto vzdevki. To ti vse pove, kake travme je ta človek doživel v jugi in ima žal posledice še danes. Janša se mu prikazuje v vsakem trenutku, tak kot nekateri vidijo Marijo Magdaleno, ki joče in jo hodijo častit v Medjugorje, tako debeli časti Janšo se mu klanja in puši njegovo karčino v Brezjah.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      04.09.2019 ob 21:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Čondraš,kak dolgo pa si ti v svojem žijteki trpel v Jugovini?Verjetno takrat ko si se moral učiti,socialistični učitelji so te silili k znanju,niso uspeli,kak naj bi,tele ostane tele.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 6:31 čondraš gost

        haha...zakaj bi trpel? Smešite se, razen gostiln dva dva tedna morja niste imeli nič..sram vas je ko vidite koliko imamo danes in kako takratn niste imeli nič, zato pa mahate v možganih z jugozastavami, da bi bila sramota in žalost manjša. Samo bedak lahko uživa v diktaturi...ko gledam posnetke s Severne Koreje , pomislim na vas Jugonostalgike, niste si sami krivi, za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      04.09.2019 ob 21:32 gost

      Pa puši karino Janši, debelo govno, da ti jebu tvoj prljavi čifurski šupak, govno jedno jugonostalgičko, jebo te i ja v šupk i usta govno jedno komunistično. Crko da bog da. Seronja.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      04.09.2019 ob 21:59 čedomir gost

      Šta je govno bosansko prase debeli, jesi se napušio Janševe kurčine il ihočeš još.?????? Jebo ti ja tebe i cjelu tvoju mafiliju govno bezobrazno seronja ciganski, da te jebo Janša v dupe i da ti svrši v usta, cigane ciganski govno provokatorsko, mi smo ovakim kakav si ti, dušo vadili iz tijela, morao bi ti da naletiš u jugi na brutalno jugo milicu, oni bi te pošteno istukli i silovali.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      04.09.2019 ob 22:02 Lendavski nadvojvoda gost

      Evo ti,čefur je postal pravoverni Slovenc,malo bo še "izbacil " balkangramatiko,pa bo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      04.09.2019 ob 22:14 čedomir gost

      Puši govno musličko, da te jebem v usta i ovaj 22 cm dugi jezik. Daj bog da crko do sutra djubre jedno, puši cijelu noč, Janši, jako voliš, da fafaš Janši karinu. Marš, obična bosanska pederčina, smrdiš na kilometre.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      04.09.2019 ob 22:27 Lendavski nadvojvoda gost

      Čedomir,psihiča si priskrbi,čas je.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      04.09.2019 ob 22:37 čedomir gost

      Pa največji psihič ovde si ti govno od govna, samo ti ovde sereš svaki dan i jebeš poštene ljude. Daj bog da du sutra crkneš kopile, niko neče žaliti za takvog klipana ko što si ti, Pederu seljački, trebalo bi ti crijeva van izvuči, ja bi te tako pomalo na komadiče, da nebi nabrzaka crko, pa da te živog vrane iskljuvajo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      05.09.2019 ob 0:07 DF gost

      Tebi treba psihiater. In to pod NUJNO.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      05.09.2019 ob 7:20 Cedomir gost

      Meni treba, priznajem ali za tebe govno cigansko je vec daleko prekasno.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      05.09.2019 ob 14:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Čedomir,ti pa res ne moreš skriti svojega porekla in balkanske zabitosti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      05.09.2019 ob 16:46 čondraš gost

      Tebi in tebi podobnim verjetno nikoli ne bo jasno, da so razpad Jugoslavije in vojno v Jugoslaviji načrtovale in izpeljale tuje velesile s pomočjo domačih izdajalcev. Enako kot Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Ukrajina,.. Aha , teorija zarot :))). Dobro no, recimo da imaš prav, ampak streljali so pa Eskimi v Jugo vojni ali kako ?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 17:03 gost

        Samo to ti napišem: če bi podrejeni ubogali Janševa povelja, bi tudi pri nas bilo streljanje kot v Bosni. Dobro, da so pametni poveljniki TO odklonili napad na vojašnico Vrhnika in podobne bedarije. Drnovšek, Kučan, Peterle so pa na Brionih z JLA podpisali BRIONSKO DEKLARACIJO, s katero so dosegli prekinitev " deset dnevne vojne " in umik JLA iz Slovenije. NEVEDNEŽ preberi si kaj o tem - vse imaš na Googlu. Dalje nima smisla pisati, ker si preveč Janševsko in cerkveno zaslepjen. Ravno takšni zaslepljenci med vojno najbolj streljajo in ubijajo in veliko tega se je žal zgodilo v Jugoslaviji.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.