https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

05.09.2019 ob 13:00  

Tudi ta konec tedna vam ponuja številne dogodke, tako za odrasle kot za otroke. Za vas smo jih nekaj zbrali, zato preverite, kam se lahko odpravite.


Petkovo dogajanje

V petek, 6. septembra, bo na gradu Murska Sobota od 19. ure naprej potekal kulinarični dogodek Gourmet over Mura. Goste bodo razvajali slovenski in mednarodni chefi, med katerimi najbolj slovita Rudolf Štefan in Max Stiegl. Poleg njiju bo krožnike ustvarjalo še šest mojstrov, za žejo pa bo poskrbelo sedem vrhunskih vinarjev in en pivovar.

PGD Grabe ob Občinskem prazniku Občine Križevci pripravljajo veliko veselico z ansamblom Modrijani. Praznovanje bo potekalo v petek, 6. septembra od 20. ure naprej v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru.

Na lendavskem gradu bo v petek ob 19. uri otvoritev likovne razstave Christo & Jeanne Claude. Christo, rojen v Bolgariji in njegova žena, Francozinja Jeanne-Claude, sta najbolj znana umetnika »prekrivanja« umetniških in kulturnih stvaritev ter poslopij. Na razstavi bodo na ogled najzanimivejši in najbolj znani projekti umetniškega tandema.

V petek, 6. septembra se v Bogojini začenjajo Košičevi dnevi kulture. Ob 19. uri bo v kulturni dvorani v Bogojini odprtje Košičevih dnevov. V nedeljo pa bo ob 17. uri v Plečnikovi cerkvi sv. Maša in ob 18. uri na dvorišču pred cerkvijo osrednja akademija v počastitev 100-letnice priključitve Prekmurja matični domovini in 75 let mašništva g. škofa Jožefa Smeja.

Sobotno dogajanje

V Lendavi bo v soboto potekala tradicionalna že 40. Lendavska trgatev. Dogajanje se bo pričelo že zjutraj ob 9. uri z mini likovno kolonijo in animacijo za otroke v Parku Roža Lendave ter s sejmom rokodelstva – Muzej na prostem na ploščadi pri Hotelu Cubis. Ob 11. uri se bo začela tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro, ob 14. uri pa se bo pričel mednarodni folklorni festival. Zvečer pa bo sledila še zabava ob glasbi s koncertom skupine Avsenik ob 18. uri in koncertom skupine Poskočni muzikanti ob 21. uri.

V soboto 7. septembra 2019, bo med 9. in 15. uro potekal že 10. festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. Ogledati si bo mogoče razstavo obeh izdelkov več kot 40-tih certificiranih proizvajalcev. Eko socialna kmetija Korenika bo ponudila bograč, langaš in dődole, v vinskem baru pa bodo na voljo kakovostna lokalna vina. Za veselo vzdušje bodo poskrbeli prekmurski glasbeniki.

V Krogu bo v soboto z začetkom ob 9. uri 8. Bezgov tek. Potekal bo na travnatem malonogometnem igrišču v Krogu - iz Brodarske ulice v smeri proti brodu. Tekmovanje bo potekalo v starostnih kategorijah - od baby teka do članov.

V soboto, 7. septembra bodo na Tišini ob nogometnem igrišču proslavili 60 let NK Tišina. Dogajanje se bo začelo ob 19. uri, zabavali bosta skupini 4You in Čuki.

V soboto bo potekal tudi tradicionalni 19. pohod Gostilne Marič. Kulinarični pohod v dolžini 12 km se bo začel ob 9.30 pri Gostilni Marič v Sebeborcih. Prijave so možne od 9. ure dalje.

Na Kuzmi bo v soboto 1. Kuzmiška noč. Za zabavo bosta poskrbeli skupini Blue Planet in Weekend-Band.

Društvo A.R.O. prireja v soboto, 7. septembra, od 10. ure naprej 23. tradicionalno srečanje lastnikov in ljubiteljev terenskih vozil iz Slovenije in tujine na poligonu "Gošče" v Trnju. Na srečanju si lahko ogledate različna terenska vozila, vojaška vozila, preizkusite svoje vozilo na poligonu ali pa tekmujete na OFF ROAD dirki in osvojite nagrado.

Javni zavod Krajinski park Goričko v soboto organizira Tour de RŐG – 14. kolesarski rekreativni maraton Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség, oziroma prijateljsko vožnjo s startom in ciljem pred gradom Grad. Začetek zbiranja bo ob 9. uri pred gradom Grad, start pa ob 10. uri za 93 kilometrsko progo in ob 10.10 za 53 kilometrsko progo. Prijavnina je 7 evrov (okrepčila na postajah in malica).

V Mlajtincih bodo v soboto obeležili 23. praznik Občine Moravske Toplice. Program se bo začel ob 15.30 s slavnostno položitvijo venca na nagrobnik Franca Ivanocyja na pokopališču v Kančevcih. Ob 16.30 bo slavnostna otvoritev obnovljenega Vaško-gasilskega doma v Mlajtincih. Ob 17. uri se bo začela svečana seja Občinskega sveta Občine Moravske Toplice z osrednjo prireditvijo na nogometnem igrišču v Mlajtincih, ki ji bosta sledila pogostitev in druženje ob glasbi skupine Aktual.

Nedeljsko dogajanje

Društvo kmečkih žena »Klas« Bodonci in Goričko drüjštvo za lepše vütro v nedeljo v Bodoncih pripravljata Praznik buč in 14. Den meštrov z Goričkoga. Tradicionalna prireditev namenjena kulinariki in rokodelskim izdelkom se bo začela ob 11. uri pri gasilskem domu Bodonci. Tudi letos bodo obiskovalcem na voljo gibance iz krušne peči in druge dobrote iz buč ter dobra gorička kapljica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2019 ob 14:19 Feri gost

      Goričonci. nevejo pečti gibanic!!!! Tou se najbole pa najjakše dela doj na markaskun !!!Vijna gorička so pa tudi nej nevem ka. Pravi guričonci nemaju pojma od vijna .tej vrazge bole pijvo pigejo!!! Tou v Bodoncaj de tak kak vsako leto ,zato ka nika morejo meti te pa kak bou bou.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2019 ob 14:32 gost

      Sploh neje pitanje kama. Zna se - VSI V LENDAVO.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2019 ob 15:13 čondraš gost

      No koliko se dogaja, v Jugoslaviji se pol toliko ni zabavalo . lepo je videti lendavsko trgatev s slovenskimi ansambli.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 15:38 gost

        TI SI RESNIČNO PRIZADETI. V JUGOSLAVIJI NI DOGAJALO? RESNIČNO SI SE NARODIL PO LETU 1990, ZDAJ PA SERJEŠ PO JUGOSLAVIJI. čE BI TAKRAT ŽIVEL, BI VEDEL, DA JE BILA VSAK VEČER V DIANI GLASBA V ŽIVO, TUDI PRI ZVEZDI V SOBOTI. PRI ŠINJORU V MARTJANCIH, V ČARDI, NA PINDŽI, NA BOBRIH, ...... V VSAKI VEČJI VASI. VSE V ŽIVO. ČLOVEK BOŽJI, V JUGOSLAVIJI SMO ŠLI NA DELO OB POL ŠESTIH IN PRIŠLI Z DELA OB POL TREH. SOBOTE, NEDELJE, PRAZNIKE FRAJ. OSTALI ČAS SMO SE ZABAVALI. CENTER SOBOTE JE BIL ŽIVO MRAVLJIŠČE, DANES JE MESTO MRTVIH. DANES PA GREŠ NA DELO V AVSTRIJO ZJUTRAJ OB ŠTIRIH, PRIDEŠ DOMOV OB ŠTIRIH POPOLDAN UTRUJEN DO AMENA, TUDI OB SOBOTAH. RESNIČNO IMAŠ POTEM POLNO VOLJE IN ČASA ZA ZABAVO. TI BI GA RES IMEL, KO SI NA SOCIALNI ( PA RAVNO TI SI NAJBOLJ PROTI PAR ROMOV, KI JO DOBIVAJO ), A KAJ, KO SI NONSTOP NA RAČUNALNIKU. KAR SE PA ZA LENDAVO TIČE - SPLAČA SE ITI TJA IN POVESELITI.

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 16:02 gost

        Poglej si film Petelinji zajtrk. Knjigo, po kateri je nastal film, je napisal zame ekstra pameten Prekmurec Feri Lainšček.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2019 ob 16:17 čondraš gost

      4- gostilne si naštel kje ste plesali...hehehe..bravo ;) . Super za tebe da si v jugoslaviji šel delat ob pol šetih in si prišel domov ob pol treh, jaz imam isti urnik, hehe, živela SLovenija ! verjetno že dolgo nisi bil v kakšnem mestu, ampak trend množic se je z mestnih središč preselil v trgovska središča. Prej ste zapili po gostilnah pol mezdre, zdaj pa se plače pač v trgovine nosijo, z razliko da je manj alkoholizma kot v Jugoslaviji . Smrt Jugoslaviji, svoboda narodu !

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 16:29 gost

        Zdaj pa ti naštej dva hotela v Soboti, ki je središče Prekmurja, kjer je vsak dan glasba v živo!!!!!!! Si spregledal tisto - v vsaki večji vasi!!!!!!! Saj po tvojem komentarju vidim, da še nikoli nisi bil v Mariboru, v Ljubljani, ........

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.09.2019 ob 16:18 čondraš gost

      Prekmurec Feri Lainšček....ja pa jade...kakšen Prekmurec ? Anti ga je Rom ali Zigan, ne pa Prekmurec .

      0 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.09.2019 ob 16:20 čondraš gost

      Slovenija je tudi z zabavnega in ne samos finančnega in standrdnega stališča, daleč pred Jugoslavijo. Ko samo pomislim kakšne bende vse smo že lahko videli v Sloveniji od časa osamosvojitve in ko pomislim na Jugoslavijo kjer si lahko videl bolja li manj samo jugovino, se ti srce zjoče od žalosti. Sirotinja jugoslovenska, kaj boš pač pričakoval od revne države kot je bila Jugoslavija ?

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.09.2019 ob 18:02 Lendavski nadvojvoda gost

      Ej,Čondraš,redno sirotinjo imaš v srcu,še bolj v glavi.Z pljuvanjem po preteklosti pač nisi velik in zaveden Slovenec.Kar imaš,se je ustvarilo tudi v prejšnji državi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2019 ob 18:11 čondraš gost

        Bore malo tega se je ustvarilo v prejšni državi, razen 20 let zaostanka za razvitimi zahodnimi državami. Jugovička mafija, ta pa je ostala, v politiki levuharjev.

        0 12 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.