https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V letošnjem letu skupina GMT ustvarila čez 100 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov

13.09.2019 ob 9:00  

Skupina GMT si je pred štirimi leti zastavila cilj, pred dvema letoma je bila z odprtjem novega logističnega centra realizirana prva faza in danes je realnost. Želja in načrt lastnikov, vodstva in zaposlenih, doseči 100 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov v skupini GMT bo izpolnjen v letošnjem letu.

 

S povprečno 10% letne rasti, s prevzemi  družbe I.S.T. v Sloveniji in AR REGNEMER v Avstriji, je skupina GMT utrdila vlogo vodilnega trgovca z mazivi in rezervnimi deli v regiji. Ob odprtju logističnega centra, septembra 2017, so vodilni v skupini, zagotavljali 20 novih delovnih mest, širitev prodaje na nove trge, povečanje asortimana izdelkov in tisto, kar je najpomembnejše – povečanje števila zadovoljnih kupcev. Jasno definirana strategija, je bila temelj dosega cilja in krepko preseženih obljub, izrečenih pred dvema letoma.

Logistični center danes posluje s polno zmogljivostjo in načrtuje se širitev slednjega za dodatnih 3.000 kvadratnih metrov. Bilo je ustvarjenih 40 novih delovnih mest in v nabor prodajnega asortimana so dodani novi dobavitelji, ki že leta igrajo vodilno vlogo na svetovnem trgu proizvodnje maziv in rezervnih avtomobilskih delov. Velik delež doseženim rezultatom prispevata tudi dve akviziciji oziroma uspešno izpeljana prevzema.

V letu 2018 je podjetje GMT prevzelo 100% lastniški delež podjetja AR REGNEMER v avstrijskem Grazu. Podjetje, z več kot 30 letno tradicijo, 30 zaposlenimi in 7 milijonov evrov ustvarjenih prihodkih, v letu 2018, predstavlja odlično odskočno desko za preboj na avstrijski trg, kjer je potencial skupine povečanje prihodkov, vsaj na 20 € mio letnih prihodkov. Graška podružnica še naprej deluje kot samostojna pravna oseba, počasi pa prevzema filozofijo poslovanja skupine in dogaja se tudi konsolidacija prodajnega programa in izkoriščanje prodajnih in nabavnih sinergij znotraj podjetja.

GMT prevzel podjetje I.S.T.

Konec letošnje zime, je Agencija za varstvo konkurence izdala še eno soglasje, s katerim je GMT prevzel podjetje I.S.T. iz Ljubljane. S tem prevzemom je v skupino prišlo 18 novih prodajaln v Sloveniji, hkrati pa se prodajni program širi tudi na področje kmetijstva, kjer GMT do sedaj ni deloval. 68 zaposlenih v I.S.T.-ju je leta 2018 ustvarilo nekaj čez 12 milijonov evrov prometa. Tudi to podjetje, še naprej deluje kot samostojna pravna oseba, se pa že v tem trenutku odražajo sinergijski učinki na področju logistike in oskrbovalne verige.

V septembru tradicionalno druženje

September je že tradicionalno mesec, ko skupina GMT pripravi druženje s svojimi dobavitelji, kupci in zaposlenimi. Tudi letos ne bo nič drugače in v soboto, 14. septembra, se bo v Murski Soboti, na območju logističnega centra, zbralo več kot 2.500 povabljenih, v prvi vrsti kupci iz celotne regije, več kot 60 dobaviteljev iz celotne Evrope, ki letno ustvarijo za nekaj 10 slovenskih proračunov prihodkov in navsezadnje več kot 450 zaposlenih v skupini, ki zvesto že leta opravljajo svoje delo v 57 poslovalnicah v Sloveniji, 17 poslovalnicah na Hrvaškem in sedežih podjetij v Avstriji, Srbiji in Bolgariji.

Za prireditev je pripravljen pester spremljevalni program, kateremu bodo vsebino dali Rok Bagaroš, avtomobilski raily voznik Luka Marko Grošelj, motokrosist Klemen Gerčar, nogometaši NŠ Mura in z večernimi nastopi še Natalija Verboten in energična Danijela Marinović.

Otvoritev Avto akademije

Kot glavni dogodek prireditve bo otvoritev Avto akademije, neformalne izobraževalne ustanove, ki bo skrbela za tehnično izpopolnjevanje mehanikov po konceptih in pravilih, ki jih že dolgo predpisujejo proizvajalci avtomobilov znotraj mrež pooblaščenih servisov.

Foto: Facebook GMT Avtodeli

Prva tovrstna izobraževalna ustanova v Sloveniji bo na lokaciji logističnega centra v Murski Soboti, pripravila letno več kot 30 izobraževalnih dogodkov, katerih se bo udeležilo blizu tisoč udeležencev, predvsem mehanikov, ki so danes prikrajšani za tovrstna izobraževanja, so pa slednja neminovno potrebna za njihovo rast in zagotavljanje kvalitete vzdrževanja motornih vozil, diagnostike in odprave napak, na vse bolj tehnično zahtevnih vozilih.

    Fotogalerija