https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V RIS Dvorec Rakičan pilotna čezmejna kočijaška tura

13.09.2019 ob 16:00  

V okviru projekta Horse Based Tourism: Svet konj - nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije, sofinanciranega s strani bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska 2014–2020, bo RIS Dvorec Rakičan, kot projektni partner v projektu, 13. in 14. septembra 2019 izvedel pilotno dvodnevno čezmejno kočijaško turo, ki je del inovativnih turističnih programov, razvitih v okviru projekta.


Projekt združuje prizadevanja štirih organizacij, ki že vrsto let delujejo na področju turizma in konjeništva. Razvitih je bil 14 inovativnih programov doživetij, ki spodbujajo nastanek privlačne čezmejne turistične destinacije, ki obiskovalce in turiste vabi k odkrivanju naravne in kulturne dediščine in skrite, na prvi pogled nepoznane ali manj znane turistične ponudbe, onstran obstoječih turističnih magnetov programskega območja. Programi so predstavljeni v edinstvenem Katalogu turističnih programov čezmejnega območja Slovenije in Madžarske, ki je dostopen v slovenskem, madžarskem in angleškem jeziku.

V vlogi vodilnega partnerja nastopa organizacija Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan, madžarska Fakulteta Georgikon in Muzej Helikon, ki se nahaja v neobaročni palači Festetics ob Blatnem jezeru, pa delujejo kot projektni partnerji.

Novi turistični programi so osnovani na kočijaškem in konjeniškem trajnostnem turizmu, ki aktivno povezuje naravno in kulturno dediščino ter turistično manj razvite dele čezmejnega prostora. Z željo po uporabi CO2 nevtralnih transportnih sredstev pri potovanjih, so v okviru projekta bili razviti trije različni modeli sodobne kočije 21. stoletja, pri čemer je eno izmed kočij razvil tudi RIS Dvorec Rakičan. Pilotna kočijaška tura bo izvedena z novo kočijo.

Dvodnevna doživljajska kočijaška tura "Začuti Panonijo I" prvi dan vključuje dopoldanski prigrizek in degustacijo pomurskih vin v dvorcu Rakičan ter ogled kočijaške razstave, voden ogled v Domačiji Lušt v Renkovcih in tropskem vrtu Ocean Orchids v Dobrovniku ter večerjo in nočitev v nastanitvi Abbázia Country Club v Nemesnépu na Madžarskem. Drugi dan zajema postanek na Bukovniškem jezeru in kosilo ter prihod v dvorec Rakičan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija