https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radencih so se simbolično sprehodili »za spomin«

Radenci, 22.09.2019 ob 9:00  

V DOSOR-ju v Radencih so v mesecu Alzheimerjeve bolezni skupaj s Spominčico, Slovenskim združenjem za pomoč osebam z demenco, organizirali Sprehod za spomin. Večletni projekt poteka z namenom osveščanja splošne javnosti ter destigmatizacije Alzheimerjeve bolezni. 60 udeležencev se je minuli teden simbolično sprehodilo »za spomin« ter prisluhnilo predavanju domskega psihiatra.


Čez šestdeset prisotnih stanovalcev, njihovih svojcev ter ostalih prostovoljcev je v DOSOR-ju v sredo, 18. septembra, prisluhnilo predavanju domskega psihiatra g. Toma Brusa Hladna, dr. med. spec. psihiater. Ta je zbranim na enostaven in razumljiv način predstavil prve znake demence ter jih ozavestil o dobri preventivi.

Po predavanju se je skupina udeležncev simbolično sprehodila po Radencih ter s svojo udeležbo vplivala na destigmatizacijo bolezni demence. Po sprehodu je sledilo druženje in izmenjava izkušenj prisotnih.

Dogodek posredno pomeni tudi podporo osebam z demenco ter njihovim bližnjim, zato DOSOR tovrstne dogodke izjemno podpira in vsak dan deluje v smeri destigmatizacije bolezni demence.

Barbara Lukač, vodja projekta in socialna delavka v DOSOR-ju: »V DOSOR-ju si želimo, da  osebe z demenco bolezen ne potisne v samoto ter da bližnji dobijo vso potrebno podporo, znanje za ravnanje. Naj tudi osebe z demenco ostanejo vključene v družbo in se z njimi ravna na človeka dostojen in spoštljiv način.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2019 ob 19:08 Emma gost

      Pozdravljeni, se zanimate za resnična spolna srečanja v vašem mestu? Nato poskusite to stran - http://lady4.fun Moje ime je Emma23, čakam vas, poleg tega ima spletno mesto moje intimne fotografije :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.