https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vas zanimajo brezplačne računalniške delavnice?

25.09.2019 ob 13:00  

Digitalne rešitve za izzive podeželja.

 

Računalniška in digitalna pismenost sta danes postali osnovni znanji, nujno potrebni za razvoj posameznika na poklicnem, zasebnem in družbenem področju. Še večji pomen pa imajo ta znanja na odmaknjenih območjih podeželja, saj so potrebna za komuniciranje, iskanje informacij ter za uporabo e-storitev, ki so danes prav tako del vsakdana vsakega prebivalca. Ugotovili smo, da na območju Goričkega tovrstnega znanja primanjkuje, sploh pri starejši populaciji in drugih ranljivih ciljnih skupinah.

Zato je zavod Bistra hiša Martjanci – Smart House Martjanci skupaj z LAS Goričko 2020 pripravila projekt z nazivom Digitalne rešitve za izzive podeželja v okviru katerega bomo organizirali BREZPLAČNA RAČUNALNIŠKA IZOBRAŽEVANJA. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

V okviru projekta bomo pripravili in izvedli izobraževanja s posebej prilagojenimi vsebinami, v manjših skupinah, na lokacijah in v terminih, s katerimi se bomo približali ljudem na podeželju in posebej zapostavljenim ciljnim skupinam. Izobraževanja v sklopu operacije smo, zaradi potreb potencialnih udeležencev, zastavili tako, da bodo pripomogla tako k povečanju možnosti za zaposlovanje kakor tudi za olajšanje vodenja kmetijskega gospodarstva in s tem povezane birokracije. Bolj podrobne teme izobraževanj so navedene v Priponki (spodaj)

Tako je možno izobraževanja izvesti na terenu, in sicer na območjih občin Cankova, Grad, Gornji Petrovci, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Rogašovci, Puconci, Šalovci in Tišina, seveda odvisno od povpraševanja. Računalniško opremo in ustrezne prostore bo zagotovil organizator računalniških izobraževanj.

Izvedba prvega sklopa izobraževanj se bo pričela 3. oktobra 2019 v prostorih Bistre hiše Martjanci.

  

Vljudno vabimo vse, ki bi radi pridobili nova digitalna znanja jih nadgradili ali samo osvežili, da se prijavite preko elektronskega naslova kaja@las-goricko.si ali na telefonski številki 02 538 16 64. Skupaj bomo uskladili termine in lokacije izvedbe.

Sklopi izobraževanj:

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.