https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Adria Airways razglasila stečaj

01.10.2019 ob 11:00  

Vodstvo Adrie Airways je včeraj, 30. septembra, vložilo predlog za stečaj. Agencija za civilno letalstvo je Adrii vzela operativno licenco, družba pa je odpovedala vse polete.


Adria Airways – podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1961 kot Inex-Adria Aviopromet, se je že dlje časa soočalo s hudimi operativnimi in finančnimi težavami. V ponedeljek so pojasnili, da je vodstvo družbe predlog za stečajni postopek vložilo zaradi insolventnosti družbe. Adria Airways za sabo zapušča okoli 90 milijonov evrov dolgov.

Novica je najhujša za 558 preostalih zaposlenih. Ti so danes ocenili, da bi bila ohranitev Adrie Airways z odgovornim in kompetentnim vodenjem najcenejša rešitev, vendar pa jim vlada, ni sledila, poroča STA.

Po oceni gospodarskega ministra Zdravka Počivalška sta na podlagi stečaja dve možnosti. Prva je, da bo trg uredil položaj po načelu ponudbe in povpraševanja. A kljub izraženemu interesu drugih prevoznikov bo po Počivalškovi oceni trajalo kar nekaj mesecev, da se povezave vzpostavijo in ni nujno, da bo to v korist slovenskega gospodarstva. Na podlagi pogovorov z Lufthanso in upravljavcem ljubljanskega letališča Fraportom bi lahko obnovili približno polovico Adrijinih linij. Druga možnost pa je, da država ustanovi novo podjetje. Po mnenju Počivalška bi se tako lažje in bolje vzpostavile povezave z evropskimi mesti.

Propad Adrie Airways, ki je prepeljala približno polovico vseh potnikov ljubljanskega letališča, odpira priložnosti tujim letalskim družbam. Prva uradno nadomeščena linija Adrie Airways je Bruselj. Brussels Airlines, ki sodi v skupino Lufthansa, je uradno najavil začetek operacij s 4. novembrom. 

Gre za prvi "skok" drugih letalskih družb na izpadle donosne Adriine linije, več jih bo, tako zagotavljajo v Fraportu, še sledilo. Največ zanimanja tujih letalskih družb naj bi bilo za linije v Frankfurt, München, Zürich in Dunaj. Med interesenti naj bi bili, poleg matične, tudi preostali Lufthansini hčerinski družbi - Austrian Airlines in Swiss.

Sicer pa so po poročanju Financ nekateri drugi letalski prevozniki v minulih dneh že povečali frekvence in tudi kapacitet na svojih letih iz Ljubljane. To so: Air France, LOT, Air Serbia, Montenegro, Aeroflot in Turkish Airlines.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2019 ob 12:59 gost

      MURA je tudi šla v stečaj, pa zato ne hodimo okoli goli, pa PEKO, pa nismo bosi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2019 ob 13:02 gost

      DESNIČARJI kako je mogoče, da zasebno nemško podjetje napravi 90 milijonov evrov dolga in gre v stečaj za 600 delavcev jih pa boli ......?

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2019 ob 13:31 gost

      Desnica je na oblasti ? Kreten !

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2019 ob 13:48 gost

        S SVOJIM KOMENTARJEM SI JASNO POKAZAL KAKŠNI BUTALCI STE NEKATERI V DESNICI. TA LETALSKI PREVOZNIK JE ŽE DOLGO V LASTI ZASEBNE NEMŠKE FIRME. SAMO BEDAK LAHKO POTEM TO POVEŽE S TEM KDO JE NA OBLASTI. ŠAREC IN NJEGOVA VLADA NIMATI ČISTO NIČ PRI TEJ NEMŠKI SVINJARIJI. REŠEVATI PA BOSTA MORALA DELAVCE, KI BODO OSTALI BREZ DELA.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2019 ob 14:18 Lendavski nadvojvoda gost

      Vprašanje je samo eno,ali je butalskost desnih pridobljena ,ali pa so gensko taki.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2019 ob 14:20 gost

      Letališče Jožeta Pučnika - za desničarje je bilo BRNIK preveč balkansko, prevoznik NEMŠKA PRIVAT FIRMA , 90 milijonov evrov dolga, 600 delavcev na cesto,......... Jebo vas DESNIČARJI pa vaš KAPITALIZEM IN ČAŠČENA PRIVATNA LASTNINA. PA ŠVABI.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2019 ob 14:29 gost

      In Švab se smeje,uničil nam je nacionalni ponos,sedaj smo pa kot bananarepublika,brez letalskega prevoznika,Švaba in nejmu podobni lepo počasi uničujejo,vsakeršnokoli konkurenco,samo da se pobaše davkoplačevalski denar,saj bomo mi vse še to lepo poplačali

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.10.2019 ob 15:12 gost

      Čondraš kje si? Napiši kaj o teh " dobrih " Švabih.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.10.2019 ob 15:59 Đa naven gost

      ka vse se je tu dogajalo , znan pa , ka je šivilja dala Adrio na seznam za prodajo in o tem obstajajo uradni dokumenti , taka ne budalite brez vese .

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2019 ob 16:08 gost

        Desničarji, zdaj bo kriv tisti , ki je to prodal, ne pa tisti nemški privatni lastniki, ki so to nekdaj dobro podjetje uničili?? Se pa strinjam, da bi Bratuškova ( pa z njo vred marsikateri levi in desni politik ) morala biti v zaporu ne pa ministrica. Saj volivci so jo odpikali, a v tej lažnivi demokraciji in politiki je vse mogoče.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.10.2019 ob 16:00 KIŠ MACKO gost

      Bila je vreča brez dna , skoraj že prepozno .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.10.2019 ob 16:17 gost

      KDO NEPRESTANO TULI: PRODATI VSE, PRIVATIZIRATI VSE? DESNIČARJI !!!!! KO PA SVOJE NAJBOLJŠE FIRME PRODAMO, JIH TUJCI ZAPRAVIJO ALI PA BAJNO SLUŽIJO NA NJIH. TO, KAR JE NAPRAVILA BRATOVŠKOVA, JE PA ZA DOŽIVLJENJSKI ZAPOR. PA KOJI KURAC JO JE PRISILIL V TO, DA JE NAPRAVILA SPISEK 15 - NAJBOLJŠIH PODJETIJ ZA PRODAJO TUJCEM?????? POHLEP, DENAR, .......?? TUDI SDS, Nova Slovenija nista nedolžni pri tej raboti.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.10.2019 ob 16:32 gost

      Dobesedno sem bil šokiran, ko sem prebral na MMC -ju, da so nemški luftarji kupili tega letalskega prevoznika za en evro in zraven dobili še tri milijone evrov. Če to drži, je potrebno te ljudi, ki so opravili to prodajo, takoj zapreti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.10.2019 ob 18:14 KIŠ MACKO gost

      ADRIA bi naj bila dobra firna , aja , no mogoče v Kremenčkovi eri , drugače pa tako mimogrede v tej branži so nas tudi Bosanci že prehiteli , pa dajte zbudite se že enkrar in se spustite z dreves .

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2019 ob 18:21 gost

        Če bi živel v Jugoslaviji, bi vedel, da je to takrat bilo odlično podjetje. A v Sloveniji so kapitalisti uničili to podjetje.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.10.2019 ob 18:28 KIŠ MACKO gost

      Takrat ja , in na tistem nivoju je na žalost tudi ostala , če ni celo nazadovala , medtem , ko so drugi napredovali , kar pa so splošno znana dejstva skoraj za vsa področja v SLO .Pika.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2019 ob 18:36 gost

        Kaj hočeš povedati, da so nam desničarji lagali, ko so naivnim ljudem obljubljali drugo Švico? Da smo po odcepitvi od Jugoslavije nazadovali namesto, da bi se razvijali?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.10.2019 ob 18:44 KIŠ MACKO gost

      Ob naši balkanski mentaliteti in navadah so lahko samo bedaki in konji verjeli , da bo SLO postala druga Švica , zdaj levi ali desni pa je popolnoma irelevantno .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.