https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Razpravljali o županjinih priznanjih in dodeljevanju sredstev za vaška igrišča

Ljutomer, 08.10.2019 ob 6:00  

V sejni sobi Občine Ljutomer je potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Kot smo že pisali je pred samo sejo z mesta svetnika odstopil Franjo Karlovčec, članek najdete TUKAJ. Po njegovem odhodu pa so preostali svetniki nadaljevali z dnevnim redom, ki je tokrat obsegal 17. točk.

Na seji so med drugim obravnavali Odlok o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila, ki so ga soglasno sprejeli. Obravnavali in sprejeli so tudi Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za širitev poslovne cone za območje EUP LJ 37. Sprejeli pa so še Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer 2018.

Zelo burna razprava se je razvila ob obravnavi Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o priznanjih in nagradah Občine Ljutomer. Kamen spotike je bil predvsem predlog Komisije za priznanja, da se omeji število županjinih nagrad, ki se podelijo na slavnostni prireditvi ob prazniku občine, na največ tri. Sam predlog v amandmaju ni bil sprejet.

Razprava se je razvila tudi pri Pravilniku o dodeljevanju sredstev za obnovo vaških igrišč v Občini Ljutomer, kjer je beseda tekla predvsem o kriterijih dodeljevanja sredstev.

Seznanili so se še z idejno študijo variant odvajanja in čiščenja odpadnih voda izven določenih aglomeracij v Občini Ljutomer ter delovanjem Eko sklada in ENSVET pisarne v Ljutomeru. Kaj vse so še obravnavali in kaj je bilo ob tem povedano pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2019 ob 9:19 Lotmeržanar gost

      Ko pogledaš posnetek se vprašaš, kaj smo volili, dares v Ljutomerju ni sposobnih ljudi, ali pa so tisti ki želijo nekaj dobrega z enim svetnikom ali svetnico. Ostali pa so tam samo za denar in sejnine. Če nekdo iz male stranke predlaga kako spremembo se to kljub dobro namernosti ne podpere zato ker nismo predlagali mi ki smo močnejši. Res za bruhat nad tem občinskim svetom. Nevem če podžupan to kar govori tudi dela, videt nazven ni, ker se pojavlja tam kjer ima on korist, ko pa mu nekdo pove z dejstvi in dokazi pa se spreneveda kot večina naših tajkunov, ki se potem več ničesar ne spomnijo in o tem niso ne slišali ne videli. Res mandat izgubljenih priložnosti kljub temu pa dobra stvar, da bo občina z svojim nedolom in izključevanjem lahko nekaj privarčevala za naslednji mandat. Braco pa kot se govori res človek na mestu in mož beseda sam SD pa ni omembe vreden in ne kaže pokončne drže ter manipulira z vsemi.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2019 ob 14:53 Emma gost

        Pozivam vas u privatni hrvatski seks klub - www.lady4.fun Ovo je najbolje mjеsto za pronalaženje seksualnog partnera! Čekam vas tamo :)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2019 ob 9:28 EMIL S. gost

      KARBA KJE SI ? Novopečeni in za zasluge nagrajeni zaposlen pri SD. Vse se plača in vse se vrača.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2019 ob 9:40 prlek gost

      Ko gledam to in vidim da so res eni samo za denar tam,mi postane vse jasno,glejte svetnika Kavčiča,ve da se snema on pa samo gleda v telefon in sploh ne sledi seji,joj kaj smo volili,Karba Dejan ti pa si mel kake namene,vendar se ti vse podira.......... Županji pa vsa čast da še to sploh vzdrži,kaj ji vse pod noge mečejo

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2019 ob 11:08 Kavčiča??? gost

      V občinskem svetu ni nobenega Kavčiča. Sta pa dva Kaučiča. To pa sta.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2019 ob 11:10 Mitja gost

      Prlek, Jaz pa bi rekel vsaka čast svetnikom, da zdržijo vse te reklamne vložke nekaterih. Ko morajo pri točki ponovnega odprtja pisarne FURS v Ljutomeru, poslušati o volitvah na Islandiji.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.10.2019 ob 18:50 Prlek gost

      Se strinjam Dejanu Karbi se vse podira kot domine, ker to kar se slisi iz njegovih ust je samo sovrastvo in kje, in kako bi zupanji lahko nagajal. Boljse da ostane v Ljubljani, naj tam naprej drek mesa.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2019 ob 20:52 karbasd gost

        ta bi za evre se svojo mamo prodal sovrazniku, zelo nizko je paadel po clovecnosti in morali.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.10.2019 ob 23:30 svetniki gost

      Ehh, puste Karba na miru. Poglejmo, kaj so si Lotmeržanci izvolili. Ko pogledaš omizje vidiš najprej levo in desno od županje njene oprode, ki so tam zato, da dvigajo roke, kot jim je naročeno. To so županjini fikusi. Dva sta za lojalnost bila nagrajena še z mestom podžupana, kar prinese v štirih letih kar nekaj denarja v družinski proračun. Potem na županjini desni sledi desnica ali po domače kar trije sorodniki treh različnih desnih strank. Sedežni red zaključi upokojenec, ki po navadi ne ve za kaj gre ampak še vedno hoče tam sedeti. Na levi za fikusi sedijo levaki. Trije bivši kandidati za župane in nato ostanek bivše LDS ali propadlih liberalcev. Ufff, kakšna smetana. Še malo in bo Lotmerk pravi El Dorado.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2019 ob 18:00 Franci gost

        ...in ti se smiliš sam sebi...res si bogi. Saj bo mimo tudi to in boš te nekaj drugo našel, kar ti ne bo prav.Veseli se rajši svojega življenja in uživaj življenje....pojdi v naravo in se veseli vsega kar te obdaja pa ne obrekuj, ker od tega nimaš nič.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2019 ob 18:51 Gost gost

        Je pa dobra stron teh fikusov, ka nobeden ne dela nič za svojo korist ampak za korist lotmerškim občanov. Pitaj vsakega posebaj, pa dobiš odgovor

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.10.2019 ob 6:44 Hahaha gost

      Fantasticna opazka

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.10.2019 ob 7:21 gost

      V SD so nucali teologa Dejana, v nedelo okoli oltarja, med tednom pa okloli Židana.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.10.2019 ob 8:00 prlek gost

      Ni pa spet vse tako narobe z svetniki kot se kaže nazven, če se pogledajo ozadja in pa sama OU, ki je detalno nesposobna in koruptivna pa ti res postane vse jasno. OU dela tiisto kar jim paše ker so na to navajeni od direktorovanja gospe Karba in potem se vprašaš še je to občina za občane ali so občani zato da je še občina.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.10.2019 ob 11:54 Mitja gost

      Svetniki so tak tam samo zaradi denarja. Še sreča, da županja dela vse zastonj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2019 ob 12:59 prlek gost

        To je v njenih očeh in njeni privrženci to verjamejo dejstva pa so malo drugačna. Poglejte si sejo, ko so sprejemali proračun in videli boste kam pes taco moli.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.10.2019 ob 15:35 Stanko gost

      Rajši man že županjo 20 let, kot pa lažnivega D.K.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.10.2019 ob 23:43 tone gost

      Zanimiva analiza svetnikov. Na desni še manjka najbolj cerkveni iz vrst fikusov. Pa ona učiteljica na levi iz fikusov je spremenila bivališče, da je lahko kandidirala v tretji enoti, ker je v prvi in drugi že bilo polno. Kakšne igrice se eni grejo. Vidiš jo pa vsak dan prek gasilskega doma v lotmerki, da je še vedno tam. To je čisto zavajanje volilcev. To si pač Olga s svojimi fikusi lahko privošči.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.