https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Med najvplivnejšimi menedžerkami tudi dve iz Pomurja

04.10.2019 ob 16:00  

Tudi letos so pri časopisu Finance objavili lestvico najvplivnejših žensk v poslovnem svetu pri nas. Med njimi najdemo dve direktorici, ki vodita podjetji iz Prekmurja.


Na 9. mestu najdemo Sabino Sobočan, direktorico in solastnico Varisa Lendava, ki spada med največje proizvajalce gotovih kopalnic na evropskem trgu. "Podjetje je prevzela od očeta in v nekaj letih podvojila prihodke. Za letos jih načrtuje še krepko povečati, z lanskih 18 milijonov na 30 milijonov evrov. Letos načrtujejo trimilijonsko naložbo v gradnjo nove proizvodne hale, že lani pa so končali milijonsko naložbo v modernizacijo in optimizacijo razvojno-logističnega centra. Število zaposlenih nameravajo letos povečati na približno 264, povprečna plača v podjetju pa je lani znašala 1.518 evrov, kar je za petino nad povprečno plačo v gradbeništvu.

Sobočanova je tudi članica predsedstva in upravnega odbora Pomurske gospodarske zbornice, prav tako je v upravnem odboru Združenja Manager in Zbornice za gradbeništvo in gradbene materiale. Predlanskim so prejeli tudi priznanje Združenja Manager vključi.vse, saj imajo na vodilnih in vodstvenih položajih 40 odstotkov žensk, kar še posebej izstopa v panogi gradbeništva," so zapisali pri Financah.

Na 12. mestu najdemo Sandro Županec, direktorica Carthaga. "Proizvajalec avtodomov zaposluje 759 ljudi in je lani dosegel rekordne 203 milijone evrov čistih prihodkov iz prodaje, s čimer so se uvrstili na peto mesto na naši letošnji lestvici TOP 101 najboljših podjetij v letu 2018. "Čisti dobiček se je glede na leto prej skoraj podvojil, na 14,7 milijona evrov. Trenutno gradijo novo proizvodno halo za lesnopredelovalne stroje z avtomatskim skladiščenjem lesnih plošč in zmogljivimi odsesovalnimi sistemi, kar bo skupaj z gradnjo preventivne protipožarne zaščite stalo okoli šest milijonov evrov.

Podjetje podpira tako občino Odranci kot tudi društva in socialne projekte, sodelujejo pa tudi s šolami. Lani so prejeli tudi naziv pomursko podjetje leta," so zapisali pri Financah.

Foto: arhiv Pomurec.com

Na prvem mestu se je obdržala večinska lastnica skupine Prva Alenka Žnidaršič Kranjc, na drugem je lansko šefinjo SDH zamenjala predsednica uprave Pokojninske družbe A Karmen Dietner, bronasta pa je, tako kot lani, generalna direktorica in solastnica skupine Adria Mobil Sonja Gole.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2019 ob 6:55 Janci gost

      Joj,joj,joj...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2019 ob 18:30 .m gost

      Čestitke sandra županec, za odlično delo, le tako naprej.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2019 ob 22:07 hgf gost

      Vse sobote delavne. zajtra pa odvečara v varisi. Pa še saki den duže

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.